English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Πάνος Κατσιμίχας και Μάνος Ξυδούς - Τα τραγούδια της καρδιάς μου [Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 13 Νοε.]

ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ
“Τα τραγούδια της καρδιάς μου”
Από 13 Νοεμβρίου
στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Μικροί έζησαν τη χαρά των κυριακάτικων πρωινών στα σινεμά, με τις μπάντες που έπαιζαν τα ροκ τραγούδια της εποχής. Μεγαλύτεροι άκουγαν στο ραδιόφωνο τα τραγούδια των ροκ γιγάντων της παγκόσμιας σκηνής και πήραν αφορμές να βγουν και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.
Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Μάνος Ξυδούς δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι δύο αγαπημένοι φίλοι και δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί, που μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για τη μουσική, το καλό ελληνικό τραγούδι, αλλά και για τα μεγάλα αιτήματα του καιρού μας.
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη χειμερινή σεζόν και μια εξίσου επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, αποφάσισαν να συνεργαστούν και φέτος, στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, παρέα με τον Τόλη Φασόη, ιδρυτή, συνθέτη και ερμηνευτή του θρυλικού συγκροτήματος της δεκαετίας του ΄80 Sharp Ties, ( ο οποίος πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο), το Μάνο Λυδάκη, έναν νέο ταλαντούχο τραγουδοποιό ( ο οποίος επίσης μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδώσει την πρώτη δισκογραφική του δουλειά) και τον Πάρη Γκαγκαστάθη, έναν πολύπλευρο μουσικό, τραγουδιστή και φίλο από τα παλιά.
Ο τίτλος της παράστασης: «Τα τραγούδια της καρδιάς μου». Και σίγουρα, τα τραγούδια έχουν τον πρώτο ρόλο.
Στις εμφανίσεις τους, θα ακουστούν τραγούδια από τους προσωπικούς τους δίσκους και βέβαια, από τις μεγάλες στιγμές του Πάνου Κατσιμίχα (από τη συνεργασία του με τον Χάρη) και του Μάνου Ξυδούς (με τους Πυξ Λαξ). Το πάζλ ολοκληρώνεται με τραγούδια των: Γ. Ανδρέου, Θ. Μικρούτσικου, Jacques Brel, Pink Floyd, Lou Reed, B. Dylan, R.E.M, Rage against the machine, Van Morrison και ένα μικρό αφιέρωμα στους Beatles.
Παρασκευή + Σάββατο
Ώρα Έναρξης: 22:30
15€ Μπαρ, 35€ Ελάχιστη Κατανάλωση
Πληροφορίες –κρατήσεις: 210 9315600 και www.gialino.gr


edit: Η φωτογραφία του Δελτίου Τύπου προέρχεται από το αρχείο των Scary Greeks και συγκεκριμένα την συγκεκριμένη συναυλία.

1 scary σχόλια:

Ηταν μια μέρα του καλοκαιριού που πέρασε, στο Βραχάτι. Πάλευα από το πρωί να φτιάξω ένα πρόγραμμα για το χειμώνα, αλλά τίποτα.Οσο πιο πολύ το σκεφτόμουν, τόσο πιο μεγάλο το μπέρδεμα. Ούτε φως, ούτε χρώματα, ούτε αρμονία. Τίποτα. Σκόρπιοι τίτλοι τραγουδιών, σε μια στοίβα μουντζουρωμένα χαρτιά. Ηρθε το απόγευμα. Τα παράτησα όλα και βγήκα βόλτα στο λιμάνι. Κάθισα σε έναν ντόκο στο μώλο, και με άδειο μυαλό, κοίταζα την πόλη απέναντι, μέχρι που νύχτωσε και ανάψανε τα φωτάκια της παραλίας. Ξαφνικά έφαγα το flash ...Νά'το , σκέφτηκα.΄ ''Σβήσανε τα φώτα της αίθουσας και ανάψανε τα φώτα της σκηνής.'' Επαψα να σκέφτομαι και άρχισα να ακούω το μέσα ρυθμό. Αρχισα να ακούω την καρδιά μου. Ακουσα σιγά σιγά τη συναυλία να εξελίσσεται, είδα τις εικόνες που θα συνόδευαν τα τραγούδια και διέκρινα τους ρόλους. Ψιλομουρμούριζα διάφορες μελωδίες, έτσι, σαν να μου τις έφερνε από κάπου ο αέρας. ''Παίξε βραχνή μου φυσαρμόνικα'', ''ο Μάρκος και η Αννα΄΄, ''Comfortably numb¨΄, ''Για ένα κομμάτι ψωμί΄΄, ΄΄το Δωμάτιο'', ''Σαντορίνη'', ''στο λιμάνι του Αμστερνταμ'', ''ο Σταυρός του Νότου'', ''Παλιές αγάπες'', οι Beatles, oι Pink Floyd, o J.Hendrix, oι Rage against the machine, o Van Morrison, o Bob Dylan, o Lou Reed. Ενα απίστευτο αλλοσούσουμο συνάφι, όπως η παρέα των καλλικάντζαρων στην ''Αγέλαστη πολιτεία''.Αλλοσούσουμοι μεν, αλλά με το απόλυτο, υπόγειο σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ τους.Αυτό είναι, είπα στον εαυτό μου. Πρώτα με την καρδιά και ύστερα με το μυαλό. Αυτό είναι λοιπόν και το πρόγραμμα που θα ακούσετε απόψε. Τα τραγούδια της καρδιάς μου. Δεν υπάρχουν πρώτοι, δεύτεροι και τρίτοι ρόλοι σ'αυτή την μουσική παράσταση. Καθένας μας κάνει αυτό που πρέπει, την ώρα που χρειάζεται.Ετσι κάπως είναι το πρώτο μέρος. Εμείς τραγουδάμε για 'σας. Στο δεύτερο μέρος όμως, μετά το διάλειμμα, τα πράγματα αλλάζουν.Θα τραγουδήσουμε μαζί, αλά παλιά, όπως στις μπουάτ του `70.Τραγούδια καθημερινά, ''λαϊκά'' θα τα έλεγα, τραγούδια της παρέας, που ξέρετε και αγαπάτε και σίγουρα μόνοι σας ή με κάποιες συντροφιές, τα έχετε κάποτε σιγοτραγουδήσει. Σας εύχομαι να περάσετε καλά με τα τραγούδια της καρδιάς μας.

Νοέμβριος 2009
Πάνος Κατσιμίχας

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More