English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Imam Baildi, MC Yinka & Word of Mouth @ Σταυρός του Νότου, Club [1 Δεκ.]

"Σήμερα ξεκινάνε οι Imam Baildi. Περιμένω να μου πεις πότε θα πάμε"
Αυτό το μήνυμα στο κινητό μου με έβαλε σε σκέψεις. Δεν άργησα να το αποφασίσω και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου βρέθηκα στο Club του Σταυρού του Νότου, όπου εμφανίζονται μαζί με τους Word of Mouth, για να τους δω από κοντά για πρώτη φορά.

Λίγο μετά τις 10 που φτάσαμε στον χώρο, ο κόσμος (όλων των ηλικιών) ήταν πολύ λίγος, όμως μέσα σε λιγότερη από μισή ώρα το μαγαζί γέμισε και στο μπαρ είχε ήδη σχηματιστεί ουρά.
Αξίζει να σημειωθεί πως το σέρβις ήταν άψογο τόσο από τις σερβιτόρες όσο και απο τα παιδιά στο μπαρ, όπως και ο εξαρισμός του μαγαζιού.


Τα ρολόγια δείχνουν 11 και 20 και τα φώτα χαμηλώνουν.
Με 20λεπτη καθυστέρηση στη σκηνή ανεβαίνουν ο Bitman - τον οποίον είχα πρωτοδεί το 2008 στο Μετρό, όταν εμφανιζόταν με τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Μάνο Ξυδούς - και ο El Pap Chico, ή αλλιώς οι Word of Mouth, η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς!
Φιναλίστ του Beatbox battle 2009, τα παιδιά αποτελούν μία από τις πιο δημιουργικές ομάδες human beatboxing στη χώρα μας και αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο γιατί με το αναμφισβήτητο ταλέντο τους καταφέρνουν να κερδίσουν και τους πιο δύσπιστους.
Αυτό άλλωστε φαίνεται και απο το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στα πρώτα δευτερόλεπτα της εμφάνισής τους.


Έχει ήδη πάει 11μιση και ένα - ένα τα μέλη των Imam παίρνουν θέση και στο μαγαζί απλώνεται ο γνωριμος ηχος του αγαπημένου τραγουδιού "Ακρογιαλιές δειλινά". 
Με το μικρόφωνο ανά χείρας η Ρένα Μόρφη δίνει το σύνθημα και το πάρτυ αρχίζει!
Ο Λύσανδρος Φαληρέας (drummer και ενας εκ των εμπνευστών-ιδρυτών του συγκροτήματος) παίρνει το μικρόφωνο για τις απαραίτητες καλησπέρες αλλά και για να ζητήσει συγγνώμη για τον ομολογουμένως κακό ήχο των τυμπάνων.


Στην παρέα προστίθεται και ο MC Yinka - γνωστός στο ευρύτερο κοινό από την συνεργασία του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα - που με τους αυτοσχεδιασμούς του και το παιχνίδι με το κοινό είναι σίγουρα αναντικατάστατο μέλος της παρέας.


Με το "Πόσο λυπάμαι", τα έξυπνα χορευτικά της Ρένας και του MC Yinka, αλλά και ένα εντυπωσιακό τσιφτετέλι από μία εκ των θαμώνων του μαγαζιού, η οποία μάλιστα δεν σταμάτησε λεπτό να χορεύει και να ζητάει να της φέρουν σαμπάνιες, τις οποίες δεν έφεραν όμως, το πρώτο μέρος τελειώνει, για να ακολουθήσει ένα... ρεμπέτικο τέταρτο, για ένα μίνι διάλειμμα, ώστε να πάρουμε μερικές ανάσες πρωτού η βραδιά απογειωθεί.
Λίγο πριν και διά στόματος MC Yinka το συγκρότημα είχε ευχηθεί "χρόνια πολλά" στη σύζυγο του Λυσάνδρου η οποία γιόρταζε τα γενέθλιά της, ενώ με ένα ρεμίξ του "Jump around" των House of Pain το μαγαζί έγινε στην κυριολεξία Club για μερικά λεπτά.


Στη σκηνή και πάλι οι WOM και ο ενθουσιασμός του κόσμου δεν κρύβεται, ο ήχος όμως μοιάζει λίγο μπουκωμένος και πολύ πιο δυνατός από αυτό που περίμενα για έναν σχετικά μικρό χώρο όπως αυτός.
Μας ανταμείβει η παρουσία του MC Yinka που πραγματικά κλέβει την παράσταση με το κέφι του και δεν αργεί να παρασυρεί το κοινό στον ρυθμό του.



Λίγο μετά τη 1 και μισή ο κόσμος έχει μειωθεί, αυτό όμως δεν πτοεί κανέναν.
Ο MC Yinka μας προτρέπει να πλησιάσουμε στη σκηνή, "La rumba no miente", "Busca ritmo" και ο χορός συνεχίζεται μέχρι τις 2 και κάτι που μας αποχαιρετούν, για να επανέλθουν δριμύτεροι για το καθιερωμένο encore, με την Ρένα να ερμηνεύει μοναδικά τον "πασατέμπο" και το "Δε θέλω πια να ξαναρθείς" μαζί με τον MC Yinka.
Στη σκηνή επιστρέφουν και οι WOM για μία εντυπωσιακή "μάχη" μεταξύ beatboxing & drums.



Γύρω στις 2 και μισή μετά απο 3 ώρες γεμάτες κέφι και εξαιρετική μουσική και ένα άκρως δυναμικό φινάλε το πρόγραμμα τελειώνει και βρίσκει τους περισσότερους εξαντλημένους από τον χορό άλλα σαφώς ικανοποιημένους από την παρουσία του συγκροτήματος.



Κλείνοντας αυτό που έχω να πω είναι πως κάθε Πέμπτη στο club του Σταυρού του Νότου σερβίρεται το πιο νόστιμο ιμάμ μπαιλντί και αξίζει να το δοκιμάσετε..!
Άλλωστε ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί αγαπημένο μουσικό στέκι πολλών και μας έχει συνηθίσει σε άκρως επιτυχημένα live από αγαπημένους τραγουδιστές και μουσικά σύνολα.

σσ. Στα πρώτα τραπέζια καθόταν μια παρέα ζευγαριών 60+ την οποία ο Λύσανδρος ευχαρίστησε από μικροφώνου για την παρουσία της.
σσ1. Ευχαριστώ την Σαπφώ για τις φωτογραφίες και τα βίντεο.
σσ2. Διαβασε εδω τη συνεντευξη των Imam Baildi στους Scary Greeks.

2 scary σχόλια:

Οχι τιποτα αλλο, δε τρωω και μελιτζανες..
Αλλα αυτο το Ιμαμ πρεπει να το δοκιμασω ;)

Φάε (=άκου) σου λέω! Είναι καλοοοοό! Όπως κι η συνέντευξη/παρουσίαση της Μελίνας!

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More