English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

La fille du 14 Juillet (Το Κορίτσι της Επανάστασης) [2013]

Βρισκόμαστε σε ένα Παρίσι που φλέγεται από τη ζέστη αλλά και από την οικονομική κρίση. Η Τρικέτ ψάχνει για δουλειά, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Λίγο πριν τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, μέσα από ένα καλοστημένο κόλπο ο Έκτορας που εργάζεται στο μουσείο σα φύλακας, θα γνωρίσει την Τρικέτ και από εκείνη τη στιγμή προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να ξανάρθουν κοντά.  Μια εκδρομή στη θάλασσα ακούγεται ιδανική, θα συμφωνήσει και ο φίλος του ο Πατόρ αρκεί να έρθει μαζί και η φίλη της η Σαρλότ.


Ξεκινούν λοιπόν ένα θεότρελο ταξίδι στο οποίο ο τελικός προορισμός συνεχώς αναβάλλεται από ευφάνταστα εμπόδια. Στην παρέα φορτώνεται και ο Μπερτιέ, ο αδελφός της Σάρλοτ ο οποίος έχει βάλει σκοπό να κλέψει την καρδιά της Τρικέτ και τελικά κλέβει την ίδια και το αυτοκίνητο της παρέας. Στο αποκορύφωμα του παραλογισμού η Γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να κόψει ένα μήνα διακοπών και να καλέσει τους λουόμενους πίσω στις εργασίες τους, γιατί οι τράπεζες δεν έχουν λεφτά. Το τέλος του καλοκαιριού είναι πολύ κοντά πλέον, και ο Έκτορας πρέπει να βρει τον έρωτά του πριν από αυτό.


Λίγη από την ειρωνική σύγχρονη πραγματικότητα, λίγες από τις ρομαντικές ιδέες των γαλλικών ταινιών και αρκετή δόση χιούμορ μέσα από σλάπστικ καταστάσεις που παρέα με τα έντονα χρώματα σου φέρνουν στο μυαλό τον Ζακ Τατί. Αυτά τα συστατικά συνθέτουν την πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά του Antonin Peretjatko και σε αποσυντονίζουν σε τέτοιο βαθμό που λίγο τελικά σε ενδιαφέρει αν οι ήρωες θα φτάσουν στον προορισμό τους.

Της Λίας Παππά

Δείτε το τρέιλερ:

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More