English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Τίτλος: Forgetting Sarah Marshall (Όταν με παράτησε η Σάρα)
Κατηγορία: κωμωδία
Σκηνοθέτης: Nicholas Stoller
Σενάριο: Jason Segel
Πρωταγωνιστές: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand
Διάρκεια: 111'
Εταιρία παραγωγής: Apatow Productions
Έτος παραγωγής: 2008
Βαθμολογία S.G. (IMDb): 6,5 (7,5)

Με λίγα λόγια
Αυτός είναι μουσικός σύνθετης - αυτή είναι ηθοποιός σε μία επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά. Ο χωρισμός θα τον ισοπεδώσει. Το ταξίδι στην Χαβάη θα τον χαλαρώσει αλλά όχι για πολύ. Η πρώην του είναι εκεί, μαζί με τον νέο της γκόμενο..

Άχρηστες πληροφορίες
Ο σεναριογράφος και πρωταγωνιστής Jason Segel είπε στους New York Times ότι τόσο η σκηνή χωρισμού οπού είναι γυμνός όσο και οι σκηνές από την διασκευή του Δράκουλα προέρχονται από πραγματικές εμπειρίες της ζωής του. Παραδέχθηκε ότι αλήθεια είχε κάποτε μία κοπέλα οπού χώρισαν όταν αυτός ήταν εντελώς γυμνός (ενώ αντί να είναι λυπημένος από αυτό, σκεφτόταν "Αυτό είναι γελοίο! Ανυπομονώ να φύγει ώστε να το καταγράψω"). Πριν γίνει πετυχημένος ηθοποιός, προσπάθησε να κάνει μία μιούζικαλ διασκευή του Δράκουλα με μαριονέτες. Το εθνικό ψαρί της Χαβαη είναι όντως το Humuhumunukunukuapua'a.

Σκηνοθεσία
Ο Nicholas Stoller, ένας τηλεοπτικός σεναριογράφος, σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία βασιζόμενος στο σενάριο του Jason Segel. Παραδόξως, η έλλειψη εμπειρίας δεν θα φανεί ιδιαιτέρως σε μία ομολογουμένως "δύσκολη" ταινία καθώς η κωμωδία είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία από μονή της. Η μετάβαση των σκηνών είναι ομαλή και ο θεατής θα ταξιδέψει μεταξύ όμορφων προσώπων και υπέροχων τοπίων βασισμένος σε ένα κωμικό, αληθινό σενάριο με δεμένους και λιτούς διαλόγους. Υπάρχουν στοιχεία δράσης και δράματος με το τελευταίο να διαρκεί λίγο περισσότερο από ότι έπρεπε. Οι ερμηνείες είναι δυναμικές και θα προσφέρουν πηγαίο γέλιο.
Ερμηνείες
Ο ταλαντούχος Jason Segel, How I Met Your Mother (TV), υπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί ως Peter Bretter. Βασισμένος σε γεγονότα της ζωής του, θα ταυτιστεί με τον ηρώα που ερμηνεύει και μέσω της κωμωδίας θα αφηγηθεί μία ευχάριστη και αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεφεύγει από το γλυκανάλατο των αντίστοιχων άλλων. Μουσικός σύνθετης, χωρισμένος, αναζήτα την λύτρωση στην Χαβάη (50η πολιτεία των ΗΠΑ) αλλά τον περιμένει μία μεγάλη έκπληξη όταν αυτό από το οποίο θέλει να ξεφύγει, βρίσκεται μπροστά στα ματιά του παρέα με τον διάσημο τραγουδιστή - γκόμενο. Το φλερτ, οι πειρασμοί (βλέπε σκηνή ατυχούς "πεοθυλασμού") και οι περιπέτειες προσφέρουν αρκετό πιπέρι στην γενικότερη κατάσταση. Συμπαθής, κωμικός, αληθινός - ο Segel αξίζει την προσοχή σας.
Η όμορφη Kristen Bell, Fanboys (2008) - Veronica Mars (TV) - Gossip Girl (TV), ερμηνεύει τον χαρακτήρα της Sarah Marshall. Γνώστη ηθοποιός μίας αστυνομικής σειράς (την οποία ο Segel παρουσιάζει με εκπληκτικό τρόπο μέσω του σεναρίου του και αξίζει να περιμένετε τους τίτλους τέλους για να δείτε την κατάληξή της), απατάει τον Peter με έναν Βρετανό τραγουδιστή. Ξέχωρα από την σκηνή Kama Sutra που παραδόξως είναι εντελώς γελοία και καθόλου προκλητική ακολουθώντας ένα ιδιαίτερο και προσεκτικό χιούμορ, η Bell θα ομορφύνει αρκετά κάδρα.
Ο Russell Brand είναι ο Aldous Snow. Βρετανός τραγουδιστής, πρώην αλκοολικός και αρκετά πιο συμπαθής από οποιονδήποτε "γκόμενο" με τον οποίο απάτησε κάποια τον φίλο της. Καλό κτίσιμο του χαρακτήρα χάρη στο δυνατό σενάριο, ο Brand θα προσφέρει στιγμές γέλιου τόσο μέσω των διαφορών κωμικοτραγικών συμβάντων όσο και μέσω των άμπελο-φιλοσοφιών του. Συμπαθής, θα δέσει με το καστ.
Η πανέμορφη Mila Kunis, εκ της Ουκρανίας, ερμηνεύει τον χαρακτήρα της Rachel Jansen. Μία γλυκιά παρουσία με αληθοφανή ξεσπάσματα, συμβαδίζει με τον Segel σε κάθε σκηνή που συμπρωταγωνιστούν ενώ η συμπάθεια που προκαλεί στον θεατή δεν οφείλεται μόνο στα πλούσια χαρακτηριστικά της. Καλογραμμένος χαρακτήρας θα ομορφύνει πολλά κάδρα ενώ θα χρωματίσει το λίγο κουραστικό δραματικό μέρος.
Εν κατακλείδι
Ίσως το καλοκαίρι είναι κατάλληλη περίοδος για να δει κάποιος την Σάρα και την παρέα της καθώς η Χαβάη είναι πολύ δελεαστική. Μία κωμωδία η οποία θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες αντίστοιχες (με χωρισμούς και τα γνωστά παραμύθια) κυρίως λόγω σεναρίου αλλά και ερμηνειών. Θα κουράσει λίγο τον θεατή καθώς τα μέρη δεν είναι δεμένα σφιχτά όμως θα ανταμείψει οποίον την τιμήσει.

Για τους Kimo όλου του κόσμου (του συγγραφέα συμπεριλαμβανόμενου), για τις όμορφες παρουσίες με λουλούδια στα μαλλιά, για τους φρεσκοχωρισμένους και τις "γκόμενες", τίποτα περισσότερο από 6,5/10 για ένα σύνολο που θα ξεχωρίσει αλλά θα κουράσει σε κάποια μικρά μέρη του - εν αντιθέσει με το γεμάτο 7,5/10 των απατημένων του IMDb.

Δείγμα διαλόγων
Darald: You have Christ between your thighs... only with a shorter beard.


edit: Στα πλαίσια συνεργασίας του συγγραφέα με το Cine.gr

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More