English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Νικος Πορτοκαλογλου @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Ραλλια Χρηστιδου, Γιωργος Καραδημος @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Παυλος Παυλιδης + B-movies @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Βασιλης Παπακωνσταντινου @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Λεωνιδας Μπαλαφας @ ΣΤΝ, Plus

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Χρηστος Θηβαιος, Μιλτιαδης Πασχαλιδης @ ΣΤΝ

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Μυρ. Στρατης, Ησ. Ματιαμπα @ ΣΤΝ Plus

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Χριστοφορος Ζαραλικος @ ΣΤΝ Club

Με την υποστήριξη των Scary Greeks.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Prince Of Persia [2008 (PC)]

Prince Of Persia

Εικονα-ηχος :
720p 1080i Dolby Digital 5.1
PEGI:
12+
Ανάπτυξη:
Ubisoft Montreal
Εκδότης:
Ubisoft
Επισημο Site
Επίσης σε: Xbox360, PS3




Μετά από το Prince Of Persia: The Two Thrones που αποτελεί και το τέλος της τριλογίας του Sands Of Time η Ubisoft ήξερε πολύ καλά πως το βαρύ όνομα του τίτλου δεν έπρεπε να μείνει στο χρονοντούλαπο της video games ιστορίας Έτσι μας παρουσίασε το νέο Prince Of Persia που όπως όλα δείχνουν είναι ένα ακόμη αριστούργημα της εταιρίας.

Σενάριο
Η Ιστορία του νέου πρίγκιπα δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη τριλογία Όπως από την αρχή δήλωσε η Ubisoft Montreal. Έτσι βλέπουμε τα γεγονότα να διαδραματίζονται σε άλλη εποχή, με άλλους πρωταγωνιστές, σε άλλο φανταστικό μέρος της Περσίας. Ο ήρωας μας ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων τίτλων δεν έχει όνομα(δεν αποκαλύπτετε κάποιο όνομα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού). Είναι ένας επιπολαιος νέος ο οποίος χαμένος στην έρημο κατά την διάρκεια μιας ανεμοθύελλας πέφτει πάνω στην Elika η οποία κυνηγημένη από κάποιους μυστήριους στρατιώτες τρέχει για να ξεφύγει. Ο πρίγκιπας, από περιεργεια ίσως, την ακολουθεί και την βοηθάει να ξεφορτωθεί τους στρατιώτες. Στη πορεία μαθαίνει πως η Elika είναι η τελευταία φρουρός του δέντρου της ζωής, στο οποίο φυλακίστηκε ο κακός θεός Ahriman(Αριμαν). Για κάποιο λόγο(τον μαθαίνουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού) ο πατέρας της ελευθέρωσε τον Ahriman κόβοντας το δέντρο. Μαζί με τον Θεό σε όλο τον τόπο του βασιλείου της Elika έχει σκορπιστεί το σκοτάδι και η "Corruption" όπως αναφέρεται πολλάκις στο παιχνίδι μια ύλη που κατατρώει και διαλύει σιγά σιγά όλο το βασίλειο. Εσύ με την Elika για συντροφιά καλείστε να "θεραπεύσετε" τον κόσμο από το σκοτάδι με τις μαγικές δυνάμεις της Elika και τις ακροβατικές-πολεμικές του πρίγκιπα. Στο τέλος φυσικά πολλά μπορούν να συμβούν... Το φινάλε του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικό και προϊδεάζει και γεμίζει αρκετά ερωτηματικά για την συνέχεια.

Gameplay
Το gameplay του παιχνιδιού ειναι αρκετά προσεγμένο. Ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων τίτλων με αρκετές όμως προσθήκες που εμπλουτίζουν ευχάριστα την δράση του. Μεγάλο βαθμό βοηθείας προσφέρει η Elika με τα καταπληκτικά combos που μπορείς να κάνεις κατα την διάρκεια των μαχών και γενικά της εξερεύνησης του χώρου καθώς θεωρείτε απαραίτητη ώστε να τα βγάλεις πέρα. Γενικά ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά εύκολος και δε πιστεύω να δυσκολέψει έναν casual gamer. Με ενόχλησε λίγο το επαναλαμβανόμενο gameplay και η σχετική ευκολία του τίτλου.
Γραφικα-Ηχος

Εδώ μπορώ να πω οτι η Ubisoft έκανε θαύματα! Καταπληκτικά cell-Shaded γραφικά(ναι που θυμίζουν καρτούν) και animation χαρακτήρων που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο. Οι τοποθεσίες είναι σχεδιασμένες πολύ καλά το ίδιο και όλα τα μοντέλα των ηρώων του παιχνιδιού. Πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να χαζεύει τα γραφικά του παιχνιδιού που πραγματικά σε μεταφέρουν μαζί με την πολύ καλή μουσική σε ένα βασίλειο κάποτε στη Περσία. Η ήχος του είναι αρκετά καλός και το speech των χαρακτήρων άριστο, πραγματικοί επαγγελματίες! Γενικά σε αυτό τον τομέα έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος και πιστεύω πως οι δημιουργοί πέτυχαν τον στόχο τους.

Τελειώνοντας να πω πως είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τη συνέχεια του τίτλου καθώς το φινάλε του σε ψήνει κανονικά για τα μετά γεγονότα. Είναι ένα ακόμη διαμάντι που σίγουρα θα συζητιέται για πολύ καιρό. Αποκτήστε το οπωσδήποτε! Αν είστε και φαν της σειράς είναι MUST!
Βαθμολογία 8,5/10. Θέλαμε κι άλλο....





Hardware requirements
Minimum configuration:
Operating System: Windows® XP (with Service Pack 2)/Windows Vista ® (only)
Processor: 2,6 GHz Intel® Pentium ® D dual-core processor or AMD Athlon ™ 64 X2 3800+
RAM: 1 Go for Windows XP / 2 Go for Windows Vista
Video Card: 256 Mo compatible DirectX ® 10.0 video card or DirectX 9.0 compatible video card supporting Shader Model 3.0 or higher. (See list of supported cards.)*
Sound Card: DirectX 9.0 compatible sound card
DirectX version: DirectX 9.0 (included on game disk)
DVD-Rom: double layer DVD-Rom player
Hard Drive Space: 9 Go
Supported Peripherals: Keyboard, mouse, and optional game controller
* This game does not support Windows 98/ME/2000/NT.

Recommended configuration:
Processor: Intel Core® 2 Duo 2,2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or higher
Sound Card: 5.1 sound card
Peripherals: Xbox 360® for Windows game controller

edit:*Το παρόν review ετοιμάστηκε και δημοσιεύτηκε μέσω του Windows Mobile Pocket PC-Mobile Phone Samsung SGH i900 OMNIA

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

The Spirit (2008)


Τίτλος: The Spirit
Είδος: Δράσης, Φιλμ Νουάρ, Θρίλερ
Πρωταγωνιστές: Gabriel Macht, Eva Mendes, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Jamie King, Sarah Paulson, Dan Gerrity
Διάρκεια: 103’
Εταιρεία Παραγωγής: Lionsgate
Έτος Παραγωγής: 2008
Βαθμολογία S.G. (IMDB): 4 (5.5)

Με λίγα λόγια
Ο δολοφονημένος νεαρός αστυνομικός Denny Colt επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών στους δρόμους της Central City για να βοηθήσει στη διατήρηση της έννομης τάξης. Σύμμαχός του σύσσωμη η αστυνομική δύναμη καθώς και οι ελαφρώς υπερ-ηρωικές του δυνάμεις και αντοχές, εχθρός του ο μανιακός Octopus (ο οποίος σκοτώνει κόσμο για πλάκα στην πορεία για την κατάκτηση της αθανασίας) και πλήθος πανέμορφων γυναικών με αμφίβολες προθέσεις για τον ήρωα.

