English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

5o Athens Video Art Festival @ Τεχνόπολις (14-17 Μαι)

Το 5ο Athens Video Art Festival, το πρωτοποριακό Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Μέσων και Τεχνολογιών, που απευθύνεται στους λάτρεις της κινούμενης εικόνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) από τις 14 έως και τις 17 Μαΐου 2009.

Η φετινή διοργάνωση που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων προσφέρει ένα ξεχωριστό πολυθέαμα στο ευρύ κοινό, δίνοντας του την δυνατότητα να γνωρίσει την πλέον αναπτυσσόμενη μορφή έκφρασης ψηφιακού πολιτισμού.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς και εφέτος επανέρχεται με μια εντυπωσιακή και επετειακή διοργάνωση. Δύο νέες κατηγορίες (animation και digital image) έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες video art, installations, web art και performance, που υποστηρίζονται κάθε χρόνο από χιλιάδες καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας, παρουσιάσεις των μεγαλύτερων Διεθνών Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, ακαδημαϊκά αφιερώματα και ξεχωριστές συνεργασίες, συναυλίες και κυρίως φαντασία και διάθεση για πειραματισμό.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πρωτοπόρα αφιερώματα με κορυφαίο αυτό στον σημαντικότερο εκπρόσωπο της video art Nam June Paik, περιλαμβάνοντας προβολή 31 έργων του, καθώς και ομιλία για την ζωή και το έργο του από τον επιμελητή της τελευταίας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Κορεάτη καλλιτέχνη, στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, John Hanhardt. Ακόμη, θα απολαύσει μοναδικές παρουσιάσεις όπως animation από το Milano Film Festival και το Pratt Institute της Νέας Υόρκης, video art από την Transmediale και το Goethe Institut και δύο ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα: «Kurt Cobain: About a Son», και «Introspective» σε συνεργασία με το In - Edit Beefeater Musical Documental Festival de Barcelona.
Τέλος, θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα η παρουσίαση της Robotic Arts Performance με τίτλο «Grace State Machines» από τον Bill Vorn, καθηγητή Electronic Arts στο Πανεπιστήμιο Concordia του Καναδά.
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά μετά το πέρας των προβολών, θα πραγματοποιούνται συναυλίες συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.


Ώρα έναρξης προβολών: 15:00
Ώρα έναρξης συναυλιών:21.00
Γενική είσοδος: 9 Ευρώ
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ

3 scary σχόλια:

Καλημέρα!
Εχεις ρωτήσει κάτι για τις εξετάσεις σου.
Στείλε μας στο mail τα στοιχεία σου αν θες, στο έχουμε γράψει αλλά δεν το είδες.

καλο αυτο σαν γνωσεις !!

ειμαι γραμματεας τριτης γενιας αλλωστε εγω

Ποσα εχω χασει φετος..

Η καλυτερη ;)

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More