English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Λένα Πλάτωνος @ ΚΥΤΤΑΡΟ live (29 Απρ - )

Πέρσι τέτοιο ακριβώς καιρό μια παράξενη αύρα είχε απλωθεί σε ολόκληρη την Αθήνα με αφορμή την έκδοση των Ημερολογίων της, του δισκογραφικού comeback της από την Οδό Πανός, αλλά και της συναυλίας της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.
Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει σε μουσική σκηνή για να δώσει νόημα και αισθητική στη νυχτερινή ζωή της πόλης.
Η Λένα Πλάτωνος, η Ελληνίδα Laurie Anderson, η πρώτη που άπλωσε σουρεαλιστικά σεντόνια πάνω στις ηλεκτρονικές στέπες της μουσικής της, θα εμφανιστεί στο Κύτταρο για πέντε διήμερα, για δέκα αποκλειστικές παραστάσεις από τις 29 Απριλίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
Μαζί της επί σκηνής ο Γιάννης Παλαμίδας, συνεργάτης της από το 1981, η Μάρθα Φριντζήλα, η Etten (τη γνωρίσαμε ως τραγουδίστρια του αγγλόφωνου συγκροτήματος Film), η Βικτώρια και ως guest ο Κ. Βήτα!
Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει η ίδια η Λένα Πλάτωνος με τον Στέργιο Τσιρλιάγκο, σταθερό συνεργάτη της τα τελευταία χρόνια, ο οποίος επίσης επιμελείται τις μίξεις και το programming.
Ένα κανονικό trip στον μουσικοποιητικό κόσμο της πιο τριπαριστής συνθέτριας, με σημείο εκκίνησης την ολοκαίνουργια Red Rosy και ενδιάμεσους σταθμούς το Σαμποτάζ, τις Μάσκες ηλίου, τα Λεπιδόπτερα, το Γκάλοπ, το Μη μου τους κύκλους τάρατε και βέβαια τα Ημερολόγια.

Χώρος: Κύτταρο
Διεύθυνση: Ηπείρου 48 και Αχαρνών
Περιοχή: Εξάρχεια (Αθήνα)
Τηλέφωνο: +302108224134

5 scary σχόλια:

piga xtes kai tin ida....elpizo na kano lathos alla i lena platonos den pernaei tin kaliteri periodo tis zois tis toulaxiston oso afora stin igia tis. Sta sin tis vradias ine oti ananeosane to repertorio apo to kalokeri sto irodio ( perissotera kommatia apo to sabotage + 2 apo lilipoupoli ). I etten ixe poli agxos kai afto fanike amesws (xexase mia strofi sto "ti nea psipsina) alla sibathestati kai tis teriazi poli i mousiki tis lenas.

Sta mion o APARADEKTOS horos, nootropia skiladikou apo prosopiko, 9 euro to poto, 7 i mpira (kanis den pire fisika)me trapezia me piatakia me aggourakia+karotakia, koinos aidiastiko.

Telos padwn, ine must see.

xx

Φιλε ανωνυμε(η),

φαινεσαι γνωστης της Πλατωνος και αυτο δινει ιδιαιτερο βαρος στην αποψη που κατεγραψες.. Ειναι κριμα καλλιτεχνες τετοιου επιπεδου να χανουν κατι απο την αξια των λογω των μαγαζιων που εμφανιζονται (το ειδαμε εν μερει και με τον Δημητρη Μητροπανο φετος ή ακομα και με τον Παπ/ντινου).

Ας ελπισουμε οτι θα βελτιωθει η κατασταση και οτι ο κοσμος θα την απολαυσει. Οσον αφορα την Εττεν, ειμαι σιγουρος οτι χρειαζεται λιγο χρονο.

αφήστε την κριτική κι ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!
Και μόνο που ο μυθολογική Σαμάνα των 80's εμφανίζεται live, αυτόματα όλα τα αλλα αρνητικά εξοστρακίζονται.

"μυθολογική Σαμάνα των 80's"

Δεν θα μπορουσα να σκεφτω καλυτερη περιγραφη.. Εν μερει θα συμφωνησω καθως πιστευω οτι ολα παιζουν ρολο σε ενα live, ακομα και το πως θα σου φερθουν αυτοι που δεν εχουν αμεση σχεση με την παρασταση.

LIVE REPORT ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ SOUNDMAG.GR

direct link: http://www.soundmag.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1319&Itemid=49

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More