Σκηνοθεσία
Το μεγάλο πλεονέκτημα για την προώθηση της ταινίας αποδεικνύεται το πλέον αδύναμο σημείο της. Η πρώτη μοναχική σκηνοθετική προσπάθεια του Frank Miller (δούλεψε μαζί με το Robert Rodriguez στο Sin City) χρίζεται από αποτυχία, καθώς δεν καταφέρνει ούτε να δέσει την ταινία δίνοντάς της μια ρευστότητα που τουλάχιστον θα κρατήσει το θεατή μέχρι τέλους, ούτε να δώσει ερμηνείες που θα φέρουν το θεατή κοντά στους ήρωες και θα τον κάνουν να τους αγαπήσει ή να τους μισήσει, ανάλογα με την περίπτωση. Τα οπτικά εφέ θυμίζουν Sin City στην ατμόσφαιρα του φιλμ νουάρ που δημιουργούν και στην κόμικ αισθητική που επιβάλλει το πρωτότυπο, αλλά ούτε φτάνουν το επίπεδο του Sin City ούτε προσφέρουν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι σκηνές που δουλεύουν πιο πολύ είναι οι ατμοσφαιρικοί Spirit στους οποίους αναφέρεται στην πόλη του, και ακόμα και αυτοί είναι τόσο συχνοί και επαναλαμβανόμενοι που κουράζουν.
Ερμηνείες
Παρά τους αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς που συμμετέχουν στην ταινία, κανένας τους δε δίνει τον καλύτερό του εαυτό, η γενική εντύπωση είναι μιας γρήγορης δουλειάς με χαρακτήρα αγγαρείας παρά με προοπτική καλών ερμηνειών.
Ο Gabriel Macht στο ρόλο του Spirit, ταιριαστός από πλευράς χαρακτήρα αλλά «χάρτινος», χωρίς καλές σκηνές και χωρίς να πείθει για τη γοητεία που υποτίθεται πως εκπέμπει, ελκύοντας όλες τις γυναίκες της πόλης.
Ο Samuel Jackson από την άλλη πλευρά, στο ρόλο του Octopus, παιγμένος με μια δόση τρέλας που ο αγαπητός Samuel δε δυσκολεύεται ποτέ να βγάλει αλλά εδώ το κάνει χωρίς να πείσει κανέναν για τις αντιδράσεις του. Κακές εκφράσεις προσώπου, κινήσεις και γενικό στήσιμο, δημιουργεί ένα χαρακτήρα ο οποίος περισσότερο προκαλεί γέλιο με τον παραλογισμό του παρά…οτιδήποτε θα έπρεπε να προκαλέσει ο κακός σε ένα κόμικ.
Η Scarlett Johansson ως Silken Floss, αν και έχει ήδη αποδείξει την αξία της ως ηθοποιός κοντά σε μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Woody Allen, στη συγκεκριμένη ταινία περιορίζεται σε ένα πολύ μικρό ρόλο, σαν προσωπική βοηθός του Octopus, τον οποίο και παίζει σαν ανδροειδές. Άκαμπτη και στεγνή, δημιουργεί αμφιβολίες για την επιλογή της σε μια ταινία που δεν της ταιριάζει καθόλου.
Η Eva Mendes ως Sand Saref, κάνει ό,τι μπορεί για νε περισώσει τον εαυτό της και ίσως είναι η μοναδική που διασώζεται από το ναυάγιο των κακών ερμηνειών. Επιστρατεύοντας βέβαια τα κάλλη της για τις ανάγκες του ρόλου ως παιδική αγαπημένη του ήρωα και νυν εγκληματίας, είναι από τις λίγες του καστ που κάνει προσπάθεια να παίξει κατά τις δυνατότητές της και να επιβεβαιώσει την επιλογή της για την ταινία και τη δική μας να πάμε να τη δούμε.
Η καλύτερη ερμηνεία της ταινίας ανήκει χωρίς δεύτερη σκέψη στη Sarah Paulson,  στο ρόλο της γιατρού Ellen Dolan, κόρης του διευθυντή της Αστυνομίας και αγαπημένης του Spirit. Γνωστή από τον πολύ καλό ρόλο της στη σειρά Studio 60 on the Sunset Strip (παρουσίαση σύντομα), είναι η μοναδική που διατηρεί το επίπεδό της ως ηθοποιός και καταφέρνει να δημιουργήσει καλές σκηνές με το Spirit αλλά και μόνη της.
Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους κλώνους ακόλουθούς του Octopus, οι οποίοι είναι χοντροί, φαλακροί και παντελώς ηλίθιοι, σε σημείο που είναι απολαυστικοί όταν παθαίνουν κάτι κακό. Έχουν και ονόματα βγαλμένα από ελληνικές λέξεις γραμμένα πάνω στις μπλούζες τους…
Σενάριο
Μη έχοντας διαβάσει το κόμικ (γραμμένο από το μεγάλο Will Eisner), δε μπορούμε να κρίνουμε πόσες από τις ατάκες είναι αυτούσια παρμένες από το κόμικ και πόσες έχουν γραφτεί μόνο για τις ανάγκες της ταινίας. Το σίγουρο όμως είναι ότι είναι γεμάτες κλισέ (κάτι που ίσως θα περιμέναμε από ένα κόμικ ακόμα κι αν υπάρχουν πολλά τρανά παραδείγματα για το αντίθετο), αλλά και απόλυτα απλοϊκές και προβλέψιμες.
Εν κατακλείδι
Μια ταινία που σίγουρα δε θα ικανοποιήσει ούτε τους φίλους του κόμικ ούτε όσους λάτρεψαν το Sin City, ελπίζει να κριθεί με επιείκεια λόγω της μικρής εμπειρίας του (σε άλλους τομείς εξαιρετικά ταλαντούχου) σκηνοθέτη αλλά τελικά αποτελεί κακή επιλογή για οποιονδήποτε καταλήξει να τη δει στο σινεμά. Προσπεράστε.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Bank Bang (2008)

Τίτλος: Bank Bang
Κατηγορία: Κωμωδία (μαύρη)
Πρωταγωνιστές: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Ημέλλος, Μαρίσσα Τριανταφύλλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μιχάλης Ιατρόπουλος
Διάρκεια: 97'
Εταιρία παραγωγής: Village Productions, Black Orange Productions
Έτος παραγωγής: 2008
Βαθμολογία S.G. (IMDb): 7 (6,6)
Με λίγα λόγια
Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης και ο Νώντας, δουλεύουν σε γραφείο κηδειών και προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Όμως, ο Νώντας έχει μπλεξίματα με την ελληνική μαφία και πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Έτσι, προτείνει στον Μιχάλη να αρχίσουν να ληστεύουν τράπεζες.Για κακή τους τύχη, ο αρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, έχει αρχίσει να τοποθετεί μυστικούς αστυνομικούς στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, κάνοντας τη ζωή των δύο αδερφών ακόμα δυσκολότερη. Η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ο Μιχάλης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, στο πρόσωπο μία τραπεζικής υπάλληλου με ιδιαίτερα «γραφική» οικογενειακή ζωή…   

Σκηνοθεσία
Μία ακόμα παραγωγή της Village Productions, της γνωστής εταιρείας εκ Αυστραλίας, σε συνεργασία με την Black Orange Productions (του Γιάννη Ιακωβίδη), έρχεται να μας γαργαλήσει σε ένα μήνα που πραγματικά το έχουμε ανάγκη. Σκηνοθέτης ο νεαρός Αργύρης Παπαδημητρόπουλος στην πρώτη του απόπειρα μεγάλου μήκους. Το αποτέλεσμα? καθόλου μα καθόλου κακό! Υπέροχες λήψεις που δεν θυμίζουν με τίποτα ελληνική παραγωγή, πανέξυπνες εναλλαγές που μειώνουν κατά πολύ το "κουραστικό" κομμάτι μίας ταινίας, όμορφα και σταθερά κάδρα. Όλα αυτά βέβαια δεν θα είχαν μεγάλη σημασία εάν δεν υπήρχε μία αρκετά καλή φωτογραφία (Χρήστος Καραμάνης) να τα υποστηρίζει. Οι διάλογοι είναι άκρως κωμικοί και φλερτάρουν με την μαύρη κωμωδία ενώ δεν θα κουράσουν ακόμα και στο "δραματικό" μέρος της ταινίας. Αν μπορούσαμε να το συνοψίσουμε σε λίγες λέξεις, θα μπορούσαμε - χωρίς υπερβολή - να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία ταινία που δεν θυμίζει σχεδόν καθόλου Ελλάδα' και αυτό είναι άκρως θετικό δεδομένου του τηλεοπτικού κόμπλεξ που έχουμε με σχεδόν το σύνολο των προηγουμένων ταινιών να θυμίζουν επεισόδιο σειράς και όχι ταινία καθαυτή.
Ερμηνείες
Πρωταγωνιστής και στυλοβάτης ο άκρως ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Μετά το πολυβραβευμένο "5 Λεπτά", επιστρέφει ως Μιχάλης. Μικροαστός, ανεργία που οδηγεί στο μακάβριο γραφείο κηδειών, προβληματικός αδελφός, απρόβλεπτος έρωτας, τολμηρή ζωή. Όταν όλα φαίνονται μαύρα και γίνονται ακόμα χειρότερα με τα χρέη του αδελφού του, θα ανθίσει ένας νέος έρωτας ο οποίος όμως κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Αυτός ακριβώς ο ρόλος ταιριάζει γάντι στον Χαραλαμπόπουλο που παίρνει ολόκληρη την ταινία στις πλάτες του, προσφέροντας μας γέλιο και συγκίνηση αλλά και ατάκες που θα τις λεμέ για αρκετό καιρό. Μία σοβαρή και γεμάτη ερμηνεία, γεμάτη ταλέντο η οποία θα σώσει τα οποία αρνητικά του σεναρίου.
Στο πλάι του ο Δημήτρης Ημέλλος στον ρόλο του Νώντα. Αδελφός και μαύρο πρόβατο, λήσταρχος και κυνηγημένος. Μία αρκετά καλή ερμηνεία αντάξια του πρωταγωνιστή. Θα δέσει καταπληκτικά με το σύνολο και θα μας χαρίσει κάποιες μοναδικές σκηνές με το "αδελφάκι" του.
Η Μαρίσσα Τριαντάφυλλου είναι η ωραία της παρέας, ο έρωτας της υπόθεσης. Το όνομα της είναι Λένα και έχει κλέψει την καρδία του πρωταγωνιστή. Ανασφαλής όσο δεν παίρνει, μανιώδης πότης καφέδων, πρώην αλκοολικός, γυναίκα και μητέρα μα συνάμα και κόρη. Μία καλή ερμηνεία που θα προσθέσει στο σύνολο μία χάρη και μία νοσταλγία.
 Η Τζένη Μπότση συμμετέχει στον μικρό, σεξουαλικό και γεμάτο χμμ χάρη ρόλο της Κάτιας. Μανιώδης φαν του σεξ εντός φέρετρων και νεκροφόρων θα μας χαρίσει 1-2 καλές σκηνές ενώ τα καλσόν που προσφέρει στον εραστή της θα φανούν χρήσιμα στην παράνομη ζωή του.
Ξεχώρισαν 2 ντουέτα. Ο κύριος Σκιαδαρέσης αφήνει τα Μαύρα Μεσάνυχτα και ερμηνεύει έναν μπάτσο για μπάτσες. Ο κύριος Μιχάλης Ιατρόπουλος, πρώην Μπαλαμός, είναι ο συνάδελφός του. Κρίνονται μοναχά ως δίδυμο καθώς οι ρόλοι τους είναι αρκετά καλογραμμένοι και κυρίως, ενωμένοι. Απίστευτο γέλιο σε αρκετές σκηνές, πονηριά και κακία θα αποδειχθούν οι κακοί της παρέας με άκρως χρηματικά κίνητρα. Το ατού της υπόθεσης? είναι επίσης και gay! Ένας άκρως διασκεδαστικός συνδυασμός σε πλήρη αντίθεση με το μάτσο προφίλ που έχουν δημιουργήσει.
Οι κύριοι Τσιμιτσέλης και Αυγουστιδης είναι 2 κακοποιά στοιχεία τα οποία κόβουν και πωλούν ναρκωτικά. Δυστυχώς οι ρόλοι τους είναι μικρότεροί του αναμενόμενου και δεν θα προλάβουν να "βγάλουν όσο γέλιο" μπορούν. Σίγουρα όμως οι 2 ατάκες που ξεστομίζουν κατά την διάρκεια της επιδρομής, είναι ανεκτίμητης χιουμοριστικής άξιας.

