English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

ΚΕΘΕΑ @ Θέατρο Γης (23 Ιον)

Μια απο τις εκδηλωσεις του KEΘΕΑ αυτο το καλοκαιρι ηταν η χθεσινη συναυλια με τους: Πανος Κατσιμιχας, Λαυρεντης Μαχαιριτσας, Γιαννης Κουτρας, Μανος Ξυδους, Βασιλης Καζουλλης, Δημητρης Σταροβας, Αλκιβιαδης Κωνσταντοπουλος, στο Θεατρο Γης το οποιο ηταν ικανοποιητικα γεματο (γυρω στα 1350 ατομα).

Η συναυλιακη παρεα ηταν η ιδια αν και φτασαμε σε διαφορετικους χρονους και με διαφορετικα οχηματα. Την συναυλια ανοιξαν τα Κρουστα της Ιθακης με ομορφους ρυθμους σε ενα μικρο ομως κομματι. Στην συνεχεια ανεβηκε ο πανκ Αλκης Κωνσταντοπουλος (επαιζε βιολι στο Μετρο τον χειμωνα μαζι με Κατσιμιχα & Ξυδους) με σκοπο οχι να παιξει καποιο απο τα μουσικα οργανα τα οποια ξεσκιζει, αλλα για να τραγουδησει. Το χειροκροτημα το πηρε και ομολογω οτι περιμενω με περιεργεια τον δισκο του που θα κυκλοφορησει τον Σεπτεμβριο.

Καπως ετσι φτασαμε στο πρωτο ουσιαστικο μερος της συναυλιας. Δημητρης Σταροβας επι σκηνης, που δεν τραγουδησε (κριμας), να μας παρουσιαζει τον κυριο Βασιλη Καζουλλη ο οποιος ειπε αρκετα απο τα γνωστα του ασματα (με καποια παραποιηση την Φανη καθως εισεβαλλαν στιχοι απο το www.apisti.com). Μου εκανε εντυπωση γιατι πραγματικα δεν ηταν ο τραγουδιστης που ηξερα τοσα χρονια. Η ηρεμια και ευαισθησια του εξαφανισθηκαν καθως χοροπηδαγε επι σκηνης σαν κατσικι που εχει παρει στεροειδη. Μουσικα, ηταν ικανοποιητικος. Ισως φταιει το γεγονος οτι προσφατως παντρευτηκε. Who knows...

Στην συνεχεια ο κυανος Σταροβας καλωσοριζει επι σκηνης τον σοβαροτατο Λαυρεντη Μαχαιριτσα. Ολα καλα και ολα ωραια, οι ομορφες παρουσιες του κοινου τραγουδουσαν δυνατα και εγω σκεφτομουν ποτε θα ερθει η στιγμη.. Ξαφνικα, ο κυρ Λαυρεντης "σχολαει" τον Σταροβα και καλει επι σκηνης τον κυριο Μιντζελο (εχουν κοινο παρελθον τους Τερμιτες) με τον οποιο μπεκροπιναν 3 ημερες στην Θεσσαλονικη. Η στιγμη εφτασε. Κλασσικη εισαγωγη, και οι κερκιδες πηραν φωτια (τουλαχιστον εκει που καθομασταν). Ο υμνος του Πριγκημα Rock n Roll στο κρεβατι. Αυτο ηταν και το τελευταιο τραγουδι του Μαχαιριτσα. Αυτο ηταν και το τελευταιο τραγουδι που θα βλεπαμε καθιστοι.

Δευτερο μερος της συναυλιας με τον επισης σοβαρο Πανο Κατσιμιχα και το υπεροχο Δωματιο του. Δεν δοκιμασε την φωνη του στα πρωτα 2 τραγουδια, αλλα σε οσα ακολουθησαν ηταν ο παλιος καλος Πανος με την μαγευτικη φωνη του (καμμια σχεση με αυτον του Μετρο τον χειμωνα).

Μπυρες στο χερι, τσιγαρα να γυρνουν και ηρθε η ωρα να χτυπηθουμε και να διδαξουμε τα κατα τ'αλλα ενημερωμενα (οσον αφορα τα τραγουδια) νεαρα προσωπα των μπροστινων σειρων, πως πρεπει να ειναι μια κλασσικη συναυλια με τον κυριο Μανο Ξυδους. Πρωτες νοτες και Εσυ Εκει. Νερα, μπυρες, χυμοι (ροδακινο) και οτι αλλο υγρο βρισκοταν σε μπουκαλι, εκαναν σβουρες πανω απο τα κεφαλια μας.

