English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Φινάλε για τις "Νύχτες Πρεμιέρας" με Αντέλ!

Με μία σύντομη αλλά πανηγυρική τελετή και την προβολή της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1&2)», παρουσία της πρωταγωνίστριας της ταινίας, Αντέλ Εξαρχόπουλος, ολοκληρώθηκε η 19η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.



Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, ανεβαίνοντας στη σκηνή, τόνισε ότι η τελετή λήξης δεν είναι μία βραδιά λόγων αλλά μια βραδιά βραβείων και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ, τους εθελοντές αλλά και τους βασικούς χορηγούς, πριν ξεκινήσει την απονομή.


Το παρών έδωσαν στην τελετή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, άνθρωποι της κινηματογραφικής κοινότητας και του ευρύτερου καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου αλλά και κάποιοι από τους προσκεκλημένους του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, όπως: Ο Γερμανός σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ, του οποίου η περίφημη αντιναζιστική ταινία «Το Ταμπούρλο» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ και του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, ο Αμερικανός σκηνοθέτης της ταινίας «Coldwater», Βίνσεντ Γκράσο και οι σκηνοθέτης Τομ Μπέρνινγκερ και παραγωγός Κρεγκ Τσάρλαντ του μουσικού ντοκιμαντέρ «Mistaken for Strangers».



Ακολούθησε η απονομή της Χρυσής Αθηνάς και των υπολοίπων βραβείων της διοργάνωσης, και έπειτα, ήρθε η σειρά της «Ζωής της Αντέλ» και της λαμπερής, πολλά υποσχόμενης μελλοντικής σταρ Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία το περασμένο Σάββατο σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Το σινεμά προσφέρει ελευθερία σε μια περίοδο κρίσης και αδικίας».



Μετά από το σύντομο λόγο του κύριου Τάκη Βερέμη, ιδιοκτήτη της Strada Films, ο οποίος μάλιστα αφιέρωσε ένα τραγούδι από μικροφώνου στην Γαλλίδα ηθοποιό, η Αντέλ πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει όλους όσοι ήταν εκεί και για να μιλήσει (εκ μέρους και του σκηνοθέτη της, Αμπντελατίφ Κεσίς αλλά και της συμπρωταγωνίστριάς της, Λεά Σεντού) για μια «ιστορία αγάπης που ξεπερνά κάθε σύνορο». Τέλος, ευχήθηκε η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία, την οποία και η ίδια αγάπησε πολύ, να αρέσει στο κοινό του φεστιβάλ που την καταχειροκρότησε.

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας και το πάρτυ της λήξης του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.


0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More