Τέλος, φτάνουμε στον ηθοποιό που ξεχώρισε. Δεν είναι τόσο η ηλικία του, όσο ίσως η πείρα που πραγματικά φαίνεται σε έναν καλογραμμένο και όχι τόσο εύκολο ρόλο. Ο Κώστας Βουτσάς, επιστρέφει από το παρελθόν, στον ρόλο του μανιοκαταθλιπτικού πάτερα της Λένας, Ερμόλαου. Πραγματικά υπέροχος και απολαυστικός στις τάσεις αυτοκτονίας που τον ταλανίζουν. Αστείες προσπάθειες να δώσει τέλος στην ζωή του, μία αστεία έρευνα για λοιπούς εύκολους τρόπους αυτοκτονίας, φερετρό-λάγνος, ένας πατέρας που θέλει επιτέλους να ζωντανέψει η κορούλα του (δεν είναι νεκρή, απλά δεν έχει καθόλου ζωντάνια στην καθημερινότητά της) και κυρίως, να της βρει ένα καλό γαμπρό. Ρόλος κλειδί τον οποίο καταπίνει ο Βουτσας για πλακά.
Εν κατακλείδι
Λοιπόν, μία αρκετά καλή Ελληνική παραγωγή με έμφαση στην κωμωδία. Θα δανειστεί στοιχεία από "μαύρες καταστάσεις" και θα αποδειχθεί τίμια ως προς το τελικό προϊόν καθώς το κοινό θα γελάσει, θα συγκινηθεί και θα ξαναγελάσει μέχρι να τελειώσει η προβολή της παρούσης. Από τις λίγες φορές που μία ελληνική ταινία ξεφεύγει από τα κουραστικά κλισέ της τηλε-παραγωγής και τηλε-σκηνοθεσίας. Μία ελληνική ταινία με αρχή, μέση και τέλος. Καιρό είχαμε να δούμε κάτι τέτοιο και φυσικά ελπίζουμε να το ξαναδούμε σύντομα.

Σπεύσατε οικογενειακώς στις Σκοτεινές Αίθουσες η αναμείνατε για την έκδοση DVD που θα βγει σε λίγες εβδομάδες, συνίσταται παρέα και καλή διάθεση - τίποτα λιγότερο από 7/10 για μία άξια κωμωδία με στοιχεία περιπέτειας και δράματος μα κυρίως, με ταλαντούχους πρωταγωνιστές. Οι μόλις 47 χρηστές που ψήφισαν στο IMDb (ελληνική ταινία γαρ) αποδίδουν 6,6/10.

Στα πλαίσια συνεργασίας του συγγραφέα με το Cinemascope.
edit: Επισκεφτείτε το καλοσχεδιασμένο site της ταινίας για wallpapers, trailers και περισσότερες πληροφορίες.

Knowing (2009)


Πιθανή ημερομηνία προβολής: 20 Μαρ. 2009 (USA)

Friday the 13th (2009)


Πιθανή ημερομηνία προβολής: 13 Φεβ. 2009 (USA)

Underworld: Rise of the Lycans (2009)


Πιθανή ημερομηνία προβολής: 22 Ιαν 2009 (Ελλάδα)

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Quantum of Solace (2008)

