English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Carlos Santana @ ΟΑΚΑ (8 Ιολ)

Carlos Santana LIVE in Athens!
Τετάρτη, 8 Ιουλίου στο OAKA
Doors open: 19:00
Tickets on Sale: 29/4/2009
Call Center: 211 10 71 011
www.elevenconcerts.com

Δέκα Grammy Awards. Τρία Latin Grammy. Ενενήντα εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και εκατό εκατομμύρια θεατές στις συναυλίες του. Ο άνθρωπος που στιγμάτισε τη ροκ δίνοντάς της λάτιν ρυθμό… Αυτή είναι μία λακωνική περιγραφή του φαινομένου Carlos Santana!
Ο Carlos Santana θα εμφανιστεί στην Ελλάδα με τη δεκαμελή All Star μπάντα του, στα πλαίσια της περιοδείας του η οποία φέρει τον τίτλο Supernatural Santana- A Trip Through The Hits! Πρόκειται για μία αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλλιτέχνη, ο οποίος άλλαξε τον ήχο της ροκ και δημιούργησε μία ολόκληρη κιθαριστική παράδοση με τα περίφημα guitar solo του!

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1947 στο Μεξικό. Ο πατέρας του, βιολονίστας της παραδοσιακής μουσικής “mariachi”, δίδαξε μουσική στον Carlos ο οποίος σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε να παίζει επίσης βιολί. Μεγαλώνοντας δεν έπαψε να ακούει τη μουσική των John Lee Hooker, του T.Bone Walker και του B.B.King ενώ στη συνέχεια μαγεύτηκε από τους jazz ήχους του John Coltrane και του Miles Davis. Δεν έχει κλείσει άλλωστε λίγες φορές τα live του υπό τους ήχους του «A Love Supreme»…
To 1961, η οικογένειά του μετακόμισε στο San Francisco όπου λίγα χρόνια αργότερα θα ίδρυε τους Santana Blues Band και θα ξεκινούσε το ταξίδι του στους Latin ρυθμούς παντρεύοντας τους με τα ροκ ακούσματά του, αλλά και με κιθαριστικούς δρόμους των blues. Το 1968 η μπάντα ονομάστηκε απλώς Santana και άρχισε να κατακτά τις σκηνές της Καλιφόρνια με μουσικούς όπως οι Gregg Rolie, David Brown, Michael Shrieve, Marcus Malone, Mike Carabello και στη συνέχεια τους Jose Chepito Areas, Neal Schon, Tom Coster, Armando Peraza, Raul Rekow, Graham Lear, Orestes Vilato και Coke Escovedo.
Ήταν όμως η συμμετοχή τους στο θρυλικό Woodstock του ’69 που τους καθιέρωσε σαν μπάντα με highlight την εξαιρετική live εκτέλεση του “Soul Sacrifice”. Έπειτα, οι εμφανίσεις τους στην τηλεοπτική εκπομπή του Ed Sullivan, τους έφερε σε επαφή με την show biz και τους άνοιξε την πόρτα για ένα συμβόλαιο με την Columbia.
Από τους πρώτους δίσκους τους αξέχαστες παραμένουν οι διασκευές του “Black Magic Woman” του Peter Green και το "Oye Como Va" του Tito Puente. Στίγμα των Santana εκείνης της περιόδου είναι σίγουρα το “Jingo”. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 έκαναν σπουδαίες συνεργασίες με χαρακτηριστικότερες αυτήν με τον Buddy Miles σε ένα αξέχαστο live και με τον John Mc Laughlin στο album Caravanserai. To ’76 βγήκε το άλμπουμ “Amigos” από το οποίο έχει μείνει χαρακτηριστικό το solo του “Europa”, ενώ τo ’77 κυκλοφόρησε το album “Moonflower” με το κορυφαίο “She’s not there”.
Στα 80’s ο Santana κυκλοφόρησε τo βραβευμένο με Grammy solo album του, “Blues For Salvador”, καθώς επίσης και υπόγραψε τη μουσική της ταινίας La Bamba.
Κι αν όλα αυτά τα χρόνια ο Santana ακολουθούσε μία επιτυχημένη πορεία που τον καθιέρωνε στο ροκ πάνθεον, η μεγάλη επιτυχία ήρθε 30 χρόνια μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Woodstock, με το album “Supernatural”. Με αυτό το άλμπουμ ο Santana θα αποκτήσει οκτώ Grammy Awards συμπεριλαμβανομένου και αυτού του δίσκου της χρονιάς. Τραγούδια όπως το Smooth (feat.Rob Thomas), το “Put Your Lights On” (feat.Everlast), Corazon Espinado (feat.Eagle Eye Cherry) και το “Maria – Maria” (feat.Wycl ef Jean) έμειναν για πολλές εβδομάδες στις κορυφές των charts και πέρασαν στην ιστορία ως masterpieces της ιδιοφυίας του Santana. Επίσης ξεχώρισαν οι συνεργασίες με Lauryn Hill και με τον Eric Clapton στο “The Calling”.
Ακολούθησε το Shaman με πολλές σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτές με τον Placido Domingo, την Dido, τον Chad Kroeger από τους Nickelback τη Michelle Branch, τη Macy Gray και τον Seal. Το Shaman έδωσε τη σκυτάλη στο album “All that I Am” με χαρακτηριστική τη συνεργασία του Santana με τον Steven Tyler των Aerosmith στο “Just Feel Better”, καθώς επίσης και αυτές με τους: Mary J Blige, Joss Stone, Sean Paul και Will.I.Am των Black Eyed Peas.
O Carlos Santana έχει τιμηθεί με το "Century Award" για το σύνολο του έργου του κατά την πέμπτη απονομή των Μουσικών Βραβείων Billboard, καθώς επίσης και έχει γίνει μέλος του Rock and Roll Hall of Fame. Το 2003 το περιοδικό Rolling Stone, τον κατέταξε στο νούμερο 15 ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών!
Κάτι που οι περισσότεροι ίσως να μη γνωρίζουμε για τον Carlos Santana, είναι πως το 1988 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του το ίδρυμα Milagro με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών για την υποστήριξη παιδιών του Τρίτου Κόσμου. Το 2003 δώρισε όλα τα κέρδη του από την περιοδεία που έκανε για να στηρίξει το ίδρυμα. Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της συναυλίας του στην Ελλάδα θα διατεθεί επίσης για την υποστήριξη του ιδρύματος Milagro, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του καλλιτέχνη.


