English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Battlefield: Bad Company 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Είδος: First-Person Shooter
Format: PC, PS3, Xbox 360

Εκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη τιτλου: EA Digital Illusions
Διάθεση: EA Hellas
Παίκτες: 1 offline (2-24 online)
Απαιτήσεις: 2GB RAM, Επεξεργ
αστής Core 2 Duo 2Ghz, Κάρτα γραφικών 256MB, HD 15GB
Επίσημο Site: www.battlefieldbadcompany2.com
Βαθμολογια: 8.9/10

Η σειρά Battlefield είναι πλέον γνωστή και από τις τοπ του είδους ακολουθώντας τη δόξα του Call Of Duty έχει γίνει must θεσμός για όλους τους "online first person shooters". Έτσι συνεχίζοντας την πολύ καλή παράδοση η Electronic Arts μας έδωσε τη συνέχεια της καταπληκτικής σειράς. Τα prequels δεν είχαν ως βάση την single player εμπειρία αλλά βασίζονταν κυρίως στο πολύ επιτυχημένο Multiplayer. Αυτη τη φορά βλέπουμε την ΕΑ να προσπαθεί να δώσει ζωή στο single player του παιχνιδιού καθώς βλέπει πως χάνει έδαφος απο τον "ανταγωνιστή" του παιχνιδιού "Modern Warfare" το οποίο έχει το πλέον ανταγωνιστικό multiplayer και το offline campaign σε ένα πολύ ωραίο πακέτο.


Βλέπουμε όμως πως δε τα καταφέρνει και πολύ καλά γιατί το σενάριο του παιχνιδιού είναι σαν να έπεσε από τον ουρανό. Δεν υπάρχει αρκετή συνοχή και θα νομίζετε οτι παίζεται στα τυφλά και απλά σκοτώνετε οτι δείτε μπροστά σας. Έχουμε τους τέσσερις πρωταγωνιστές Sarge, Marlowe, Sweetwater και Haggard σε μια αποστολή σε ρώσικα εδάφη και εσείς σαν πρωταγωνιστής να τους ακολουθείτε δίνοντας βοήθεια όπου χρειάζεται για την εξέλιξη της ιστορίας.

Μέσα από τις δεκατρείς στο σύνολο αποστολές ξετυλίγεται η μαγεία του παιχνιδιού. Σταδιακά θα γνωρίσετε τον χειρισμό που δε θα σας δυσκολέψει καθόλου καθώς κινείται σε γνώριμα μονοπάτια. Τα όπλα είναι στον αριθμό 50 και έχουν πολλαπλές λειτουργίες έχουμε π.χ. αυτόματα με διόπτρα, τα οποία γίνονται και grenade launchers για τις "δύσκολες δουλειές". Ο ρεαλισμός των αποτελεσμάτων των όπλων είναι πολύ καλός. Θα δείτε πολλούς κακόμοιρους να πετάγονται στον αέρα αν βρίσκονται κοντά σε μια έκρηξη. Γενικά έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Επίσης θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας τους εχθρούς καθώς η Α.Ι. είναι κάτι καλύτερο του μετρίου και οι εχθροί πιο έξυπνοι απο άλλες φορές, χρησιμοποιούν τακτικές που θα ζήλευε και ο Αμερικάνικος στρατός στο Ιρακ και γενικά συμπεριφέρονται πολύ ρεαλιστικά.

Το online κομμάτι του παιχνιδιού είναι αντάξιο των προκατόχων του παρόλο που είναι εχμ...λίγο. Υπάρχουν 4 modes. Tα Conquest, Rush, Squad Rush και Squad Deathmatch. Το Conquest είναι μια παραλλαγή του Capture the Flag, καθώς θα πρέπει να καταλάβετε κάποια στρατηγικά σημεία στο χάρτη τα οποία συμβολίζονται με σημαίες. Τα σημεία τα οποία καταλαμβάνεται θα σας επιτρέπουν να κάνετε respawn, δίνοντάς σας πρόσβαση και σε οχήματα. Επιπλέον, όσο σκοτώνετε αντίπαλους στρατιώτες, τόσο θα μειώνετε τα tickets του αντίπαλου στρατού, τα οποία όταν μηδενίσουν θα ανακηρύξουν την ομάδα σας νικήτρια. Στο Rush και το Squad Rush, πρέπει να καταστρέψετε τους σταθμούς του αντιπάλου για να κερδίσετε. Τέλος, στο Squad Deathmatch, ειναι κλασικο kill 'em all. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη τα 50 kills κερδίζει. Φυσικά σε όλα αυτά βοηθάνε και τα οχήματα του παιχνιδιού που είναι πάρα πολύ εντυπωσιακά. Κάθε στρατός (Αμερικάνικος-Ρώσικος) διαθέτουν από 8 οχήματα ανάμεσα τους τανκς και ελικόπτερα. Γενικά είναι από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες αλλά θα θέλαμε περισσότερα mode και περισσότερες πίστες. Υπάρχουν μόνο 8 levels και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 4 για κάθε mode.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Πολύ καλά σχεδιασμένα τοπία και χαρακτήρες. Να πούμε φυσικά ότι τα πάντα διαλύονται. Απο τοίχους που τρυπάνε με τις σφαίρες μέχρι και κατεδαφίσεις ολόκληρων κτηρίων με ποιο δυνατά όπλα. Όλα αυτά ανεβάζουν την αδρεναλίνη καθώς σου δίνεται η εντύπωση ότι πουθενά δεν είσαι αρκετά καλυμμένος.

Γενικά το παιχνίδι είναι must για όλους τους λάτρες του είδους. Οι νέοι δε θα δυσκολευτούν καθόλου ενώ οι παλιοί θα κινηθούν σε γνώριμα μονοπάτια και θα ξενυχτίσουν ώρες μπροστά στην οθόνη. Πιστή στη παράδοση η ΕΑ μας έδωσε ένα ακόμη διαμάντι από τον κόσμο του Battlefield.


Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More