English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Prince Of Persia [2008 (PC)]

Prince Of Persia

Εικονα-ηχος :
720p 1080i Dolby Digital 5.1
PEGI:
12+
Ανάπτυξη:
Ubisoft Montreal
Εκδότης:
Ubisoft
Επισημο Site
Επίσης σε: Xbox360, PS3




Μετά από το Prince Of Persia: The Two Thrones που αποτελεί και το τέλος της τριλογίας του Sands Of Time η Ubisoft ήξερε πολύ καλά πως το βαρύ όνομα του τίτλου δεν έπρεπε να μείνει στο χρονοντούλαπο της video games ιστορίας Έτσι μας παρουσίασε το νέο Prince Of Persia που όπως όλα δείχνουν είναι ένα ακόμη αριστούργημα της εταιρίας.

Σενάριο
Η Ιστορία του νέου πρίγκιπα δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη τριλογία Όπως από την αρχή δήλωσε η Ubisoft Montreal. Έτσι βλέπουμε τα γεγονότα να διαδραματίζονται σε άλλη εποχή, με άλλους πρωταγωνιστές, σε άλλο φανταστικό μέρος της Περσίας. Ο ήρωας μας ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων τίτλων δεν έχει όνομα(δεν αποκαλύπτετε κάποιο όνομα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού). Είναι ένας επιπολαιος νέος ο οποίος χαμένος στην έρημο κατά την διάρκεια μιας ανεμοθύελλας πέφτει πάνω στην Elika η οποία κυνηγημένη από κάποιους μυστήριους στρατιώτες τρέχει για να ξεφύγει. Ο πρίγκιπας, από περιεργεια ίσως, την ακολουθεί και την βοηθάει να ξεφορτωθεί τους στρατιώτες. Στη πορεία μαθαίνει πως η Elika είναι η τελευταία φρουρός του δέντρου της ζωής, στο οποίο φυλακίστηκε ο κακός θεός Ahriman(Αριμαν). Για κάποιο λόγο(τον μαθαίνουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού) ο πατέρας της ελευθέρωσε τον Ahriman κόβοντας το δέντρο. Μαζί με τον Θεό σε όλο τον τόπο του βασιλείου της Elika έχει σκορπιστεί το σκοτάδι και η "Corruption" όπως αναφέρεται πολλάκις στο παιχνίδι μια ύλη που κατατρώει και διαλύει σιγά σιγά όλο το βασίλειο. Εσύ με την Elika για συντροφιά καλείστε να "θεραπεύσετε" τον κόσμο από το σκοτάδι με τις μαγικές δυνάμεις της Elika και τις ακροβατικές-πολεμικές του πρίγκιπα. Στο τέλος φυσικά πολλά μπορούν να συμβούν... Το φινάλε του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα ανατρεπτικό και προϊδεάζει και γεμίζει αρκετά ερωτηματικά για την συνέχεια.

Gameplay
Το gameplay του παιχνιδιού ειναι αρκετά προσεγμένο. Ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων τίτλων με αρκετές όμως προσθήκες που εμπλουτίζουν ευχάριστα την δράση του. Μεγάλο βαθμό βοηθείας προσφέρει η Elika με τα καταπληκτικά combos που μπορείς να κάνεις κατα την διάρκεια των μαχών και γενικά της εξερεύνησης του χώρου καθώς θεωρείτε απαραίτητη ώστε να τα βγάλεις πέρα. Γενικά ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι αρκετά εύκολος και δε πιστεύω να δυσκολέψει έναν casual gamer. Με ενόχλησε λίγο το επαναλαμβανόμενο gameplay και η σχετική ευκολία του τίτλου.
Γραφικα-Ηχος

Εδώ μπορώ να πω οτι η Ubisoft έκανε θαύματα! Καταπληκτικά cell-Shaded γραφικά(ναι που θυμίζουν καρτούν) και animation χαρακτήρων που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο. Οι τοποθεσίες είναι σχεδιασμένες πολύ καλά το ίδιο και όλα τα μοντέλα των ηρώων του παιχνιδιού. Πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να χαζεύει τα γραφικά του παιχνιδιού που πραγματικά σε μεταφέρουν μαζί με την πολύ καλή μουσική σε ένα βασίλειο κάποτε στη Περσία. Η ήχος του είναι αρκετά καλός και το speech των χαρακτήρων άριστο, πραγματικοί επαγγελματίες! Γενικά σε αυτό τον τομέα έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος και πιστεύω πως οι δημιουργοί πέτυχαν τον στόχο τους.

Τελειώνοντας να πω πως είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τη συνέχεια του τίτλου καθώς το φινάλε του σε ψήνει κανονικά για τα μετά γεγονότα. Είναι ένα ακόμη διαμάντι που σίγουρα θα συζητιέται για πολύ καιρό. Αποκτήστε το οπωσδήποτε! Αν είστε και φαν της σειράς είναι MUST!
Βαθμολογία 8,5/10. Θέλαμε κι άλλο....





Hardware requirements
Minimum configuration:
Operating System: Windows® XP (with Service Pack 2)/Windows Vista ® (only)
Processor: 2,6 GHz Intel® Pentium ® D dual-core processor or AMD Athlon ™ 64 X2 3800+
RAM: 1 Go for Windows XP / 2 Go for Windows Vista
Video Card: 256 Mo compatible DirectX ® 10.0 video card or DirectX 9.0 compatible video card supporting Shader Model 3.0 or higher. (See list of supported cards.)*
Sound Card: DirectX 9.0 compatible sound card
DirectX version: DirectX 9.0 (included on game disk)
DVD-Rom: double layer DVD-Rom player
Hard Drive Space: 9 Go
Supported Peripherals: Keyboard, mouse, and optional game controller
* This game does not support Windows 98/ME/2000/NT.

Recommended configuration:
Processor: Intel Core® 2 Duo 2,2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or higher
Sound Card: 5.1 sound card
Peripherals: Xbox 360® for Windows game controller

edit:*Το παρόν review ετοιμάστηκε και δημοσιεύτηκε μέσω του Windows Mobile Pocket PC-Mobile Phone Samsung SGH i900 OMNIA

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More