English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Δημήτρης Μητροπάνος @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού (10 Σεπ)

Με μια μεγάλη συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο Ηρώδου Αττικού ο Δημήτρης Μητροπάνος και η 15μελής ορχήστρα του μας καλωσορίζουν στον κόσμο των πιο προσφιλών αναμνήσεων.
Τραγούδια που γεννήθηκαν στη διάρκεια των σαράντα χρόνων της ξεχωριστής διαδρομής του, που άντεξαν και εξακολουθούν να είναι σύγχρονα και αγαπημένα, τραγούδια μεγάλων δημιουργών που τον εμπιστεύθηκαν, αλλά και τραγούδια που ο ίδιος λάτρεψε στα παιδικά του χρόνια και τα οποία θέλει με τη σημερινή του ωριμότητα να τα μοιραστεί μαζί μας.
Όλα αυτά μέσα στη μία και μοναδική συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου, στις 10 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει από τα ανεπανάληπτα σπαραχτικά ζεϊμπέκικα μέχρι τα πιο ωραία λαϊκά και τις πιο απρόβλεπτες μπαλάντες. Γνήσιος, δωρικός στη ζωή και το τραγούδι, ο οικοδεσπότης της βραδιάς Δημήτρης Μητροπάνος μας προσκαλεί στην αναδρομή μιας αλήθειας που τραγουδιέται.
Ο μεγάλος ερμηνευτής ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι, δίπλα στον Γιώργο Ζαμπέτα, τον οποίο έκτοτε μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Το 1966 συναντιέται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών. Και το 1967 ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρι δίσκο, με το τραγούδι «Θεσσαλονίκη».
Σταθμός το 1972
Στη σπουδαία πορεία που χάραξε στον δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: O συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Αγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, δημιουργώντας ένα έργο-ορόσημο στην ελληνική μουσική.
Στα χρόνια που ακολούθησαν οι συνεργασίες του θα περιλάβουν μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός, Θάνος Μικρούτσικος.
Στη συναυλία του Σεπτεμβρίου η Μαργαρίτα Μυτιληναίου θα έχει την επιμέλεια του προγράμματος, η Κατερίνα Μαραγκουδάκη τον σχεδιασμό των φώτων και ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης την ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας.

Τιμές εισιτηρίων
30, 40, 50, 65 και 80 ευρώ.
Σημεία προπώλησης
  • Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας: Ticket Services. Τηλ. 210-7234567
  • Online από την ιστοσελίδα μας: www.ticketservices.gr
  • Εκδοτήριο εισιτηρίων στην Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου).
edit: Αν ανήκετε στους λίγους που δεν έχουν απολαύσει τον Δημήτρη Μητροπάνο ζωντανά σε κάποιο κέντρο ή σε συναυλία, διαβάσετε την παρουσίαση των εμφανίσεων του Δημήτρη με τον Μ. Στόκα και τον Μ. Λιδάκη τον χειμώνα που πέρασε στο Κέντρο Αθηνών, με πολλές φωτογραφίες και αποκλειστικά video.

2 scary σχόλια:

Υπηρξαν καποια spam μηνυματα απο εναν αυνοΚινεζο με απαγορευτικο περιεχομενο. Δεν θα επιλεξουμε moderation ή καποιο ελεγχο των μηνυματων και η OpenID αλλα και η ανωνυμια θα διατηρηθουν.
Εαν στο μελλον υπαρξουν παρομοιες "επιθεσεις" θα παρθουν τα αναλογα μετρα.

Παρακαλουμε οπως αγνοησετε τυχοντα spam μηνυματα και σε καμμια περιπτωση να μην κανετε "κλικ" επανω στις συνδεσεις αυτες.

Οσα και να δώσει κανείς για να ακούσει αυτή την μεγαλειώδη φωνή και να δει την απίστευτη ερμηνεία του Μητροπάνου, είναι λίγα.
Εξαιρετικός ερμηνευτής, από τους ελάχιστους στην Ελληνική ιστορία του τραγουδιού.
Μεγάλος τραγουδιστής!

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More