Τίτλος: Quantum of Solace
Κατηγορία: περιπέτεια, δράμα
Πρωταγωνιστές: Daniel Craig, Judi Dench, Olga Kurylenko, Mathieu Amalric, Giancarlo Giannini
Διάρκεια: 106'
Εταιρία παραγωγής:
Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Columbia Pictures, United Artists
Έτος παραγωγής:
2008
Βαθμολογία S.G. (IMDb):
7,5 (7,1)
Με λίγα λόγια
O Μήτσος επιστρέφει (James στην βαρβαρική) και μαζί του φέρνει καταστροφές, έρωτες, πολιτικά παιχνίδια, σύγχρονη τρομοκρατία και κυρίως την συνέχεια του Casino Royale. Ακρίβως εκεί που μας άφησε η προηγούμενη ταινία, μας ταξιδεύει η τωρινή. Το κυρίως πιάτο? Εκδίκηση.
Άχρηστες πληροφορίες
Με κόστος παραγωγής που ξεπέρασε τα 225 (!!!) εκ. δολάρια, μιλούμε για την πιο ακριβή ταινία James Bond που γυρίστηκε ποτέ. Για πρώτη φορά ταινία του Τζέιμς Μποντ αποτελεί άμεσο σίκουελ της προηγούμενης: το «Quantum of solace» ξεκινά υποτίθεται μόλις μία ώρα μετά τα γεγονότα του φινάλε του «Casino Royale». Για πρώτη φορά σε ταινία του Τζέιμς Μποντ το τραγούδι των τίτλων, το «Another Way To Die» που συνέθεσε ο Jack Black και το ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με την Alicia Keys, ερμηνεύεται από ντουέτο. Για πρώτη φορά, το αντίστοιχο βιντεοπαιχνίδι βγήκε στην αγορά ακριβώς την ίδια μέρα όπως και η ταινία. Το pre-production για αυτήν την ταινία ξεκίνησε πριν καλά καλά αρχίσουν τα γυρίσματα του «Casino Royale». Ο παράξενος τίτλος της ταινίας προέρχεται από ένα διήγημα του δημιουργού του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ. Μέσα στο βιβλίο ο τίτλος Quantum of solace ερμηνεύεται ως εξής: «είναι ο ακριβής αριθμός που ορίζει το αίσθημα άνεσης/ ανθρωπιάς/ συντροφικότητας το οποίο απαιτείται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ανθρώπους ώστε η αγάπη τους να επιζήσει. Αν ο αριθμός είναι μηδέν, τότε η αγάπη είναι νεκρή». Ο Daniel Craig ήταν εκείνος που συνέστησε στους παραγωγούς της ταινίας να προσλάβουν τον Marc Forster ως σκηνοθέτη της, μιας που θαύμαζε τη δουλειά του. Ο Marc Forster είναι ο πρώτος σκηνοθέτης ταινίας Τζέιμς Μποντ που η καταγωγή του δεν είναι από τη Βρετανική Κοινοπολιτεία. Μέχρι τώρα οι σκηνοθέτες ήταν είτε Εγγλέζοι είτε Νεοζηλανδοί. Για πρώτη φορά ο σκηνοθέτης είναι Γερμανός. Με διάρκεια 106 λεπτά, αυτή είναι η… μικρότερη (σε διάρκεια) ταινία της σειράς! Για να γυριστεί η σκηνή καταδίωξης πάνω στις στέγες της Σιένα, η ομάδα παραγωγής χρειάστηκε να βγάλει όλα τα κεραμίδια των σπιτιών και να ενισχύσει τις οροφές τους. Περίπου 200.000 άσφαιρα πυρομαχικά αγοράστηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Για τη σκηνή κλιμάκωσης της ταινίας έγιναν 54 ελεγχόμενες εκρήξεις στα στούντιο του 007, μέσα σε 12 μέρες.
Σκηνοθεσία
Και πραγματικά, τι σοφή επιλογή! Ο σκηνοθέτης Marc Forster μας παρουσιάζει ένα διαμάντι στην παντοτινή συλλογή των Bond. Γρήγορες εναλλαγές, απίστευτες γωνίες λήψεως (ειδικά στις σκηνές δράσης), απίστευτες καταδιώξεις (η μόνη ταινία που έχω δει με καταδίωξη αυτοκινήτων, ταχύπλοων, αεροσκαφών - 3 σε 1) κάτω από το πέπλο μιας σχεδόν αλάνθαστης φωτογραφίας. Χολυγουντιανά εφέ ήχου και εικόνας, προσοχή και έμφαση στην λεπτομέρεια τόσο στα σκηνικά όσο και στα εκπληκτικά κουστούμια (σκισμένα κουστούμια, σκόνη κτλ) αλλά και στο ίδιο το σώμα του Bond (ουλές κτλ). Η παραγωγή εκπνέει δολάρια και αυτό φαίνεται σε κάθε σκηνή. Το δραματικό μέρος είναι μικρό και υποφερτό (το σύνολο της διάρκειας άλλωστε το πιέζει αρκετά) και σε καμμία περίπτωση ο θεατής δεν θα βαρεθεί ούτε ένα λεπτό.
Ερμηνείες
Ο πιο μισητός Bond για τους φανατικούς της σειράς, ο πιο γοητευτικός και ρεαλιστικός για τους υπολοίπους βρίσκει ζωή και πάτημα στον Daniel Craig για άλλη μια φορά. Σκληρός, λιγομίλητος, δολοφονικός, ανθρώπινος από την μία πλευρά. Παθητικός χωρίς τον απαιτούμενο κυνισμό, έλλειψη των πιασάρικων ατακών α λα James Bond, μακριά από το πρότυπο που έχουμε συνηθίσει από την άλλη. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Προσωπικά, αντικρούω τις απόψεις κάποιων που κάνουν λόγο για μια τέταρτη συνέχεια του Bourne (τριλογία - 2002, 04, 07 - με μπόλικη δράση και πρωταγωνιστή τον Matt Damon). Οι καιροί αλλάζουν και αλλοίμονο αν παραμείνουμε κολλημένοι για πάντα στο ίδιο μοτίβο. Εγκρίνω και θαυμάζω την τόλμη των δημιουργών των 2 τελευταίων ταινιών του Bond. Και για αυτό ακριβώς τον λόγο, θα ολοκληρώσω πως η συνολική ερμηνεία του Craig είναι πραγματικά μια νέα χρωματιστή πινελιά που όμως δεν θα αγγίξει τα αριστουργήματα του παρελθόντος, ιδιαιτέρως επί του θρυλικού Connery.
Η Camille είναι μια γυναίκα που αναζητα εκδικηση, παραλληλα με τον Bond. Ερμηνεύει, η κούκλα Olga Kurylenko (η οποία σε διάστημα 3 μόλις ετών συμμετέχει σε 11(!) ταινίες). Σέξυ, ικανοποιητικό κορίτσι Bond, εκρηκτική και σίγουρα λιγότερο γλάστρα από αρκετές του παρελθόντος (και όχι δεν θα αποτελέσει αμόρε του James καθώς έχει σταματήσει να κουτουπώνει οτιδήποτε αναπνέει εδώ και 2 ταινίες). Μια ακόμα όμορφη παρουσία ειναι σιγουρα και η πιτσιρίκα Gemma Arterton που δεν θα γλυτώσει απο τον Bond, όσον αφορα του κουτούπωμα - μικρός ρόλος, όμορφα κάδρα, ενδιαφέρουσα εκφρασιολογία.
Αφήνουμε τα θηλυκά και τις αμαρτίες και φτάνουμε στον κακό της παρέας. Ο Mathieu Amalric είναι ένας πραγματικά πολυεμφανιζόμενος ηθοποιός - η παρούσα είναι η 60η ταινία που συμμετάσχει! Γαλλική φινέτσα, κακός με στυλ αλλά και αρκετή κουτοπονηριά. Δεν θα πείσει ως άξιος αντίπαλος του Bond σε καμμία περίπτωση με αποτέλεσμα η τελική διαμάχη των να είναι το λιγότερο αστεία (και αρκετά υπερβολική όσον αφορά τα εφέ). 
Παρόν βεβαίως και ο αγέραστος Giancarlo Giannini στον ρόλο του Mathis. Φίλοι για τα καλά, βοηθά με κόστος τον πρωταγωνιστή ενώ σίγουρα η παρουσία του και μόνο μας προσφέρει καλές σκηνές με χιούμορ που λείπει από το σύνολο. 
Μπορεί να μην έχουμε Q (διάβολε!) αλλά έχουμε M. Ποια και όχι ποιος.. Η Judi Dench είναι απλά απολαυστική και οι φοβερές ατάκες της κάθε φορα που ο Bond αφηνει και απο ενα πτωμα πισω του, ειναι τρομερές. Σιγουρα προσθετει στο συνολο ενω μας χαριζει ενα ενδιαφερον φιναλε.
Εν κατακλείδι
Ενας νεος Bond μας συστηθηκε στο Casino Royale. Ο ιδιος θα μας προσφερει ασταματητη (σε αντιθεση με την πρωτη ταινια) δραση, με εκπληκτικα εφε εικονας και ηχου αλλα και σκηνοθετικες ληψεις που θα κοψουν την ανασα (η σκηνη με τις καμπανες ειναι το λιγοτερο, αξιομνημονευτη). Αλανθαστη ως προς τα τεχνικα, θα στεναχωρησει για τις καινοτομιες και την αποστασιοποιηση απο το παρελθον που κουβαλαει το ονομα (και σε αυτο "κτυπαει" ο σκηνοθετης συνεχως, πχ η σκηνη στο αεροπλανο που ερωτειται ο Bond για το τι ποτο πινει κτλ). Εντιμη ταινια, οχι μονο για το σινεμα αλλα σιγουρα για θεαση σε Blu Ray καθως αξίζει τα χρηματα της μεχρι το τελευταιο σεντ. 
Για οσους αναστενάζουν ακομα με το Ανατολικο Μπλοκ, για οσες λυγιζουν στην παρουσια του δυναμικου Craig και φυσικα για οσους και οσες αναπολουν τον sir Connery, τιποτα λιγοτερο απο 7,5/10 για μια ασταματητη περιπετεια με ενα δυναμικο και ακατανοητο φιναλε και όχι για μια νοσταλγική ταινία "James Bond" - αρκετα κοντα στο 7,1/10 του IMDb.

 Δείγμα διαλόγων
M: Ask him about Slate.
Tanner: She wants to know about Slate.
James Bond: Slate was a dead end.
Tanner: He says it was a dead end.
M: Damn! He killed him.

U2 - No Line On The Horizon (officially announced @ March 2009)

Το 12ο studio άλμπουμ του Bono και της παρέας του, με τίτλο "No Line On The Horizon", θα κυκλοφορήσει στην πατρίδα τους, την Ιρλανδία, στις 27 Φεβρουαρίου, στην Ευρώπη στις 2 Μαρτίου και στην Αμερική στις 3 Μαρτίου του επόμενου έτους, τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες μετά το "How To Dismantle An Atomic Bomb", χρόνος που αποτελεί "ρεκόρ" για το συγκρότημα, καθώς στην μέχρι τώρα καριέρα τους ποτέ δεν ξεπέρασαν τα τέσσερα χρόνια από τη μία κυκλοφορία στην επόμενη.

Πολλοί ήταν οι λόγοι της "καθυστέρησης" του νέου άλμπουμ των U2, με κυριότερους, αφενός την δυσκολία επιλογής τραγουδιών ανάμεσα σε περισσότερα από 50 κομμάτια που έχει ηχογραφήσει το συγκρότημα, αφετέρου στην οριστική επιλογή παραγωγών, καθώς η αρχική απόφαση του συγκροτήματος να συνεργαστεί με τον Rick Rubin, τελικά δεν ευοδώθηκε και όλο το υλικό που δημιουργήθηκε με τον παραγωγό θα μείνει ακυκλοφόρητο. Το "No Line On The Horizon" είναι παραγωγή των Brian Eno, Daniel Lanois και Steve Lillywhite.

Από τα πάμπολλα τραγούδια που ηχογράφησαν οι U2 για το άλμπουμ, έχουν επιβεβαιωθεί τα: Breathe, Get Your Boots On, Moment of Surrender, No Line on the Horizon, Unknown Caller, Every Breaking Wave, Magnificent, Crazy Tonight, Stand Up και Winter ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνουν και τα : The Cedars of Lebanon, Only Love, For Your Love, One Bird, One Day I'll Fly Away, If I Could Live My Life Again και Love Is All We Have Left.

