English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΝΕΒΜΑ - Ήχος ανοχής

13 χρόνια, 5 δίσκους μετά κι 1 single, οι ΝΕΒΜΑ χτυπάνε (ξανά!) δυνατά! Χτυπάνε με στίχους μέχρι το τέρμα. Φέρνουν τον πανικό, στη σκηνή, μένουν αληθινοί... Τρεις αγριεμένοι της φυλής των ράπερ (Ισορροπιστής, Αλέξης Δ., Dj Rico), δίχως πρέπει και μη, μας τα χώνουν απ' την αρχή!

Μια πλήρης περιγραφή του τι θα πει μουσική. Αυτό επιχειρούν οι ΝΕΒΜΑ στο ΗΧΟΣ ΑΝΟΧΗΣ. Με στίχους επιθετικούς και άκρως βιωματικούς. Με τις συμμετοχές του Nivo, του Ταραξία, του Δήμου Μπέκε και φυσικά στο τραγούδι "(ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ) ΔΕ ΘΥΜΑΣΑΙ" του καλύτερο girl band, των MYSTIQUE, με x rated Version (στο τραγούδι ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ), και με αστεία skit, διάσπαρτα σε όλο το δίσκο.

Ο ΗΧΟΣ ΑΝΟΧΗΣ περιλαμβάνει 18 κομμάτια, με την υπογραφή του Dj Rico για το Family / 5η Εποχή στα αχτύπητα samples, άλλοτε funky κι άλλοτε πιο μελωδικά. Η μουσική είναι του Βαγγέλη Σερίφη, σε στίχους (κυρίως) του Αλέξη Δ. (Αλέξη Δεδεγκίκα) και του Ισορροπιστή (Νίκου Παυλίδη) και των Γιάννη Στεργίου, Β. Σερίφη, Σοφίας Αρβανίτη, του Νίκου (NIVO) Βουρλιώτη στο "ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΝΑ ΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...), αλλά και του Γιάννη Πάριου, στο κομμάτι ΣΤΟ ΚΑΛΟ, που περιέχει δείγμα από το "ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ", με τη φωνή της Λίτσας Διαμάντη.

Κι είναι πολλά τα τραγούδια που θα σας εθίσουν, θα κάνουν την έκπληξη και θα σας κολλήσουν στο μυαλό και στο ρυθμό. Αφού οι ΝΕΒΜΑ στην αυτοκριτική τους, μας στήνουν όλους στον τοίχο, με στίχο ζόρικο και ανατρεπτικό, κραυγάζοντας ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ για ό,τι παλεύει να τους κρατήσει πίσω, κάτω, χαμηλά. Είναι οι ΝΕΒΜΑ και χτυπάνε δυνατά!

Από το "ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ", το single που περιλαμβάνεται στο ΗΧΟΣ ΑΝΟΧΗΣ, και του οποίου το track αποτελεί διασκευή της μεγάλης επιτυχίας του Μ. Ρακιντζή "Δικός σου για πάντα" του 1991, και το "ΣΤΟ ΚΑΛΟ" ή το "ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ", το "(ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ) ΔΕ ΘΥΜΑΣΑΙ" με τις MYSTIQUE... μέχρι το "ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ" με τον Δ. Μπέκε, το ζαλιστικό "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ" και το ατίθασο "ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΤΕ" ή το "ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ" και το "ΌΛΟΙ ΛΕΝΕ" με τη συμμετοχή του ΤΑΡΑΞΙΑ και του NIVO, ΟΛΟΙ, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ θα μιλάνε για το ΗΧΟΣ ΑΝΟΧΗΣ.

Οι ΝΕΒΜΑ έβαλαν στο ρεζερβουάρ τους - μετά τον πρώτο δίσκο (τον καφετί), τον μαύρο, τον άσπρο και τον κόκκινο, ένα ακόμη χρώμα, χρυσό! - γιατί αυτό αξίζει στο ΗΧΟΣ ΑΝΟΧΗΣ!

Τα τραγούδια του cd

01. 5ος
02. Μείνε εκεί που είσαι (feat. Pro Sinnerz)
03. Ξεφτιλιστείτε
04. Στο καλό
05. (Μην κάνεις πως) Δε θυμάσαι (με τις Mystique)
06. Σε παρακαλώ (feat. Nivo)
07. Απ' το μπαλκόνι σου
08. Για μια στιγμή (feat. Δήμος Μπέκε)
09. Όλοι λένε (feat. Nivo και Ταραξίας)
10. Χτυπάω με στίχους
11. Μέχρι το τέρμα
12. Και το ήθελε πολύ (x-rated version)
13. Πλήρωσε το τίμημα (feat. Nivo)
14. Πως την έχετε δει (feat. Μύρων)
15. Καλοκαίρι
16. Ο κύβος ερρίφθη
17. Τα παιχνίδια είμαστε εμείς
18. Τι να γράψω

πηγη: επίσημο δελτίο τύπου

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More