English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Μανος Ξυδους & Πανος Κατσιμιχας @ Μετρο (2008)


Το Σαββατο βραδυ το περασα μαζι με την αδελφη μου και τον κολλητο μου στην σκηνη του Μετρο (Γκυζη, Αθηνα). Εκει καθησαν μαζι μας, οπως και με ολους τους υπολοιπους τυχερους, ο Μαρκος και η Αννα, ο Φανης, το Ριτακι και αλλα υπεροχα μουσικα προσωπα που μας φανερωθηκαν μεσω της παραστασης του Πανου Κατσιμιχα και του Μανου Ξυδους. Παρεα τους ηταν οι πολυ καλοι ΒΩΞ, ο ανθρωπος με την κορυφαια κινηση επι σκηνης Τολης Φασοης, και ο πραγματικα ταλαντουχος εραστης του τσιπ Αποστολης the beatman.

Η παρασταση μεγαλη σε διαρκεια (ανω των 2,5 ωρων με 2 encore) ηταν χωρισμενη σε 2 μερη. Στο πρωτο, μας υποδεχθηκε ο Πανος με ενα βιντεο επι της μεγαλης οθονης του προτζεκτορα δηλωνοντας πως "Δεν Μας Ανηκει Τιποτα".

Τα τραγουδια ξεκινησαν και ο Πανος με τον Μανο εναλλασονταν χωρις να κουραζουν καθολου τους θεατες. Και ηταν ολα.. ενα και ενα.

Ειναι απο τα τραγουδια που νοιωθεις πως γεννηθηκες μαζι τους. Πως θα σε ακολουθουν οτι και να κανεις στην ζωη σου, οπου και να σε βγαλει το ποταμι.. Τραγουδια που εχουν νοημα. Τραγουδια με μελωδια. Ηταν πραγματικα συγκινητικη και η στιγμη στην αρχη του 2ου μερους το οποιο ξεκινησε με ενα ακομα βιντεο αφιερωμενο στους αδελφους Κατσιμιχα, και ηρθε η εικονα του Χαρη μπροστα στα ματια μας. Το χειροκροτημα ασταματητο και μια χαρμολυπη να κυριευει ολους κατω απο την σκηνη.

Υπηρξαν στιγμες που ο Πανος εβγαζε μια κουραση (του ιδιου). Υπηρξαν στιγμες που ηταν ο παλιος καλος Πανος και με το γνωστο του χιουμορ και την αψεγαδιαστη φωνη του, μας διδαξε και μας ταξιδεψε σε αλλους κοσμους. Συνολικα, η παρασταση του ανηκε και αυτο το εβλεπες απο τον τελευταιο τεχνικο ηχου μεχρι τους μουσικους αλλα και τα υπολοιπα "αστερια επι σκηνης". Ελπιζω να μην ηταν μια παρασταση "αντιο", αλλα μια παρασταση "Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω"..

Ο κυρ Μανος Ξυδους ηταν απλα μια σταθερα. Οπως παντα, απλα καταπληκτικος. Ενας τραγουδοποιος - φιλοσοφος που τραγουδα οχι με την καρδια και την ψυχη.. αλλα με ολοκληρο το κορμι του. Ενας ανθρωπος που νοιωθει το τραγουδι και αυτο οχι μονο το βλεπεις, αλλα το νοιωθεις σαν θεατης. Ενας ανθρωπος που δεν καταφερα να βγαλω μια σωστη φωτογραφια του (λογω της συνεχους κινησεως του..)!

Τα ψαρια της βραδιας, οι ΒΩΞ, ηταν ενθουσιωδεις και αρκετα καλοι. Θα περιμενα να ακουσω τις 2 επιτυχιες τους (αυτη με τον Κοτσιρα και αυτη με τον Ξυδους αντιστοιχα - εχουν βγαλει και βιντεο). Αντι αυτου, τους ακουσα σε 2 δικα τους τραγουδια αλλα και σε γνωστες διασκευες τραγουδιων, ειτε ξενων ειτε ελληνικων. Νεες σταθερες και γεματο παθος φωνες.

Ο Τολης Φασοης με εξεπληξε ευχαριστα. Δεν ειχα την τυχη να τον δω επι ημερων Sharp Ties και η ενδυμασια του με ξενισε λιγο.. Μεχρι να παρει το μικροφωνο και να δωσει την δικη του παρασταση. Η κινησιολογια του ηταν απλα καταπληκτικη. Μου θυμισε Mick Jagger αλλα χωρις την κοκαινη. Σταθερη φωνη και αρκετα καλη παρουσιαση.

Η εκπληξη της παραστασης ηταν ενας τυπος περιεργος ονοματι Αποστολης The Beatman. Ο ανθρωπος ειναι ενα μουσικο κουτι απο μονος του. Οι Huun Huur Tu ειναι ενα μηδενικο μπροστα του.. Το παρακατω βιντεακι τα εξηγει ολα (στο edit της παρουσιασης υπαρχει συνδεσμος για ακομα 3 εκπληκτικα βιντεο).



Ιδανικοι και οι μουσικοι της παραστασης με την συμμετοχη των πολυ καλων και ενδιαφεροντων πληκτρων (ο "μαεστρος" γαρ!) ηλεκτρικης κιθαρας (πολυ καλη χωρις πολυλογια), μπασο (θα περιμενα λιγη περισσοτερη δυναμικη), ντραμς (αρκετα καλα αν και η μποτα δεν ακουγοταν σχεδον καθολου) και τις 2 κλασσικες κιθαρες των ΒΩΞ. Φυσικα δεν ελειπε η ηλ. κιθαρα του Μανου αλλα και η φυσαρμονικα του Κατσιμιχα (σημα κατατεθεν).

Στους θεατες της βραδιας ηταν και ο Βασιλης Καζουλης μετα της συνοδου του, ο οποιος απο οτι ανακοινωσε ο Μανος σε ενα τραγουδι αφιερωση προς αυτον (Οι Παλιες Αγαπες Πανε Στον Παραδεισο), παντρευτηκε προσφατα.

To μαγαζι ηταν ικανοποιητικο σε μεγεθος ενω η σκηνη ηταν αρκετα μεγαλη και ανετη. Το προσωπικο του μαγαζιου ηταν ευγενικο και γενικως επικρατουσε ενα οικογενειακο κλιμα. Συνολικα, η βραδια αξιζε τα 140 ευρω του τραπεζιου.

Ενα υπεροχο προγραμμα απο 2 καλλιτεχνες που δεν ειχαν την αναγκη να δηλωσουν πως υπαρχουν ακομα. Ειχαμε ομως εμεις την αναγκη να μας αφυπνησουν με τον δικο τους μοναδικο τροπο..

edit: 1) Oι φωτος & τα βιντεο ανηκουν στον συγγραφεα του παροντος. Χρησιμοποιηθηκε η Sony H3.

2) Κανοντας κλικ στον τιτλο της παρουσιασης αυτης, οπως γινεται και σε καθε παρουσιαση, υπαρχει ο συνδεσμος (link) που αυτη την φορα οδηγει στο σετ των φωτογραφιων σε μεγαλυτερη αναλυση.

3) Περισσοτερα βιντεο απο αυτη την μαγικη βραδια, εδω!

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More