English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Radiohead

Οι Radiohead είναι μια alternative rock μπάντα απο την Αγγλία και πιο συγεγκριμένα απο το Abingdon, Oxfordshire.
Το συγκρότημα αποτελείται απο τους: Thom Yorke (φωνή, ρυθμική κιθάρα, πιάνο, και beats), Johnny Greenwood (κιθάρα, πλήκτρα, άλλα όργανα..), Ed O' Brien (κιθάρα, φωνητικά), Colin Greenwood (μπάσσο), και Phil Selway (drums και κρουστά..).

Οι Radiohead έβγαλαν το πρώτο τους τραγούδι (Creep) το 1992. Το τραγούδι αρχικά δεν είχε επιτυχία, αλλά στη συνέχεια μετά τη κυκλοφορία του άλμπουμ 'Pablo Honey' (1993) έγινε ένα παγκόσμιο χιτ.
Η μπάντα έγινε ουσιαστικά διάσημη απο τη κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους 'The Bends' (1995).
Το τρίτο άλμπουμ τους, OK Computer (1997) τους προώθησε σε μια πιο διεθνή φήμη.. Το άλμπουμ αυτό διαθέτοντας έναν ήχο πιο εκτεταμένο και σύγχρονα αλλοτροιωμένο έχει αναγνωριστεί ώς ένα απο τα άλμπουμ που αποτελούν ορόσημο για την δεκαετία των '90'ς.
Το Kid A, (2000) και το Amnesiac (2001) σηματοδότησαν μια αλλαγή στο μουσικό στυλ της μπάντας. Οι Radiohead ενσωμάτωσαν στον ήχο τους και στα τραγούδια τους ένα πιο ηλεκτρονικό-πειραματικό στυλ, και επίσης σε μερικά τραγούδια τους επιρροές απο Krautrock, jazz και post punk, 'διαιρώντας΄ τους φανς και τους κριτικούς, αλλά παρέμειναν διάσημοι. To Hail To the Thief (2003) μια μίξη απο κιθάρες σε ροκ ρυθμούς, ηλεκτρονικά στοιχεία και στίχους επηρεασμένους απο πρωτοσέλιδα, είναι το τελευταίο άλμπουμ τους για την σημαντικότερη δισκογραφική δουλειά τους με την εταιρία EMI.
Ανεξάρτητα όμως απο αυτό οι Radiohead κυκλοφόρησαν το έβδομο κατά σειρά δίσκο τους το IN Raindows (2007), αρχικά ώς ψηφιακό download όπου ο καθένας θα μπορούσε να το αγοράσει όσο εκείνος νόμιζε οτι άξιζε (δηλαδή θα έδινε όσο ήθελε για να το πάρει..) και αργότερα σε διάφορα καταστήματα όπου είχε τεράστια επιτυχία όχι μόνο απο τις κριτικές που πήρε αλλά και στα charts.
Συνολικά οι Radiohead έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια άλμπουμ ...

κείμενο: Strange Little Girl
edit: 1 Στα πλαίσια αμοιβαίας συνεργασίας των Scary Greeks με το ιστολόγιο I taste.. music

edit: 2 Δωρακι σε HQ το επισημο βιντεο του "House of Cards" απο τον τελευταιο τους δισκο.

4 scary σχόλια:

Οι Radiohead είναι από τους αγαπημένους μου! Και φυσικά φοβερά ανατρεπτικοί στα πάντα τους :)

Απλά υπέροχοι, έχουν τραγούδια που σε σημαδεύουν...

Καλησπέρα!

αγαπημενοι!αν κ ακουω κλασικο ροκ,αυτοι ειναι αξιολογοτατοι
καλησπερες

Οι Radiohead τοσο βασει μελωδιας/στιχων αλλα και γενικης "ιδεολογιας-πορειας" πιστευω οτι ειναι πραγματικα ξεχωριστοι. Ενα συγκροτημα που ακολουθησε την δικη του μοναδικη πορεια και αγαπηθηκε απο πολλους :)

Μου αρεσε αρκετα το κειμενο της SLG το οποιο ειναι τοσο καλογραμμενο και περιεκτικο :)

Μεχρι το επομενο,

Καλημερες!

Αααα... με έκανες διάσημη και τέτοια... :P Δεν έχω πολύ έμπνευση τελευταία αλλά ακούω πάρα πολλά οπότε αναμένετε κι άλλο ποστ.... χεχε

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More