πηγή: rocking.gr

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Saw V (2008)


Τίτλος: Saw V (Σε βλέπω 5)
Κατηγορία: θρίλερ
Πρωταγωνιστές: Costas Mandylor, Tobin Bell, Scott Patterson
Διάρκεια: 92'
Εταιρία παραγωγής: 2008
Έτος παραγωγής: Twisted Pictures
Βαθμολογία S.G. (IMDb): 4 (5,9)
Με λίγα λόγια

Η ιστορία τραβιέται από το μανίκι, τεντώνεται και βγάζει μία ακόμα συνέχεια επί μεγάλης οθόνης.

Άχρηστες πληροφορίες

Το κόστος παραγωγής δεν ξεπέρασε τα μόλις 11 εκ. δολάρια. Λέγεται πως αυτή είναι η προτελευταία ταινία της σειράς και ότι θα ακολουθήσει άλλη μία που θα ολοκληρώσει όλα κομμάτια που έχουν μείνει κενά. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Τορόντο, στον Καναδά. Αυτή είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του David Hackl ο οποίος ήταν διευθυντής παραγωγής σε όλα τα «Saw» πλην του πρώτου. Ο Costas Mandylor που ουσιαστικά πρωταγωνιστεί στην ταινία, είναι ελληνικής καταγωγής.
 
Σκηνοθεσία

Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω και τελευταία επιλέγω ταινίες από newbies - σκηνοθέτες. Το ακόμα χειρότερο είναι πως στην παρούσα ταινία, η σκηνοθεσία είναι το μικρότερο από τα προβλήματα. Βλέπετε, η σκηνοθεσία του Hackl είναι όντως σκοτεινή, μυστηριώδης και σε κάποιες στιγμές ίσως θυμίσει κάτι από θρίλερ. Η φωτογραφία είναι εξαιρετική και σίγουρα αναδεικνύει τα 11 εκ. του budget. Αυτό όμως που ξεπερνάει κάθε φαντασία είναι η συνεργασία της παραγωγής με την εταιρεία Heinz και την απίστευτη ποσότητα κέτσαπ που ξεπετάγεται μπρος στα ματάκια μας. Και δυστυχώς, χρησιμοποιώ την δύναμη της ειρωνείας. Το 5ο έργο ονόματι Saw, δεν θα θυμίσει τίποτα, μα ΤΙΠΟΤΑ, από τα άξια πρώτα δύο (2004 & 2005). Είναι μακράν το χειρότερό της εξαλογίας (καθώς θα περιμένουμε ένα ακόμα μαρτύριο του χρόνου) αλλά και το πιο παιδικό από όλα. Ο σχεδιασμός 1-2 παγίδων είναι καλός ενώ το σύνολο των εφέ θα θυμίσει B-movies (και σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει η περίφημη φράση του Σιάμαλαν, "ήθελα να κάνω μία κακή ταινία" - εδώ, η ταινία είναι κακή χωρίς πρόθεση).
 
Ερμηνείες

Πρωταγωνιστής ο δικός μας Κώστας Mandylor (σταθερή παρουσία στα Saw) στον γνωστό ρόλο του μπάτσου για μπάτσες. Βαρύς, ασήκωτος και πλαστικός. Μονότονη ερμηνεία χωρίς καμμία έκρηξη η έστω στιγμή αναλαμπής. Μαζί του, ο Scott Patterson (ο τύπος με το καπέλο και το καφέ στα τηλεοπτικά Gilmore Girls) ο οποίος δυστυχώς δεν σώζει την κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως θα ξεχωρίσουν 1-2 σκηνές που δεν θα εντυπωσιάσει αλλά θα προκαλέσει αστείρευτο γέλιο καθώς η έρευνα του όσον αφόρα τον "κακό" της υπόθεσης, που προχώρα με ταχύτητα νήπιου, τελειώνει σε κάθε σκηνή με ένα αδικαιολόγητο μουρμουρητό και "διάλογο στον καθρέφτη" - κοινώς, μιλάει μόνος του με τον εαυτό του και εμείς καλούμαστε να το αντέξουμε και αυτό.

 
Στο θετικό της υπόθεσης, ο Βρετανός Carlo Rota (τον θυμόμαστε από το τηλεοπτικό "24") στον ρόλο ενός θύματος. Οξύς, καυστικός με το γνωστό του ύφος, δυστυχώς δεν "κρατάει" αρκετά. Οι κούκλες Julie Benz και Meegan Good ομορφαίνουν τα λιγοστά κάδρα που τους αναλογούν.
 
Α! υπάρχει ακόμα και ο Tobin Bell, ο περίφημος Jigsaw. Μπορεί να έχει πεθάνει εδώ και 2 ταινίες, αλλά από ότι φαίνεται το "φάντασμα" του πλανάται στα σκηνικά. Αρκετά καλή η παρουσία του, στις "ζωντανές" σκηνές, σίγουρα προσθέτει στο σύνολο καθώς είναι αδύνατον να αφαιρέσει κάτι παραπάνω.
 
 Εν κατακλείδι

Το 2004, όταν βγήκε το πρώτο Saw, όλος ο κόσμος μιλούσε για την ανατρεπτικότατα, την πλουσιοπάροχη βία αλλά και τις ανατριχιαστικές "παγίδες" που γοήτευσαν τα νοσηρά μυαλά εκείνης της περιόδου, ιδιαίτερα στην Αμερική. Γρήγορα έγινε τόσο αγαπητή, ώστε χιλιάδες κουκλιά Jigsaw πουλήθηκαν ανά τον πλανήτη. Τέσσερα (4) ολόκληρα έργα μετά, η κατάσταση έχει δραματικά αλλάξει. Τα θετικά στοιχεία του πρώτου Saw, αλλά και του άξιου δεύτερου, έχουν πια χαθεί. Το αίμα έγινε κέτσαπ, οι παγίδες όχι τόσο ανατρεπτικές ενώ οι ερμηνείες έπεσαν στο επίπεδο ερωτικής ταινίας (από αυτές που έχουν και μία στοιχειώδη υπόθεση). Είναι απολύτως σίγουρο ότι θα απογοητεύσει το σύνολο των θεατών που θα τολμήσουν να την τιμήσουν, ιδιαιτέρως όσους είναι φαν του ονόματος και των προηγούμενων. Το κακό είναι, πως θα αναγκαστείτε να την δείτε, αν ανήκετε στην προηγούμενη κατηγορία, καθώς ήδη ετοιμάζεται το τελευταίο μέρος της 6λογιας οπού πλέον το "μυστήριο" αποκαλύπτεται.
Για να είμαι απολύτως δίκαιος όμως, πρέπει να σταθώ και να τονίσω ότι η τελευταία σκηνή του έργου, το τέλος του δηλαδή, είναι πραγματικά κα-τα-πλη-κτι-κη και απολύτως ανατρεπτική, θυμίζοντας κάτι από τις παλαιές ήμερες δόξας. Όμως, μία σκηνή δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το σύνολο - δυστυχώς.


Τραβηγμένο από τα μαλλιά σαν μία άγρια γυναίκα ενός άγριου κυνηγού την εποχή των δεινόσαυρων και της ανακάλυψης της φωτιάς, συνίσταται για νεαρές και μόνο ηλικίες, κατά προτίμηση μετά παρέας και αρκετού αλκοόλ. Τίποτα παραπάνω από 4/10 για μία ταινία - απογοήτευση για το "βαρύ" όνομα που κουβάλα (τουλάχιστον για τους οπαδούς της). Το IMDb και οι χρηστές του, αποδίδουν ένα γενναιόδωρο 5,9/10

Δείγμα διαλόγων
Jigsaw: Hello, Agent Strahm. If you're hearing this, then you've finally found what you've been looking for. But is the discovery of my body enough? Or will your insatiable hunger to uncover the truth push you deeper into the abyss? Heed my warning: do not proceed. For this room can either be you sanctuary, or it can be your grave. The choice is yours.
Agent Strahm: Fuck you.

edit: Στα πλαίσια συνεργασίας του συγγραφέα με το Cinemascope.

Gotan Project Live in Athens 22/12/2008

Η ηλεκτρονική μουσική εδώ και αρκετά χρόνια έχει εισχωρήσει σε όλα τα είδη μουσικής που ακούγονται ανά τον κόσμο, από τα πιο γνωστά έως τα λιγότερο δημοφιλή. Από το, ιδιαίτερα προσφιλές στους ανθρώπους πίσω από το παρόν blog, metal, μέχρι bossa nova, funk, acid jazz, tango, τα samples και τα beats βρίσκουν δίοδο να εισχωρήσουν παντού. Αναμφίβολα, το group που πρωτοστάτησε στο πάντρεμα της ηλεκτρονικής μουσικής με το αργεντίνικο tango είναι οι Γαλλο-αργεντινοί Gotan Project, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα groups όπως οι Bajofondo (οι φίλοι των Gotan Project πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουν το εκπληκτικό ντεμπούτο τους “Mar Dulce”) και αμέτρητους djs ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν πάνω στη νέα αυτή πλατφόρμα.

