English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ένα εκατομμύριο δολάρια για το πρώτο αντίτυπο του Superman!

Ένα αντίτυπο του πρώτου άλμπουμ του δημοφιλούς ήρωα των κόμικ με τις υπεράνθρωπες δυνατότητες, το οποίο κυκλοφόρησε το 1938, πωλήθηκε σε δημοπρασία για ένα εκατ. δολάρια, τιμή ρεκόρ για εικονογραφημένο περιοδικό, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ειδικευμένη ιστοσελίδα ComicConnect.com.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού «Action Comics no1», που κόστιζε 10 σεντς το 1938, αναπαρίσταται ο υπέρ-ήρωας με τον κόκκινο μανδύα να σηκώνει με το ένα του χέρι ένα πράσινο αυτοκίνητο και να το συντρίβει πάνω σε ένα βράχο, ενώ οι περαστικοί τρομαγμένοι φεύγουν προς όλες τις διευθύνσεις.

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης εικονογραφημένου είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάρτιο, για άλλο ένα αντίτυπο του ίδιου περιοδικού, αλλά σε χειρότερη κατάσταση, το οποίο πωλήθηκε έναντι 317.000 δολαρίων. «Το συγκεκριμένο αντίτυπο βρισκόταν στα χέρια ενός ιδιώτη συλλέκτη για 15 χρόνια (που τότε είχε πληρώσει 150.000 δολάρια) και αποκτήθηκε πάλι από έναν ιδιώτη», τονίζεται στην ανακοίνωση μετά τη δημοπρασία. Η πώληση έγινε στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More