Βρεγμενοι σαν γατες και με την φωτογραφικη ανα χειρας (που παραδοξως ακομα δουλευει μια χαρα!), ο Πανος Κατσιμιχας (που εναλασσοταν με τον Ξυδους - οπως στο χειμερινο προγραμμα) καλωσοριζει τον Γιαννη Κουτρα.

Σταυρος του Νοτου και χανουμε την μπαλα. Δυστυχως ειμασταν οι μονοι που τραγουδουσαμε. Στην κυριολεξια ομως.. Ο Κουτρας (μαλλον ξεχασε τα γυαλια σπιτι του) δεν καταφερε να διαβασει τα λογια απο το αναλογιο και σε αρκετα σημεια ηταν βουβος. Δεν κανει τιποτα κυριε Κουτρα, ηταν χαρα μας! Ανταμοιφθηκαμε με το παραπανω οταν οι 7 νανοι του S/S Κυρηνεια ξεπορτισαν απο το καταστρωμα και καπνισαν ενα τσιγαρο μαζι μας.

Μανος Ξυδους επι σκαμνακιου και μια ομορφη αλληγορικη ιστορια για τον μεγιστο φιλοσοφο Σωκρατη και την γυναικα (σε κατι τετοια, ειναι απιαστος).

You Get In Love, Εσυ Εκει, Οι Παλιες Αγαπες Πανε στον Παραδεισο, Δεν Θα Δακρυσω πια Για Σενα κα, αγκαλια με τον Φανη, Το Δωματιο, Υπογειο, Νυχτωσε Νυχτα, Ριτα Ριτακι, Σχημα Λογου (καταπληκτικη η συμμετοχη του κοσμου), Dont Worry Be Happy, Γελα πουλι μου κα.

Λιγο πριν το τελος ηρθε η ωρα του δασκαλου Τολη Φασοη. Δυο μονο τραγουδια αλλα το κοινο δεν σταματησε δευτερολεπτο το πογκο και την ανταλλαγη υγρων. Μοναδικος, εκπληκτικη κινησιολογια, μια πραγματικη παρασταση!

Πολλα μπραβο λοιπον στα παιδια του KEΘΕΑ που πολεμησαν με τους δαιμονες μεσα τους και βγηκαν νικητες, συγχαρητηρια στους οργανωτες και στους υπευθυνους του Θεατρου Γης οπου φροντισαν για μια καταπληκτικη συναυλια.

Καποιες λεπτομερειες θα μεινουν εντος της παρεας, ομως ειμαι σιγουρος οτι εχετε παρει μια μεγαλη γευση απο το τι εγινε εχθες το βραδυ στην ομορφη και ζεστη Θεσσαλονικη.

Επομενο ραντεβου? Αν ολα πανε καλα, Χαρις και Μπαμπης στο ιδιο Θεατρο στις 2 Ιουλιου.

edit: Ολες οι φωτογραφιες απο την συναυλια ειναι του συγγραφεα (Sony H3 HD) και μπορειτε να τις δειτε εδω.

Την παρουσιαση της παραστασης των Μανος Ξυδους, Πανος Κατσιμιχας, Τολης Φασοης μπορειτε να την διαβασετε εδω.

1 scary σχόλια:

Το KEΘEA, αυτοδιοικούμενο, μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, είναι ο πρώτος φορέας που συστάθηκε στη χώρα μας (Ν. 1729/87) για τη θεραπεία, πρόληψη, εκπαίδευση επαγγελματιών και έρευνα στον τομέα της τοξικοεξάρτησης.

Σήμερα το KEΘEA αποτελεί ένα πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν υπηρεσιών με ελληνική και διεθνή αναγνώριση: είναι σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (ECOSOC) για θέματα ναρκωτικών και ένας από τους βασικούς φορείς υλοποίησης του εθνικού σχεδιασμού κατά των ναρκωτικών.
Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ για το 2008 είναι το ‘Οι χρήστες έχουν προβλήματα. Δεν είναι το πρόβλημα.’ Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ένθεση σχετικού φυλλαδίου του ΚΕΘΕΑ σε εφημερίδες, με πανελλαδική κυκλοφορία, αλλά και στον τοπικό τύπο.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More