Οι Gotan Project είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό από την πρώτη τους εμφάνιση πριν ακόμα γίνουν παγκόσμια γνωστοί στο Womad του 2002, μέχρι τις άλλες 2 (αν δεν κάνω λάθος) φορές που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας. Το τελευταίο τους cd “Lunatico”, αν και δεν αποτελούσε κάποιο δείγμα εξέλιξης από την πλευρά του group, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό ανά τον κόσμο και στην ουσία διπλασίασε το ρεπερτόριο για τις live εμφανίσεις που είναι σίγουρα το δυνατό σημείο τους.
Έχοντας δει λοιπόν τους Gotan Project άλλες δυο φορές live, λίγο πολύ γνωρίζαμε τι να περιμένουμε κατηφορίζοντας την Πειραιώς για το Αθηνών Αρένα, τη φετινή «φωλιά» του Αντώνη Ρέμου. Ήμασταν επίσης προετοιμασμένοι να δούμε και την κουτσή Μαρία (no offence Μαρία, έχεις κάθε δικαίωμα να πηγαίνεις σε live…) καθώς και ένα ετερόκλητο κοινό και ηλικιακά αλλά και από πλευράς ακουσμάτων.
Οι Gotan Project βγήκαν στη σκηνή στην ώρα τους μέσα σε θερμό χειροκρότημα από το κατάμεστο Αθηνών Αρένα και ξεκίνησαν άμεσα με κομμάτια από τα δυο cd τους “La Revancha del Tango” και “Lunatico”, παίζοντας πίσω από ένα παραβάν πάνω στο οποίο προβάλλονταν video με χορευτές tango και φωτιές. Συνοδευόμενοι από πλήθος μουσικών και οργάνων επί σκηνής και με τη βοήθεια ενός πικάπ, ενός μίκτη και μιας κονσόλας κατάφεραν να αποδώσουν τα κομμάτια τους με άψογο ήχο, και καταπληκτικό οπτικό υλικό. Στα πρώτα 45 λεπτά της συναυλίας οι μουσικοί παρέμειναν «κρυμμένοι», όπως συνηθίζουν, πίσω από το πανί, αποδίδοντας τα κομμάτια κυρίως από το “La Revancha del Tango” μέσα σε ατμόσφαιρα μυστηριακή. Ήταν η εμφάνιση ενός ζευγαριού χορευτών tango επί σκηνής που σήμαναν την πτώση του, ανοίγοντας το δρόμο για το δεύτερο μέρος.
Η αποκάλυψη της 7-μελούς ορχήστρας λειτούργησε καταλυτικά για το κλίμα στη συναυλία καθώς ο κόσμος εκεί ξύπνησε και άρχισε να χειροκροτά, να χορεύει και γενικά να συμμετέχει. Τα όργανα πάνω στη σκηνή αρκετά: 3 βιολιά, βιολοντσέλο, πίανο, ισπανική κιθάρα, μπαντονεόν (υποκλίνομαι) και η εξαιρετική φωνή της Ισπανίδας Cristina Vilallonga που σε μερικά κομμάτια παίζει και βιολί.
Από ηλεκτρονικής απόψεως, το live είχε τα αναμενόμενα extra beats πάνω στα κομμάτια, άριστη παραγωγή από το σουηδό Christoph H. Muller, samples από το “Sound of Da Police” των KRS-1 και μια ανεπαίσθητη ιδέα από “Billie Jean” του Michael Jackson τα οποία είχαν δουλευτεί πολύ καλά στις συνθέσεις και εισχώρησαν στα κατάλληλα σημεία με χειρουργική ακρίβεια από το γάλλο Philippe Cohen Solal και όλα αυτά τέλεια δεμένα με την κιθάρα του αργεντίνου Eduardo Makaroff.
Αυτή τη φορά ευτυχώς ήταν χορταστικοί (το προηγούμενο live τους είχε κρατήσει 1 ώρα και 20 λεπτά), παίζοντας για δυο ώρες, με δυο encore, ένα προβλέψιμο και ένα σαν δώρο λόγω του ότι η Αθήνα ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας.
Σε τελική ανάλυση, τι κι αν τα live τους έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, τι κι αν η μουσική τους δεν έχει παρουσιάσει κάποια εξέλιξη ανάμεσα στα δυο ολοκληρωμένα cd τους, αυτό το χαμόγελο, η συγκίνηση και η αίσθηση ευφορίας που πάντα μας διακατέχουν βλέποντας τους να παίζουν πάνω στη σκηνή είναι κάτι που ελάχιστοι μουσικοί μπορούν πλέον να το προκαλέσουν. Τα σέβη μου.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

AC/DC @ Ολυμπιακό Στάδιο (28 Μαι για το Black Ice World Tour)

Επιτέλους οι AC/DC στην Ελλάδα!

Υποδεχόμαστε τους AC/DC στις 28 Μαϊου, στο Ολυμπιακό Στάδιο, της Αθήνας, ακριβώς 7 μήνες μετά την έναρξη της “Black Ice World Tour” που έγινε στις 28 Οκτωβρίου στην αρένα Wachovia στο Wilkes-Barre της Πενσυλβανίας.

Το ηλεκτρικό κύμα των AC/DC ξεκίνησε!

Οι AC/DC, γνωστοί παγκοσμίως για τα μοναδικά shows τους και τις sold out εμφανίσεις τους που ξεσηκώνουν μεγάλα στάδια ανά τον κόσμο καταφτάνουν με την Black Ice World Tour! Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η Chicago Tribune, το show της Black Ice World Tour είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε ό,τι κάνει το Rock ‘N’ Roll μοναδικό!
Η εντυπωσιακή παραγωγή που σφραγίζει ένα από τα μοναδικά και πιο απολαυστικά shows στον κόσμο, θα ταξιδέψει αυτούσια μέχρι την Ελλάδα.

Back In Black, Hell’s Bell, Highway to Hell, For Those About To Rock… μερικά από τα μουσικά αριστουργήματα του σημαντικότερου κιθαριστικού διδύμου, των αδελφών Young, της ιστορίας της ροκ. Χαρακτηριστικά τους η μοναδική τους ενέργεια και η εκκεντρικά rock n roll σκηνική παρουσία τους!

Τεράστιες καμπάνες, η φουσκωτή Rosie, τα ηχηρά κανόνια και φυσικά …μην ξεχνάμε το trade mark της μπάντας, την  κολεγιακή  στολή του αεικίνητου Angus Young !!!
 Αυτή τη στιγμή, όλα τα μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης είναι ήδη sold out! Τα μόνα εισιτήρια που θα μπορείτε να βρείτε σε όλη την Ευρώπη είναι αυτά του Αθηναϊκού show.

Η προπώληση ξεκινάει στις 3 Φεβρουαρίου 2009.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

90e καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου, στο κάτω διάζωμα
70e καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου στο κάτω διάζωμα.
60e καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου στο άνω διάζωμα.
80e όρθιοι, γενικής εισόδου στην αρένα.

Θα υπάρχει όριο αγοράς εισιτηρίων, έως 4 εισιτήρια ανά άτομο.

Σημεία Προπώλησης:
Ticket House:
Αθήνα – Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) / 210 3608366
Θεσσαλονίκη  - Μητροπόλεως 102 / 2310 264880
Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα - Παρασκευή 10:30-18:00 Σάββατο: 10:30-16:00

Online Sales: www.ticketpro.gr

edit: Τρέχτε!!!

Roadrunner United - The All Star Sessions (DVD @ Δεκ. 2008)

3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του "Roadrunner United - The All Star Sessions", η Roadrunner Records κυκλοφορεί και το dvd του live που ακολούθησε. Για την ιστορία, για τον εορτασμό των 25 χρόνων μιας εκ των σημαντικότερων metal labels, στήθηκε ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα.

  56 καταξιωμένοι μουσικοί, από 44 μπάντες από όλη την ιστορία της Roadrunner, συμπράττοντας ονειρικές συνεργασίες, ηχογράφησαν νέα κομμάτια, υπό τις οδηγίες 4 team captains, των Dino Cazares (ex-Fear Factory), Robb Flynn (Machine Head), Joey Jordison (Slipknot) και Matt Heafy (Trivium), οι οποίοι συνέθεσαν και τα τραγούδια. Στο party που ακολούθησε, έλαβε χώρα μια μεγάλη συναυλία στο Nokia Theater της Νέας Υόρκης με πολλούς από τους συμμετέχοντες και τραγούδια από όλη την πορεία της εταιρείας. 

