English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επαναλαμβάνουν τις προβολές τριών sold out ταινιών!


Λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων, και θέλοντας να ανταποκριθεί στο πλήθος των αιτημάτων για επαναληπτικές προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ανακοίνωσε τον προγραμματισμό τριών ταινιών του προγράμματος:

"Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος"

Από την πρώτη μέρα προπώλησης, ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες. Έγινε sold out μέρες πριν από τη προβολή της. Αν δεν καταφέρατε να εξασφαλίσετε το δικό σας εισιτήριο για την κατάμεστη προβολή των «Χρονικών του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» την Κυριακή 22/9, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε και πάλι, την Πέμπτη 26/9 στις 22:15 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.


Στον σκοτεινό κόσμο του Ελεμπρος, η πανίσχυρη Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα κυβερνά με σιδερένια γροθιά και όλοι οι λαοί βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία της. Ενας σκλαβωμένος βάρβαρος πολεμιστής από τις περιοχές του Βορρά, ο Ντράγκαρ, παίρνει μέρος σε μονομαχίες, διασκεδάζοντας τους ευγενείς της Αυτοκρατορίας. Το σώμα του βρίσκεται εκεί, αλλά το μυαλό του ταξιδεύει στον τόπο του και στη γυναίκα που άφησε πίσω. Καθώς καταφέρνει να αποδράσει παίρνοντας όμηρο τη Βαλέρια, την κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας, ο τελευταίος στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει. Ο δρόμος του γυρισμού αποδεικνύεται γεμάτος περιπέτειες και εκπλήξεις τόσο για τον Ντράγκαρ όσο και για την κακομαθημένη Βαλέρια. H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα» του Γιάννη Ρουμπούλια, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στον ρόλο του «αδάμαστου» ήρωα. Παρά την απαιτητική παραγωγή, πρόκειται για μία ανεξάρτητη ταινία, που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά μέσω crowdfunding.

Δείτε το teaser της ταινίας: 

"India Blues"
Το ίδιο συνέβη και στην προβολή του «India Blues», το οποίο θα προβληθεί για δεύτερη φορά την Πέμπτη 26/9 στις 20:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Η σχέση δύο διαφορετικών μεταξύ τους ανδρών περνά μέσα από την εξερεύνηση οκτώ δομικών συναισθηματικών καταστάσεων που βιώνουν: πόνος, πόθος, ευτυχία, ζήλια, έλξη, γαλήνη, αγάπη και θυμός. Σημαντικές και ασήμαντες στιγμές της κοινής τους πορείας δίνουν το έναυσμα για την εξερεύνηση του χαοτικού σύμπαντος της αγάπης και των κατακλυσμιαίων συναισθημάτων που την ακολουθούν. Στο «India Blues», ο Γιώργος Μαρκάκης αφηγείται μία ερωτική ιστορία που ξεφεύγει από τα στενά όρια της queer θεματολογίας, μέσα από ελάχιστους διαλόγους, άφθονο αυτοσχεδιασμό και ξέχειλη ένταση. Καθώς «προφυλάσσει» τον θεατή από την αποκάλυψη της χρονικής σειράς των κεφαλαίων της σχέσης, τον οδηγεί κατευθείαν στην πηγή των συναισθημάτων κι από εκεί στην αντανάκλασή τους στη δική του προσωπική εμπειρία. Το πρώτο φιλί, το πρώτο σεξ, οι αμήχανες σιωπές, μία τελευταία αγκαλιά, όλα έρχονται να αναμειχθούν σύμφωνα με αυτό που είχε πει κάποτε ο Γκοντάρ: «Κάθε ταινία οφείλει να έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά».
Δείτε το τρέιλερ:
"Κόντρα Στο Ρεύμα" (“Upstream Color”)
Τέλος, έχοντας λάβει πολλά αιτήματα για επανάληψη του «Κόντρα Στο Ρεύμα» (“Upstream Color”) το Φεστιβάλ αποφάσισε να επαναλάβει την προβολή την Παρασκευή 27/9 στις 18:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Οταν γυρίζεις την πρώτη σου ταινία με 7.000 δολάρια και σαρώνει στο Σάντανς, αποκτώντας αυτόματα τεράστια cult φήμη, τι μπορείς να κάνεις μετά; Kαθώς ο Σέιν Καράθ μπήκε με το «Primer» στο πάνθεον της επιστημονικής φαντασίας, κερδίζοντας με ευκολία τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του είδους, ήξερε ότι το επόμενο βήμα θα μπορούσε εύκολα να τον διαλύσει. Το «Κόντρα στο Ρεύμα» είναι, ωστόσο, ένας ακόμη θρίαμβος του αδύνατου, μια αταξινόμητη κινηματογραφική πανδαισία που αρνείται να δώσει εύκολες απαντήσεις και φιλοδοξεί να είναι αυτό που τόσες άλλες ταινίες φοβούνται πια: καθαρό σινεμά. Στο σύμπαν του Καράθ -όπου ο ίδιος γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα- ο Τζεφ με την Κρις έρχονται κοντά υπακούοντας σε μια ακατανίκητη έλξη, η οποία τους αποκαλύπτει ένα ξεχασμένο παρελθόν που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Ακροβατώντας ανάμεσα στην ιστορία αγάπης και το θρίλερ με σταθερό φόντο την επιστημονική φαντασία, ο Καράθ υπογράφει μια γεμάτη συναρπαστικές εικόνες φιλμική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε.
Δείτε το τρέιλερ:
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More