English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Lie to me (2009 - )



Με λίγα λόγια
Το δωματιο ειναι φωτεινο. Στην αλλη πλευρα του τραπεζιου ανακρισης βρισκεται ενας βαρυποινιτης ντυμενος στα πορτοκαλι. Οι πρακτορες του FBI περιμενουν ανυπομονητικα πισω απο το μιας-οψης τζαμι του δωματιου. Ξερουν οτι καθε λεπτο που περναει, οι πολιτες της χωρας βρισκονται σε κινδυνο. Στην αλλη πλευρα του τραπεζιου καθεται ενας αντρας, φορωντας ενα σκουρο κουστουμι. Κοιταει τον εγκληματια επιμονα χωρις να του μιλαει. Ξαφνικα θα του κανει μια πολυ κρισιμη ερωτηση - ομως δεν θα απαντησει. Αντιθετα, το προσωπο του θα κανει μια α-παρατηρητη γρηγορη κινηση που διαρκει μολις 1/5 του δευτερολεπτου. Κανεις δεν θα την παρατηρησει. Κανεις, εκτος του μυστηριωδους αυτου αντρα με το κουστουμι. Τωρα γνωριζει την απαντηση που ποτε δεν ειπωθηκε με λογια.
Πρώτες σκέψεις
Καπως ετσι σκεφτηκα να σας εισαγαγω στον κοσμο του Dr. Cal Lightman, επιστημονα και ειδικο στις εκφρασεις και γενικοτερα στην γλωσσα του ανθρωπινου σωματος. Το FOX μαλλον πετυχε λαβρακι καθως πετυχε να φερει τον μεγιστο, ιδιορυθμο, επιβλητικο Tim Roth στον κοσμο των τηλεοπτικων σειρων.
Η σειρα ξεκινησε τον Ιανουαριο και την στιγμη που γραφονται οι γραμμες αυτες, εχει αισιως φτασει τα 10 επεισοδια εχοντας αλλα 3 για να κλεισει ο πρωτος κυκλος - ελπιζουμε οτι θα υπαρξει συνεχεια.
Δεδομενου του "ειδικου περιεχομενου" της σειρας, ηδη απο τα πρωτα επεισοδια ο θεατης θα χορτασει θεατρικες ερμηνειες με εμφαση στις εκφρασεις και την κινηση. Η ιδια η σειρα εξαλλου τονιζει κατι τετοιο με τα τεχνικα χαρακτηριστικα της, οπως η πολυ καλη φωτογραφια και σκηνοθεσια, αλλα και με το σεναριο της καθως σε καθε επεισοδιο θα βλεπουμε παρομοιες με την εξεταζομενη εκφρασεις δημοφιλων ανθρωπων πετυχαινοντας τη συγκριση αλλα και η επιστημονικη τεκμηριωση (σκανδαλο Κλιντον, Βασιλισσα της Αγγλιας, Μπους κα).
Παρα πολυ ενδιαφερουσα η νεα σειρα και παραδοξως το ιδιο ειναι και το υπολοιπο καστ. Η Kelli Williams ως Dr. Gillian Foster αποτελει μια ομορφη παρουσια που ερμηνευει εναν εξυπνο και γοητευτικο χαρακτηρα. Η κουκλα Monica Raymund ερμηνευει την Ria Torres, μια πρωην αστυνομικο αεροδρομιου που εχει εμφυτο το ταλεντο αναγνωρισης αυτων των εκφραστικων "αποτυπωματων". Τελος, ο κυριος Brendan Hines ως Eli Loker αποτελει το 3ο μελος της ομαδας αυτης και εχει ενα ιδιαιτερο χαρισμα.. δεν μπορει να πει ψεμματα!
Εν κατακλείδι
Μια νεα σειρα που ανατελει στην αντιπερα οχθη του Ατλαντικου και διαπραγματευεται κατι το καινουριο. Δεν εχουμε να κανουμε με το FBI και μαθηματικους ή παιδια θαυματα που γνωριζουν ολα τα στατιστικα αλλα ουτε και με την brutal αστυνομικη δυναμη στα προαστια των δυτικων ΗΠΑ - αντιθετως, εχουμε ενα γραφειο "ανιχνευσης ψεμματος αληθειας" το οποιο διευθυνεται απο εναν ακρως θεατρικο χαρακτηρα που ενσαρκωνεται απο τον οσκαρικο Tim Roth (που παροτρυνει το υπολοιπο καστ να ανεβει αρκετα σκαλοπατια ηθοποιας και να τον ακουμπησει) ο οποιος ως "αλλος Doctor House" θα ξεχωρισει για την μεθοδολογια και τις απιστευτες ατακες που τον καταστουν ξεχωριστο και αγαπητο.

Για κοινωνιολογους και ψυχολογους, για ανυπομονους αστυνομικους που δεν τα πανε καλα με τις ανακρισεις, για ευτελεις πολυγραφους και σηματα που γυαλιζουν, αξιζει τον χρονο σας και ειναι επιθυμητο να ερθετε σε επαφη μαζι της. Αν θα την παρακολουθησετε ή οχι, εξαρταται απο το τι ζητατε σε μια σειρα και φυσικα απο τον αριθμο των σειρων που ηδη παρακολουθειτε! Τιποτα λιγοτερο απο 8,5/10 (Το IMDb ακομα δεν εχει ανακοινωσει βαθμολογιες).

Δείγμα διαλόγων
Ria: You drugged her so she could lie?
Cal: Never let the facts get in the way of the truth.
Ατάκες που ξεχωρίζουν
Cal Lightman: Body language tells the truth even from the grave.
Cal Lightman: You believe whatever you want… it´s what everyone else does.

edit: Περισσοτερες πληροφοριες για την σειρα Lie to me στο FOX.

4 scary σχόλια:

Μοιάζει να είναι καλή η σειρά εμένα μου αρέσει και το The Mentalist

Καλό Πάσχα και καλή ανάσταση.

Ειναι πολυ καλη η σειρα αυτη.. Αισιως φτανω στο 9ο επεισοδιο μεσα σε 2 ημερες (ειπα να δωσω στον εαυτο μου λιγες ημερες ξεκουραση).

Το The Mentalist η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα ακουστα. Θα το θεσω στα υποψη :)

Αντευχομαι ομορφες και ξεγνοιαστες, οσο το δυνατο, ημερες ξεκουρασης :)

Em de rotas kai ton antapokriti... i alitheia einai oti oute to ena oute to allo me xetrelane alla ftaei kai i eleipsi xronou gia parakolouthisi olon ton seiron pou xefournizoun edo en USA! An exete ypopsin to PSYCH tou USANetwork tha deite kapoies omoiotites an kai to PSYCH exei proigithei alla einai kai poly pio komiko! Malista se ena apo ta teleutaia epeisodia tis season pou perase o enas ekton protagoniston ekane sxolio-ataka gia to Mentalist!
Ciao!

Psych? γαμωτο, ηδη παρακολουθω απευθειας καμμια 10αρια σειρες που παιζονται τωρα στην Αμερικη.. θα τρελαθω στο τελος :p

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More