English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Jean Michel Jarre @ Θέατρο Γης & Γήπεδο TaeKwonDo [30 Μαϊ. & 1 Ιον.]

JEAN MICHEL JARRE
30 ΜΑΪΟΥ 2010
Θεσσαλονίκη, Θέατρο Γης
1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Αθήνα, Κλειστό Φαλήρου - Γήπεδο TaeKwonDo

Ο κορυφαίος συνθέτης και performer στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.


Από το 1977 και την εκκωφαντική επιτυχία του πρώτου δίσκου του “Oxygene”, ο οποίος πούλησε 18.000.000 αντίτυπα και είναι ο γαλλικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, ο Jean Michel Jarre, γιός του μεγάλου επίσης συνθέτη Maurice Jarre, είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της μουσικής σε όλα τα είδη. 80.000.000 αντίτυπα των δίσκων του έχουν πουληθεί παγκοσμίως, κατατάσσοντας τον στην λίστα των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις του 20ου αιώνα.
Οι συναυλίες του είναι μοναδικά οπτικοακουστικά θεάματα, τα οποία παρακολουθούν τεράστια πλήθη κόσμου, προσφέροντας του 4 ρεκόρ Guiness προσέλευσης θεατών! Έχει εμφανιστεί 4 φορές μπροστά σε περισσότερους από 1.000.000 θεατές! Ήταν ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που έπαιξε ζωντανά στην (μετά τον Μάο) Κίνα το 1981. Το 1997 την συναυλία του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παρακολούθησαν 3.500.000 θεατές, το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών για εκδήλωση ανοιχτού χώρου!
Έχει συνεργαστεί με την NASA, έχει δώσει συναυλίες στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, στον Πύργο του Άιφελ, στους αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρα στο Μαρόκο, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, έχει δώσει συναυλία για τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο τον Δεύτερο. Είναι εκπρόσωπος της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών για θέματα Περιβάλλοντος και Παιδείας. Ένας αστεροειδής έχει ονομαστεί προς τιμή του “4422 Jarre”.
Στις 30 Μαΐου ο Jean Michel Jarre θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης. Την 1η Ιουνίου θα εμφανιστεί στην Αθήνα στο Κλειστό Φαλήρου – Γήπεδο TaeKwonDo.
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια της πρώτης παγκόσμιας περιοδείας του Jean Michel Jarre με τίτλο “2010”, φόρο τιμής στον φίλο του και κορυφαίο λογοτέχνη Arthur Clarke. Θα μας παρουσιάσει έργα από όλη την δισκογραφία του, σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, το οποίο στηρίζεται στην πλέον πρόσφατη τεχνολογία σε ήχο, φώτα και ειδικά εφφέ.

EΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την συναυλία της Αθήνας
Από την Δευτέρα 22 Μαρτίου πωλούνται στο Public Συντάγματος, στο Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr
Τα εισιτήρια κοστίζουν: ΖΩΝΗ Α (VIP) 120 Euros, ΖΩΝΗ Β 80 Euros, ΖΩΝΗ C 55 Euros.
Όλα τα εισιτήρια είναι καθήμενων.
Για την συναυλία της Θεσσαλονίκης
Τα εισιτήρια θα πωλούνται από την Τετάρτη 24 Μαρτίου στα καταστήματα Θεσσαλονίκης Public, Metropolis, Tickethouse (Μητροπόλεως 102) και στα www.i-ticket.gr και www.ticketarena.gr
Τα εισιτήρια κοστίζουν: ΖΩΝΗ Α (VIP) 120 Euros, ΖΩΝΗ Β 55 Euros.
Όλα τα εισιτήρια είναι καθήμενων.

Πληροφορίες για το κοινό: 210 9611240 (καθημερινές 12.00 – 17.00)

Bookmark and Share

1 scary σχόλια:

Ο Jean-Michel Jarre είναι μαζί με τον δικό μας Βαγγέλη Παπαθανασίου από τους κορυφαίους δημιουργούς της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Το Oxygène είναι αναμφισβήτητα ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του διάσημου "μάγου" των synthesizers, με το δεύτερο και το τέταρτο μέρος του album να σου κόβουν την ανάσα όταν τα ακούς.

Το Oxygène 2 σε ταξιδεύει σ'έναν άλλο γαλαξία μέσα από την πτώση των αστεροειδών και τους αλλόκοτους πυροβολισμούς από τα lasers (τα γνωστά "laser-zap") που αναδύονται πίσω από τα αναλογικά synthesizers του φιλέλληνα Γάλλου μουσουργού.

Τον Μάϊο του 1997 κυκλοφορεί το Oxygène 7-13. Πρόκειται για ένα sequel βασισμένο στην επιτυχημένη φόρμουλα του Oxygène στο οποίο ο Jean-Michel επιστράτευσε τα αναλογικά synthesizers της εποχής.

Το Oxygène 8 ήταν ήδη πρώτο σε δημοτικότητα από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε το album στην αγορά.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More