Στις 9 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το διπλό dvd της συγκεκριμένης συναυλίας και το ολοκληρωμένο setlist περιλαμβάνει:

  • 01. BIOHAZARD's "Punishment"
Evan Seinfeld / Billy Graziadei - vocals
Billy Graziadei - lead guitar
Dino Cazares / Andreas Kisser - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Joey Jordison - drums

  • 02. MADBALL's "Set It Off"
Jamey Jasta - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Joey Jordison - drums

  • 03. LIFE OF AGONY's "River Runs Red"
Keith Caputo - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Scott Ian - guitar (started off with S.O.D.'s "March of the S.O.D."
Paul Gray - bass
Joey Jordison - drums

  • 04. OBITUARY's "The End Complete"
Glen Benton - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Joey Jordison - drums

  • 05. MERCYFUL FATE's "Curse of the Pharoahs"
Tim "Ripper" Owens - vocals
Andreas Kisser / James Murphy - lead guitar
Jeff Waters - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Joey Jordison - drums

  • 06. KING DIAMOND's "Abigail"
Tim "Ripper" Owens - vocals
James Murphy - lead guitar
Jeff Waters - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Roy Mayorga - drums

  • 07. ANNIHILATOR's "Alison Hell"
Tim "Ripper" Owens - vocals
Jeff Waters - lead guitar
James Murphy - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Roy Mayorga - drums

  • 08. DEICIDE's "Dead By Dawn"
Glen Benton - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Steve Asheim - drums

  • 09. TRIVIUM's "Pull Harder On The Strings Of Your Martyr"
Robert Flynn / Matthew K Heafy - vocals
Cory Beaulieu - lead guitar
Matthew K Heafy - rhythm guitar
Paolo Gregoletto - bass
Travis Smith - drums

  • 10. KILLSWITCH ENGAGE's "My Last Seranade"
Jesse Leach / Howard Jones - vocals
Joel Stroetzel - lead guitar
Andreas Kisser - rhythm guitar
Mike D'Antonio - bass
Justin Foley - drums

  • 11. TYPE O NEGATIVE's "Black No. 1"
Ville Valo - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Nadja Peulen - bass
Joey Jordison - drums

  • 12. FEAR FACTORY's "Replica"
Matthew K Heafy - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Joey Jordison - drums
Rob Caggiano - keyboards

  • 13. CHIMAIRA's "Pure Hatred"
Jamey Jasta - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Joey Jordison - drums

  • 14. ROADRUNNER UNITED's "Tired And Lonely"
Keith Caputo - vocals
Matt Baumbach - lead guitar
Acey Slade - rhythm guitar
Nadja Puelen - bass
Joey Jordison - drums

  • 15. STONE SOUR's "Bother"
Corey Taylor / Keith Caputo - vocals

  • 16. ROADRUNNER UNITED's "The Rich Man"
Corey Taylor - vocals
Jeff Waters - lead guitar
Jordan Whelan - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Andols Herrick - drums

  • 17. ROADRUNNER UNITED's "The Dagger"
Howard Jones / Robert Flynn - vocals
Andreas Kisser / Jeff Waters - lead guitar
Jordan Whelan - rhythm guitar
Adam Duce - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Andols Herrick - drums

  • 18. ROADRUNNER UNITED's "The End"
Matthew K Heafy - vocals
Logan Mader - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Nadja Puelen - bass
Roy Mayorga - drums
Rob Caggiano - keyboards

  • 19. SOULFLY's "Eye For An Eye"
Brian Fair - vocals
Logan Mader - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Roy Mayorga - drums

  • 20. SEPULTURA's "Refuse/Resist"
Robert Flynn - vocals
Andreas Kisser / Scott Ian - lead guitar
Dino Cazares / Phil Demmel - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Roy Mayorga - drums

  • 21. SLIPKNOT's "Surfacing"
Robert Flynn - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Roy Mayorga - drums

  • 22. MACHINE HEAD's "Davidian"
Robert Flynn / Matthew K Heafy / Tim Williams - vocals
Andreas Kisser / Logan Mader - lead guitar
Dino Cazares - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Joey Jordison - drums

  • 23. SLIPKNOT's "Sic"
Corey Taylor - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Dino Cazares / Scott Ian - rhythm guitar
Paul Gray - bass
Joey Jordison - drums

  • 24. SEPULTURA's "Roots Bloody Roots"
Robert Flynn - lead vocals
ROADRUNNER UNITED group and special guests (Jesse Leach, Howard Jones, Corey Taylor, Brian Fair, Tim "Ripper" Owens) - vocals
Andreas Kisser - lead guitar
Scott Ian - rhythm guitar
Adam Duce - bass
Joey Jordison - drums

πηγή: Blabbermouth.net / soundmag.gr

Συναυλίες @ Principal Theater 2009 (Θεσσαλονίκη)

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
January, 10 2009    FIREWIND (Greece) + ELDRITCH (Italy)   Metal
January, 17 2009    THE HERBALISER (U.K.) + TUFLON   Funk, Hip Hop
January, 23 2009    LOCOMONDO + Guests   Reggae, Ska, Dub
January, 24 2009    MOONSPELL (Portugal) + DAKRYA   Metal, Dark
January, 29 2009    T.B.A. 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
February, 01 2009    CALEXICO (U.S.A.) + DEPEDRO (Spain)   Alternative
February, 07 2009    KREATOR (Germany) + CALIBAN (Germany) + ELUVEITIE (Switzerland) + EMERGENCY GATE (Germany)   Metal, HC, Thrash
February, 13 2009    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ   Greek
February, 14 2009    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ   Greek
February, 15 2009    AMON AMARTH (Sweden) + Guests   Death Metal
February, 20 2009    TINDERSTICKS (U.K.) + THE PREFABRICATED QUARTET    Dark, Poetic

ΜΑΡΤΙΟΣ
March, 06 2009    ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ   Greek
March, 07 2009    ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ   Greek
March, 13 2009    ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ   Greek
March, 14 2009    ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ   Greek
March, 28 2009    THE HAUNTED (Sweden) + BIOS + SENSELESS   Metal, HC

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
April, 02 2009    BLUE OYSTER CULT (U.S.A.) + Guests   Hard Rock, Progressive

Στο www.myspace.com/principalclub μπορείτε να δείτε και να ακούσετε αποσπάσματα από τα συγκροτήματα που έρχονται.
Στείλτε μας ένα e-mail στο member@principalclub.com για να σας ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις μας.
Για όλες τις συναυλίες μας διαθέτουμε λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης
Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε μας στο 2310-428088

edit: Να σημειώσουμε οτι οι φιλοι Moonspell θα εμφανιστουν μια μερα μετα, στις 25/01, στην Αθηνα στο Fuzz Club (www.fuzzclub.gr)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Guitar Hero: Metallica is announced for 2009 (HQ trailer)

Οι Metallica προσφατως επιβεβαιωσαν οτι το πολυαναμενομενο Guitar Hero: Metallica θα καταφθασει το πρωτο μισο του 2009. Επισημα, "Το γνωριζουμε, ειναι το χειροτερο κρατημενο μυστικο στην ιστορια του rock n roll αλλα εδω ειμαστε τωρα να το επιβεβαιωσουμε οτι πραγματικα θα υπαρξει ενα "ολο-Metallica" Guitar Hero παιχνιδι και θα βγει στο πρωτο μισο του 2009. Θα σας επιτρεψει να παιξετε ως "εμεις" ειτε με ενα μουσικο οργανο ειτε σαν συγκροτημα με εκπληκτικα σκηνικα και διαφορετικους χωρους συναυλιων. Μεσα στους επομενους μηνες θα σας ενημερωνουμε με διαφορες track lists, χαρακτηριστικα και φυσικα το ποτε θα μπορειτε να αγορασετε το παιχνιδι".

Το παιχνιδι θα περιλαμβανει 28 τραγουδια των Metallica αλλα και κομματια των Alice In Chains, Foo Fighters, Queen, Slayer κ.α.

Ο Lars Ulrich ειπε στο The Pulse of Radio οτι εχει ηδη παιξει καποια τραγουδια στο Guitar Hero: World Tour, σπιτι με τα παιδια του. "Ειναι καταπληκτικο", ειπε. "Εχει πολυ πλακα. Επαιξα περιπου 3-4 φορες με τα παιδια μου. Το Cyanide ειναι το πιο ευκολο να παιξεις, με αυτο ξεκιναω. Μεχρι να ερθει η στιγμη να φτασουμε στα υπολοιπα κομματια, τοτε γινεται λιγο πιο περιπλοκο, αλλα 'it's a lot of fun".

Με το που βγηκε το επισημο trailer (19/12), οι Scary Greeks το βρηκαν σε High Quality και φυσικα το μοιραζονται μαζι σας:

MLS Destinator Mobile Phone Edition (GPS)

H MLS ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Destinator Mobile Phone Edition για όλα τα κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένο δέκτη GPS. Δημοφιλή κινητά της αγοράς, όπως τα Nokia N95, N96, N82, 6110, Samsung i560 κτλ. μετατρέπονται αυτόματα, χωρίς κανένα κόστος συνδρομής ή σύνδεσης με το Internet, σε πλοηγούς με το MLS Destinator.
Πιο αναλυτικά, ο χρήστης απλώς τοποθετεί την κάρτα SD με το MLS Destinator στο κινητό του τηλέφωνο και αυτό είναι αμέσως έτοιμο να τον καθοδηγήσει με φωνητικές οδηγίες στον προορισμό του. Κατά την ανάπτυξη του MLS Destinator Mobile Phone Edition η εταιρεία επικεντρώθηκε στη φιλικότητα προς το χρήστη. Ως αποτέλεσμα, το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από κάθε κάτοχο κινητού τηλεφώνου.

