English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Oasis - Dig Out Your Soul (2008)

Δείγματα από το νέο άλμπουμ των Oasis έχουν ανεβεί προς ακρόαση στην σελίδα τους στο MySpace. Οι Oasis επέλεξαν τον δημοφιλή αυτό τρόπο για να παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά που κυκλοφόρησε ήδη στην Ιαπωνία και μέχρι την προσεχή Τρίτη θα έχει κυκλοφορήσει σε Αυστραλία, Ευρώπη και Αμερική. Το πρώτο single από το "Dig Out Your Soul", με τίτλο "The Shock of the Lightning" κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή στις 22 Σεπτεμβρίου και σε φυσική μορφή μια βδομάδα αργότερα.

Από την 1η Οκτωβρίου, οι θαυμαστές των Oasis μπορούν να ακούσουν αποσπάσματα από τα νέα τους τραγούδια στη σελίδα του συγκροτήματος στο MySpace (www.myspace.com/oasis), όπου έχουν ανεβεί προς ακρόαση τα "Supersonic", "Lord Don't Slow Me Down", "Falling Down", "The Shock of the Lightning" και το remix του "Falling Down" από τους Chemical Brothers.

Οι αδελφοί Gallagher και οι συνεργάτες τους επέλεξαν και άλλους δύο πρωτοποριακούς τρόπους για να προωθήσουν την νέα τους δουλειά, καθώς διένειμαν τους στίχους και τις παρτιτούρες τεσσάρων τραγουδιών σε συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Νέας Υόρκης, με σκοπό να ακουστούν τα κομμάτια τους στους δρόμους και τα club της πόλης πριν την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ. Τα μέλη του γκρουπ μάλιστα, παρακολούθησαν αρκετές από τις πρόβες των συγκροτημάτων αυτών!

Εκτός από την κίνηση αυτή, οι Oasis έδωσαν τους στίχους και τις παρτιτούρες τριών τραγουδιών, των "Bag It Up", "The Turning" και "(Get Off Your) High Horse Lady" στο περιοδικό NME, το οποίο στο τεύχος της 16ης Σεπτεμβρίου περιείχε ένθετο με το υλικό των Oasis, πολλές φωτογραφίες του συγκροτήματος, ένα cd με δηλώσεις των μελών του γκρουπ, διαγωνισμούς αλλά και ένα video εκμάθησης παιξίματος του τραγουδιού "Supersonic"!

Οι Oasis συμφώνησαν με το MTV να μεταδοθεί ζωντανά η συναυλία που θα δώσουν στην Wembley Arena στις 16 Οκτωβρίου. Ο Richard Godfrey, αντιπρόεδρος του καναλιού δήλωσε: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που υποστηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο την νέα δουλειά των Oasis, καθώς και την περιοδεία τους. Αυτή είναι μια σημαντική ιστορική στιγμή για την μουσική. Την συναυλία αυτή δεν πρέπει να την χάσει κανένας. Οι τηλεθεατές του MTV θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια συναυλία των Oasis σαν να βρισκόντουσαν στην αρένα".

Οι Oasis έχουν ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία στα πλαίσια της παρουσίασης και προώθησης του νέου τους άλμπουμ. Η τουρνέ ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου από τις ΗΠΑ και αυτές τις μέρες το συγκρότημα βρίσκεται στην Ευρώπη. Μετά από αρκετές συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Oasis θα εμφανιστούν σε Κολωνία και Παρίσι και στη συνέχεια θα περάσουν στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, όπου θα ολοκληρώσουν τις συναυλίες τους για το 2008. Περαιτέρω προγραμματισμός δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά οι πληροφορίες θέλουν τους Oasis να συνεχίζουν την τουρνέ τους και μέσα στο 2009.

Τα τραγούδια του "Dig Out Your Soul" είναι τα εξής:

Bag It Up
The Turning
Waiting for the Rapture
The Shock of the Lightning
I' m Outta Time
(Get Off Your) High Horse Lady
Falling Down
To Be Where There's Life
Ain't Got Nothin
The nature of Reality
Soldier On

πηγή: musiccorner.gr

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More