English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Λουδίας @ Stage, Μύλος [5 Νοε.]


9.30 ξεκιναει η συναυλια. 9.30 ξεκιναμε κι εμεις απο την Ανατολικη Θεσσαλονικη για να φτασουμε στον Μυλο. Τα παιδια πειναμε ομως, αρα μια σταση στα γρηγορα (οχι και τοσο γρηγορα τελικα) στο γνωστο στεκι της Τσιμισκη λιγο μετα τα Λαδαδικα. Πλησιαζει 10 και κατι ψιλα ενω η ΑΕΚ εχει πετυχει ενα απο τα πιο γρηγορα γκολ στην ιστορια της.
-Παμε, θα αργησουμε..
-Τους χασαμε!
Ομως, καθε live των Λουδιας που σεβεται τον εαυτο του απαιτει 2 πραγματα. Καθυστερηση εναρξης (θυμιζουμε την αντιστοιχη παρουσιαση της συναυλιας του Δημητρη Πουλικακου και ζηταμε συγγνωμη απο το support συγκροτημα που τελικα δεν μαθαμε πως επαιξε) και φυσικα μηδαμινο soundcheck!

Ετσι λοιπον, στις 10.30 που φτασαμε στον ανανεωμενο Μυλο (πως τα φερνει αυτη η ζωη που ειναι γεματη φλογες) ενω κατα καποιο μυστηριο τροπο υποχρεωθηκαμε να παρκαρουμε εκει που μας υπεδειξαν (θα ακολουθησει εξηγηση αργοτερα) και να δωσουμε στον κατα τ'αλλα ευγενικο "καρντασι" ενα 5ευρω ταριφα.

Το Stage του Μυλου εχει την δικη του ιστορια και αποτελει, ακομα θελω να πιστευω, ενα απο τα δυνατα σημεια της πολης. Μικρο μεν, προδιαθετει παρεϊστικη νοοτροπια δε (κοντα στα ορια του "-παρε τον αγκωνα σου απο πανω μου", "-..δεν ειναι ο αγκωνας μου").

Ο κυριος Παναγιωτης Βιολιστης ανεβαινει επι σκηνης κι αρχιζει τα κουρδισματα παρεα με το υπολοιπο συγκροτημα. Λιγο πριν τις 11μμ, το παρτυ ξεκινα.

Και ηταν παρτυ! Οι Λουδιας μαζεψαν τους καλυτερους της πολης (φιλοι γαρ) σε ενα ακρως Scary κλιμα και εδωσαν τον καλυτερο τους εαυτο (αν και ο Πανος ηταν ολιγον κρυωμενος και βραχνος).

Στην παρεα μας ηταν και οι 2 πρωην κιθαριστες του συγκροτηματος οι οποιοι επαιξαν μαζι τους επι σκηνης λαμβανοντας το ζεστο χειροκροτημα του κοινου.

Τα λογια περισσευουν ομως οταν μιλαμε για ζωντανη εμφανιση απο το πιο τρελο συγκροτημα της πολης' ενα συγκροτημα το οποιο εχει πραγματικους φιλους και ειναι τοσο αγαπητο οσο λιγα.

Ας μιλησει η εικονα:

1) Ο μεγαλυτερος εχθρος ειναι ο Χρονος δυστυχως!



2) Ο εθνικος μας υμνος! (αγνοηστε τον ανοητο που ουρλιαζει στο υποβαθρο και που φημες τον θελουν να υπογραφει την παρουσα..)



3) Σ'αγαπωωωωωωωωωωω!



4) Κριμα να ειμαι θυμα!



5) "Ο υιος μου ειναι λυκος!" "Μου εφαγε 2 κοπαδια αρνια!"




6) Το τραγουδι που εγραψε το συγκροτημα οταν η δισκογραφικη αρχισε να τους πιεζει για μια εμπορικη μπαλαντα..!



7) Παναγιωτης Βιολιστης σε τρελα κεφια παρεα με το εξαρτημα του καροτσιου του μωρου! (ή αλλιως, "Ο υμνος του τεκεντζη που ειχε τασεις ρεμπετικου")



Για την ιστορια, μετα απο 3-4 τραγουδια ο ηχος ειχε διορθωθει και αυτη η καταραμενη κασα μας ειχε "φτιαξει" τοσο πολυ ωστε στο τραγουδι του "Διαζυγιου" ισως παρασυρθηκαμε λιγο παραπανω! Βλεπετε, μπορει οι Λουδιας να εχουν κωμικο, σατυρικο στιχο ομως γνωριζουν πολυ καλα την μελωδια τους. Α! οπως μια χυμα παρουσιαση απαιτει, οφειλω να συμπληρωσω οτι τελικα τα 5 ευρω και το ολο συστημα του "παρκαρεις οπου σου πω εγω", ισχυε επειδη στην Αποθηκη του Μυλου ειχαν ξεκινησει οι Πρωτοψαλτη και Κορκολης.. 

Με ελευθερη εισοδο και μετα απο ενα εκπληκτικο (ευγε Παναγιωτη και παρεα) live, σιγα μην παραπονεθω κιολας. Α! (δευτερον), σας το εχουμε ξαναπει εδω στους Scary Greeks οτι ο δισκος των Λουδιας με τιτλο "Εντεχνιλα" κυκλοφορει και απαιτει μια θεση στην δισκοθηκη σας? Κι αν δεν τους εχετε ξανα-ματα-κουσει, τοτε εσεις χανετε.


edit: Οι φωτογραφιες και τα videos εχουν τραβηχθει με την Sony H3 HD του συγγραφεα.
edit1: Αφιερωμενη στην Κουτ(α)βο που την ταλαιπωρησαμε ολιγον και στον παντα συν-ακροατη σε τετοια μεγαλα events, φιλο κι αδελφο κυριο RiotWolf.
edit2: Φυσικα οι τιτλοι που συνοδευουν τα videos ειναι φανταστικοι και ευφανταστοι. Οι πραγματικοι αναγραφονται πανω στο video.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More