English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Pink Floyd

Οι Pink Floyd ήταν μια psychedelic/progressive rock μπάντα... Δημιουργήθηκαν το 1965 στο Cambridge της Αγγλίας. Είναι ένα απο τα πιο πετυχημένα και απο τα συγκροτήματα που αποτέλεσαν γενικά έμπνευση στην ιστορία της ροκ, έχοντας πουλήσει πάνω απο 300 εκατομμύρια albums σε όλο το κόσμο.
Τα βασικά μέλη της μπάντας ήταν... ο Roger Waters (μπάσο και φωνή), ο David Gilmour (κιθάρα, φωνή), Rick Wright (πλήκτρα κι άλλα, φωνή) και ο Nick Mason ( drums...). O David Gilmour μπήκε στη μπάντα το 1968 για να αντικαταστήσει τον 'δημιουργό' των Pink Floyd, τον Syd Barret (κιθαρίστας, τραγουδιστής και στιχουργός), ο οποίος γινόταν όλο και πιο ασταθής και αποχώρησε απο την μπάντα λίγους μήνες μετά την εμφάνιση του Gilmour στο συγκρότημα.

Oι Pink Floyd εγιναν γνωστοί λόγω των εξελίξεών του πάνω στο ψυχεδελικό και progressive ήχο της ροκ μουσικής, τους ψαγμένους στίχους, τις avant-garde συνθέσεις τους (δεν ήξερα πως να το μεταφράσω ελληνικά) , τους ηχητικούς πειραματισμούς καθώς και τις καινοτομίες στο artwork των albums και στις συναυλίες τους...
Οι Pink Floyd είχαν μια μέτρια επιτυχία στα τέλη του '60 ως μια ψυχεδελική μπάντα με 'αρχηγό' τον Syd Barrett. Η αυξημένα ασταθής συμπεριφορά του Syd διαδοχικά ώθησε τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να τον διώξουν και να τον αντικαταστήσουν μετά το άλμπουμ 'The Piper at the Gates of Dawn με τον David Gilmour. (ο syd πέθανε στις 7 Ιουλίου του 2006, απο διάφορες επιπλοκές που προκύπτουν απ'τον διαβήτη..)
Εντωμεταξύ η μπάντα συνέχισε να καταγράφει και να επεξεργάζεται διάφορα άλμπουμς, καταφέρνοντας έτσι μια παγκόσμια επιτυχία, με το The Dark Side of the moon, που κυκλοφόρησε το 1973 (και είναι το δεύτερο καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως), το Wish you were here (1975), το Animals (1977), και το The Wall (1979) το οποίο δεν χρειάζεται καν περιγραφή...

κείμενο: Strange Little Girl
edit 1: Στα πλαίσια αμοιβαίας συνεργασίας των Scary Greeks με το ιστολόγιο I taste.. music

edit 2: Ενα απο τα πιο σημαντικα συγκροτηματα του πλανητη, το οποιο ειχε αυτη την ιδιαιτεροτητα καθως οι στιχοι των τραγουδιων εμοιαζαν αλλοτε σαν ψιθυροι και αλλοτε σαν κραυγες στοχευοντας παντα αμεσα τον ακροατη. Το μονο που θα μπορουσαμε να προσφερουμε παραπανω απο το καλογραμμενο αυτο κειμενο της φιλης μας, ειναι ενα ιστορικο βιντεο (οχι και τοσο παλιο οσο ακουγεται) της  μιας και μοναδικης επανενωσης των Floyd στα πλαισια του περιφημου Live8. Δειτε την πρωτη επαφη των μελων υστερα απο ολα αυτα τα χρονια, μινι-συνεντευξεις και την προβα για το Wish You Were Here. Μοναδικης αξιας στιγμη:

1 scary σχόλια:

το καλυτερο συγκροτημα ολων των εποχων!
αγαπημενοι
καλο πασχα!

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More