English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Κ. Βήτα @ Fuzz Club [5 Φεβ.]

Κ.ΒΗΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Φεβρουαρίου 2010
Fuzz Club | Αθήνα


Ο Κ.Βήτα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεχώρισε στη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική σκηνή από τα πρώτα του κιόλας βήματα ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Στέρεο Νόβα. 14 χρόνια μετά τη διάλυση τους, ο Κ.Βήτα συνεχίζει να δημιουργεί μοναδικά αστικά ηχοτόπια που συνοδεύει με τα ποιήματα του. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο πολυσχιδής καλλιτέχνες: μουσικός, ποιητής, άλλοτε ζωγράφος, video artist, φωτογράφος... Συνοπτικά ένα ανήσυχο πνεύμα που δεν σταματά να μας αφυπνίζει με τη ‘φωνή’ του, όποια μορφή και αν παίρνει αυτή!
Μόλις πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το 6ο του προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο Ένωση, που αποτελείται από 14 νέα τραγούδια, τα οποία συνέθεσε μεταξύ του 2007 και του 2009. Πάντα πιστός στον ήχο του και στον λυρισμό του, ο Κ.Βήτα μας μιλάει για όλα αυτά τα πράγματα που μας ενώνουν κα ι συγχρόνως μας χωρίζουν. Όπως εξηγεί και ο ίδιος:
“Ο τίτλος προέκυψε εντελώς τυχαία μία μέρα που ταξίδευα με το τρένο. Η λέξη ‘Ένωση’ μου ήρθε στο μυαλό καθώς παρατηρούσα τους συνεπιβάτες γύρω μου άλλοτε βυθισμένους στις σκέψεις τους, άλλοτε να μιλάνε μεταξύ τους και άλλοτε να χαζεύουν έξω από το παράθυρο. Όλοι έμοιαζαν αποκομμένοι και συγχρόνως ενωμένοι κατά έναν περίεργο τρόπο.”…
Μετά από περίπου 2 χρόνια, ο Κ.Βήτα επιστρέφει μαζί με το γκρουπ του σε έναν συναυλιακό χώρο, στο Fuzz Club, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Μία πρό(σ)κληση για να ακούσουμε αγαπημένα κομμάτια, ταξιδεύοντας μέσα σε μία ατμόσφαιρα η οποία ντύνεται με visuals που επιμελείται ο ίδιος, αλλά και να απολαύσουμε την πρώτη παρουσίαση του νέου άλμπουμ του, Ένωση.

http://www.myspace.com/kbhta

Band members:
Βάιος Μαχμουντές
Γιάννης Λαμπρόπουλος
Φώτης Καραογλάνης

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λίγα λόγια για τον Κ.Βήτα…
Ο Κωνσταντίνος Βήτα γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας και αρμονία, ενώ σπούδασε ζωγραφική και ιστορία τέχνης στην Μελβούρνη. Στην Αθήνα τελείωσε γραφικές τέχνες. Δούλεψε σαν γραφίστας και δημοσιογράφος σε περιοδικά.
Το 1992, ο Κωνσταντίνος Βήτα μαζί με τον Μιχάλη Δέλτα και τον Αντώνη Πι. ίδρυσαν το συγκρότημα Στέρεο Νόβα. Μετά από πέντε χρόνια το συγκρότημα διαλύθηκε, αλλά τα μέλη του συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται μέχρι και σήμερα ως μουσικοί, συνθέτες και παραγωγοί.
Ο Κωνσταντίνος Βήτα, παράλληλα με μια σειρά προσωπικών δίσκων και συναυλιών, έχει γράψει μουσική για το θέατρο, το χορό και τον κινηματογράφο. Έχει επίσης παρουσία και στα εικαστικά, με προσωπικές εκθέσεις και συμμετοχές.
Τον Οκτώβριο του 2005 παρουσιάστηκε στο κοινό η έκθεση Soundscapes του Κω νσταντίνου Βήτα, με περιεχόμενο βίντεο, φωτογραφίες και ζωγραφική, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.


Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More