English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

God of War 3 (III) [PS3]

Πλατφόρμα: PS3
Έκδοση: Sony 
Ανάπτυξη: Sony Santa Monica
Διάθεση: Sony Hellas 
Είδος: Hack-and-slash action adventure 
Παίκτες:1(offline) Δεν υποστηρίζει online
Επίσημο Site: www.godofwar.com
Βαθμολογια: 9.5/10

Μια από τις πιο επικές τριλογίες στη σύγχρονη ιστορία του gaming έφτασε στο τέλος της!(?) Το God Of War 3 είναι πλέον γεγονός στο PS3 και επιτέλους οι απανταχού κάτοχοι της κονσόλας τρίβουν τα χέρια τους.
Η ιστορία του παιχνιδιού συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το God Of War 2 ο Kratos βρίσκετε παρέα με τους Τιτάνες να ανεβαίνει στο Ολυμπο ώστε να πάρει την εκδίκηση του από τους Ολύμπιους και να δώσει ένα τέλος στη κυριαρχία τους. Προδίδεται αυτή τη φορά από τους τιτάνες και πέφτει πάλι στη Γη. Ξεκινάει από το μηδέν αυτή τη φορά χωρίς να έχει κάποιον στο πλευρό του. Αποφασίζοντας πως είναι μόνος του, θα σφάξει όποιον σταθεί εμπόδιο στο σκοπό του, από το πιο απλό τερατάκι μέχρι και τους ίδιους φυσικά τους Τιτανες ή Ολύμπιους.


Στο παιχνίδι θα συναντήσετε πολλούς celebrities της εποχής εκείνης όπως τους γνωστούς Ολύμπιους Θεούς τον Τιτάνα Κρόνο ακόμη και τον Ηρακλή! Και σε κάθε συνάντηση ακολουθεί και μια πολύ ωραία σφαγή. Γενικά το παιχνίδι είναι σεναριακα πολύ πλούσιο και αυτό το οφείλει φυσικά στη πλούσια μυθολογία τον αρχαίων Ελλήνων. Έτσι πολλά από τα μυθικά τέρατα θα παρελαύνουν από την οθόνη σας όπως μινώταυροι κένταυροι και άλλα πολλά. Και φυσικά ο Kratos ως ταύρος σε υαλοπωλείο θα κάνει άνω κάτω όλη την Ελλάδα με τα καμώματα του μέχρι να πάρει την εκδίκηση του.


Το gameplay του παιχνιδιού κινείται στα γνώριμα μονοπάτια του hack 'n slash. Έχει εμπλουτιστεί με πολλές επιπλέον κινήσεις που το κάνουν εντυπωσιακότατο. Φυσικά το οπλοστάσιο του Kratos είναι τόσο πλούσιο που δε θα ξέρετε τι να πρώτοχρησιμοποιήσετε. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς θεωρώ πως αξιοποιούνται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά τα επιπλέον όπλα που αποκτάτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα βάλετε στην άκρη τις κλασικές λεπίδες που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Πέρα από τα κλασικά και βασικά όπλα θα αποκτήσετε και άλλα πιο παρανοϊκά που θα σας βοηθάνε στη διαδρομή, όπως το κεφάλι του Θεού ήλιου που είναι πολύ χρήσιμο ως "φακός" στα σκοτεινά σημεία αλλά και ως "προβολέας" τύφλωσης των αντιπάλων.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι καταιγιστικός με μικρές παύσεις για κάποιους μίνι γρίφους που εμπλουτίζουν ευχάριστα το gameplay. Φυσικά δε λείπουν και τα εντυπωσιακά quick time events όπου πρέπει να πατήσεις διαδοχικά κάποια κουμπιά που βγαίνουν στην οθόνη ώστε να αποτελειώσεις(συνήθως) τον αντίπαλο.
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει στο PS3. Ειδικά το μοντέλο του Kratos είναι το πιο λεπτομερές που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε παιχνίδι. Πραγματικά μπορείς να δεις τους πόρους του δέρματος και τους μύες να συσπουνται. Το αίμα κυλάει σαν ποτάμι και οι σφαγές είναι τόσο ρεαλιστικές που πραγματικά οι εχθροί ξεντεριάζονται μπροστά σας. Έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά στο τομέα των γραφικών και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα ανάπτυξης. Μοναδικό παράπονο ίσως είναι τα όχι και τόσο καλά σε σχέση με το σύνολο γραφικά κάποιων τοποθεσιών, αλλά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν θα το πάρετε και πολύ χαμπάρι(εκτός αν είστε ψείρας σαν εμένα).
Στο τομέα του ήχου τα πράματα είναι γνωστά. Η μουσική επένδυση είναι καταπληκτική με επικά κομμάτια. Οι διάλογοι είναι πολύ προσεγμένοι με την γνωστή φωνή του Kratos αλλά και με φωνές άλλων γνωστών ηθοποιών όπως αυτή του Ηρακλή που τον υποδύεται ο Kevin Sorbo.(ζήτω!)
Σε γενικές γραμμές το GOW3 ανταποκρίθηκε σε κάθε προσδοκία μας. Είναι ένας must τίτλος όχι μόνο για τους κατόχους PS3 αλλά και για όλους τους gamers!


Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More