Στα πλεονεκτήματα του MLS Destinator Mobile Phone Edition περιλαμβάνονται ακόμη η τρισδιάστατη απεικόνιση της διαδρομής, η πλοήγηση προς τη διεύθυνση μιας καταχωρισμένης επαφής του κινητού τηλεφώνου ή και τη διεύθυνση που λαμβάνει ο χρήστης μέσω SMS. Επιπλέον, το MLS Destinator Mobile Phone Edition περιλαμβάνει ενημερωμένα γεωγραφικά δεδομένα και καλύπτει το 95% του οδικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα και το 80% του οδικού δικτύου της Κύπρου.

πηγή: myphone.gr

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Scary iPhone Review


Η ομάδα των Scary Greeks καθυστέρησε λίγο να πάρει στα χέρια της το νέο iPhone 3G, αλλά τουλάχιστον όταν αποφασίσαμε να το πάρουμε το πήραμε, το κρατήσαμε, το χρησιμοποιήσαμε, το μάθαμε απέξω. Έτσι, μπορούμε πλέον στο review να ξεπεράσουμε τα τετριμμένα και προφανή τεχνικά χαρακτηριστικά και να περάσουμε κατευθείαν στο ζουμί, που είναι το πόσο χρήσιμο, βολικό και εύχρηστο είναι στην καθημερινότητά μας.
Από άποψη χρηστικότητας, είναι μια συσκευή που χρειάζεται κάποιο χρόνο να τη συνηθίσεις. Το web interface που χρησιμοποιεί για όλες τις εφαρμογές είναι αναμενόμενα ίδιο με το Mac OS X Leopard της Apple, οπότε όποιοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με το λειτουργικό θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Οι υπόλοιποι μπορεί να χρειαστούν ένα διήμερο μέχρι να αποκτήσουν την άνεση του να στέλνουν μηνύματα με το πληκτρολόγιο, να χρησιμοποιούν το internet εύκολα, γρήγορα και άνετα και κυρίως να εξοικειωθούν με τα διάφορα touch gestures που υποστηρίζει η οθόνη αφής του.
Σχετικά λοιπόν με το πληκτρολόγιο, η αρχική εντύπωση είναι ότι τα πλήκτρα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και έτσι ο αριθμός των λαθών είναι αυξημένος. Αυτό είναι όμως κάτι που σε λίγο καιρό βελτιώνεται, και σε μια περίπου εβδομάδα μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί δυο δάχτυλα, κάτι που κάνει την πληκτρολόγηση πολύ γρήγορη. Το αρχικό πρόβλημα του αγγλικού λεξικού, που αναγνώριζε  κάποιες αγγλικές λέξεις στα greeklish που αναγκαστικά γράφουμε μέχρι να βγει το ελληνικό update, έχει διορθωθεί με την έκδοση 2.2 η οποία δίνει την επιλογή απενεργοποίησης του λεξικού. Το κάνουμε και δεν κοιτάμε πίσω.
Οι διάφορες λειτουργίες του iPhone είναι όλες πολύ βολικές. Στο desktop έχουμε σταθερές συντομεύσεις για YouTube, Weather, Google Maps, Stocks, iTunes και Applications Shop. Τα περισσότερα από αυτά είναι αυτονόητα, θέλω μόνο να αναφερθώ στο Google Maps και το Weather, το οποίο έχει αρκετά αξιόπιστες προβλέψεις για σήμερα έως και 5 μέρες μπροστά, με χαμηλότερη και υψηλότερη θερμοκρασία και εικονίδιο για βροχή, συννεφιά, ηλιοφάνεια κλπ. Έλλειψη αποτελεί η ανάλυση ανά ώρα της ημέρας που έχει π.χ. το BBC Weather, αλλά υπάρχει internet για περισσότερες επιλογές.
Το Google Maps από την άλλη, έχει ενσωματωθεί τόσο καλά στο iPhone που σχεδόν έχω ξεχάσει τη χρήση του εκτός iPhone. Χρησιμοποιώντας το built-in GPS που έχει η συσκευή εντοπίζει τη θέση μας στο χάρτη (ναι, έχει όλους τους ελληνικούς δρόμους μαζί με νούμερα, κατεύθυνση οδών και ταχυδρομικούς κώδικες) και μπορεί να υπολογίσει απόσταση και διαδρομή  από αφετηρία σε προορισμό. Επίσης προσφέρει 3 εμφανίσεις: πλάνο πόλης, Google Earth και έναν υβριδικό συνδυασμό και των δυο που είναι πολύ καλός. Επίσης είναι αρκετά γρήγορο στη φόρτωση και δίνει και οδηγίες σε κείμενο. Ελπίζω σύντομα να προστεθούν και οι ηχητικές οδηγίες, στο στυλ των Τomtom και λοιπών navigators της αγοράς, κάτι που απ’ότι φαίνεται από πρόσφατες ανακοινώσεις της Tomtom δε θα αργήσει καθόλου να γίνει.
Οι προεγκατεστημένες λειτουργίες του τηλεφώνου επίσης περιλαμβάνουν το κομπιουτεράκι (απλό όταν το iPhone είναι σε κάθετη θέση, επιστημονικό όταν το γυρίσουμε πλάγια), ρολόι (world clock, ξυπνητήρι, χρονόμετρο και αντίστροφη μέτρηση περιλαμβάνονται), iPod (8-16 giga ανάλογα με τη μνήμη του τηλεφώνου ίδιες λειτουργίες και περιβάλλον με το iPod Touch) και μια φωτογραφική μηχανή 2 megapixels. Η τελευταία πρέπει να προσθέσω ότι, λόγω της μεγάλης ανάλυσης της οθόνης και ενδεχομένως και πιθανότατα κάποιων “μαγικών” από πλευράς της Apple, βγάζει πάρα πολύ καλές και καθαρές φωτογραφίες. Στα μείον είναι η έλλειψη video και νυχτερινής λήψης, κάτι που όμως διορθώνεται με extra applications από το iTunes.
Το περιβάλλον μηνυμάτων και emails όπως είπαμε σηκώνει βελτίωση, αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται πολύ άνετα και μετά χρησιμοποιείται πολύ εύκολα. Αυτό που πρέπει όμως να αναφερθεί είναι το περιβάλλον που έχει φτιάξει η Apple για τα μηνύματα, το οποίο αποθηκεύει όλα τα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει με κάθε επαφή μας σαν συνομιλία. Αυτό είναι μεν βολικό και εύχρηστο, αλλά στερεί τη δυνατότητα αρχειοθέτησης μεμονωμένων μηνυμάτων. Τέλος, η λειτουργία notes είναι πολύ βολική για ιδέες που μας έρχονται στο κεφάλι ανά τακτά (ή και άτακτα) χρονικά διαστήματα.
Τα extra applications που υπάρχουν στο iTunes είναι πολλά. Κάποια είναι δωρεάν, άλλα όχι. Τα περισσότερα από τα μη δωρεάν προσφέρουν πάντως και μια lite έκδοση η οποία πολλές φορές λειτουργεί σαν demo για το full πρόγραμμα, σε άλλες περιπτώσεις δίνουν τόσα πολλά που το full πρόγραμμα δε χρειάζεται καν.
Ενδεικτικά θα αναφέρω λίγα από τα δωρεάν applications που έχω ανακαλύψει και είναι πολύ χρήσιμα: Αρχικά το WiFinder, που ανιχνεύει ασύρματα δίκτυα πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη επιλογή του iPhone, το Google Earth βεβαίως, το Facebook που δίνει αρκετά περισσότερες επιλογές από τη mobile έκδοση της σελίδας που αναγκαστικά ανοίγουμε με το Safari και το backgrounds, to οποίο δίνει δυνατότητα για μερικό customization όσο αφορά το wallpaper που εμφανίζεται όσο η συσκευή είναι κλειδωμένη. Full themes δυστυχώς απαιτούν extra δουλειά από μέρους μας καθώς χρειάζονται επεμβάσεις στο λογισμικό και το file structure της συσκευής. Αυτές οι ενέργειες είναι γνωστές και ως jailbreak, και ίσως ασχοληθούμε μαζί τους σε κάποιο επόμενο άρθρο.
Επίσης πρέπει να αναφέρω τα παιχνίδια Labyrinth, Darts και Powerboat (έχουν και lite έκδοση για δοκιμή) τα οποία επιδεικνύουν άριστα τις γυροσκοπικές δυνατότητες της συσκευής καθώς και το Ocarina, το οποίο μετατρέπει το τηλέφωνο σε πνευστό όργανο, και το DigiDrummer (τα δυο τελευταία επί πληρωμή) που δίνουν άλλη διάσταση στον όρο “πολυσυσκευή”.
Ανακεφαλαιώνοντας , σαν σύνολο το iPhone είναι πολύ χρηστικό. Η τιμή του είναι προσιτή, (ειδικά αν κανείς τη συγκρίνει με την αστρονομική τιμή του Νοκια Ν95), η μπαταρία διαρκεί όλη μέρα αν το χρησιμοποιήσουμε και για browsing και μουσική ή ακόμα περισσότερο με πιο ελαφριά χρήση και το βάρος του είναι πολύ μικρό σχετικά με το μέγεθος της συσκευής. Εμείς σαν Scary Greeks το συνιστούμε ανεπιφύλακτα και κρατιόμαστε για τις νέες λειτουργίες που αποκτά καθημερινά.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More