English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Yann Tiersen @ Fuzz Club, Αθήνα & Principal Club Theater [14 & 16 Νοε.]

Stereomatic presents:
Yann Tiersen
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
FUZZ CLUB


Ο Μεγάλος ..Λυρικός

Ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συνθέτες έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία, στο νέο Fuzz Club, το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου. Άξιος διάδοχος της αισθητικής των Nino Rota, Nicola Piovani, Eric Satie, έχει επηρεαστεί από τα σημαντικότερα κινήματα της σύγχρονης λυρικής μουσικής και έχει δημιουργήσει μια απολύτως προσωπική γραφή που φέρει την υψηλής αισθητικής μουσική κοντά στον απλό ακροατή.
Όταν πριν 8 χρόνια είχε εμφανιστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή είχε συνεπάρει το αθηναϊκό κοινό με τις ευαίσθητες μελωδίες του και τις γεμάτες ποίηση μουσικές κατευθύνσεις του. Τον ίδιο ενθουσιασμό συνάντησε και μερικά χρόνια αργότερα, όταν εμφανίστηκε στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο της Retrouvailles Tour.
Ο Tiersen θεωρείται ένας από τους πλέον λυρικούς σύγχρονους Ευρωπαίους συνθέτες. Το μεγάλο κοινό τον γνώρισε μέσω της υπέροχης μουσικής που έγραψε για την ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ «Αμελί», ο Γάλλος δημιουργός έχει ωστόσο συνθέσει πολλά άλλα υπέροχα έργα τα οποία το κοινό σιγά σιγά αρχίζει να ανακαλύπτει.
Υστερα από εξαιρετικές δουλειές, όπως είναι τα «Absente» και «C' Etait Ici», το 2005 κυκλοφόρησε το Retrouvailles, ή αλλιώς το πιο ώριμο άλμπουμ της καριέρας του. Δεν ήταν μόνο οι επιρροές από το γαλλικό chanson, τη μουσική του δρόμου, τα βαλς, την κλασική, τους μεσογειακούς ήχους και τους μινιμαλιστές που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και οι εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες του. Με το άλμπουμ αυτό, ο Tiersen έπεισε την Elizabeth Fraser των Cocteau Twins να εμφανιστεί ξανά δισκογραφικά, μετά από χρόνια σιωπής. Στο ίδιο άλμπουμ, συνεργάστηκε με την Jane Birkin, τον Stuart Staples των Tindersticks, αλλά και με τους Dominique A και Christophe Miossec.
O Tiersen, με το άλμπουμ αυτό ανακάλυψε έναν καινούριο τρόπο δουλειάς, φέρνοντας στην επιφάνεια κάθε τι που μπορεί να προσφέρει ένα μουσικό όργανο και με τον τρόπο αυτό, έγινε πάλι ο μοναδικός αρχιτέκτονας του δικού του έργου.

O Tiersen, με το έργο του αλλά και την απήχηση του στο παγκόσμιο κοινό, αποδεικνύει πως η Γαλλική ρομαντική μουσική έχει συνέχεια και μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην σύγχρονη μουσική πραγματικότητα.
Στην «Retrouvailles tour» μας εντυπωσίασε, με τον πιο ροκ προσανατολισμό και τις νέες αναγνώσεις που πραγματοποίησε πάνω στις αγαπημένες του μελωδίες. ο ίδιος ανέβηκε στη σκηνή τραγουδώντας και παίζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο κιθάρα και βιολί, ενώ η μπάντα που τον συνόδευε τότε αποτελούνταν από έναν μπασίστα, έναν ντράμερ και έναν κιθαρίστα. Την ορχήστρα συμπλήρωσε το Martenot’s wave, ένα όργανο προάγγελος του συνθεσάιζερ το οποίο χρησιμοποιείται σπάνια.
Με full μπάντα και περίπου στην ίδια ατμόσφαιρα, θα τον απολαύσουμε και το Νοέμβριο, στο νέο Fuzz club.

Fuzz club: Π. Ιωακείμ 1 - Πειραιώς και Χαμοστέρνας, Ταύρος
Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210-6980044
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 35 €
Προπώληση: Metropolis, Public, Ticket House, www.i-ticket.gr
***Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει

Για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30
Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088
www.myspace.com/principalclub
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 30€, Ταμείο: 35€
Πληροφορίες Για Δωρεάν Μεταφορά: 2310428088
Προπώληση εισιτηρίων: Tsimiski, Thessaloniki, 2310250072 / ΟΛΥΜΠΙΟΝ εκδοτήρια (Πλατεία Αριστοτέλους)
Παραγωγή: Principal Ltd.

1 scary σχόλια:

Αθηνα:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συναυλία του Yann Tiersen έχει γίνει ήδη sold-out. Eπίσης, ο Matt Elliott δεν θα μπορέσει, τελικώς, να συμμετάσχει ως support act, για προσωπικούς λόγους. Τη συναυλία ανοίγουν κανονικά οι Your Hand In Mine.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More