Στις 8 Ιουλίου 2009 στο ΟΑΚΑ, σε ένα μοναδικό live – διαδρομή ανάμεσα στα αμέτρητά του hits, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν από τους μεγαλύτερους ροκ μουσικούς, τον μαιτρ Carlos Santana!


Κατηγορίες και τιμές εισιτηρίων:
• Arena: 45 euro – Για τα πρώτα 2,000 εισιτήρια
• Arena: 50 euro
• Diamond Arena: 70 euro
• Καθήμενοι: 60 euro
• Premium: 120 euro
• VIP: 200 euro
Εισιτήρια Προπωλούνται από τις 29 Απριλίου στα εξής σημεία:
• PUBLIC Συντάγματος
• VIRGIN MEGASTORES – THE MALL
• WWW.TICKETNET.GR
• Ταμεία Θεάτρου Badminton
• ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Λ. ΚΥΜΗΣ, ΣΤΑΔΙΟ ΟΑΚΑ
• Γραφεία Ticketnet, Λεωφόρος Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι

4 scary σχόλια:

H etaireia paragogis pou "fernei" ton Santana sto OAKA einai to neo egxeirima tou Demi Nikolaidi (elevenconcerts gia ti fanela me to noumero 11) o opoios bainei se auto to xoro tis Show Biz!
Kai ti xekinima omos - Carlos Santana!

O Carlos και οι 11 χανούμισσες :p

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η DIAMOND ARENA? KAI ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PREMIUM?

Για περισσοτερες πληροφοριες επισκεπτειτε το: www.elevenconcerts.com

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More