English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Far Cry 2 (PC)

Εικονα-Ηχος: 480p, 720p, 1080p, Dolby Digital 7.1
Αρ.παιχτων: 1-16(για multiplayer)
Αναπτυξη: Ubisoft
PEGI: 16+

Official Site


Μετά από πολυετή αναμονή το sequel του καταπληκτικού Far Cry έφτασε και όπως δείχνουν όλα ήρθε για να μείνει!

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Far Cry και η Crytek από τότε ήδη μας έδωσε το καταπληκτικό πνευματικό παιδί του, το Crysis. Η Ubisoft έχοντας όλα τα δικαιώματα του παιχνιδιού αποφάσισε να κυκλωφορησει την “συνέχεια” αυτού του καταπληκτικού παιχνιδιού. Όπως έφταναν οι πληροφορίες σε μας κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του τίτλου, όλα έδειχναν ότι το Far Cry 2 δεν θα είχε τίποτε κοινό με τον προκάτοχο του. Μετά από την ενασχόληση μαζί του μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το μόνο κοινό που έχουν είναι το όνομα(και το ότι είναι FPS προφανώς!).Σίγουρα η επιλογή του ονόματος έγινε καθαρά για εμπορικούς λόγους.

Στο Far Cry 2 δεν θα δείτε υπερβολές με μεταλλαγμένα τέρατα και περίεργα εργαστήρια πειραμάτων. Το παιχνίδι στοχεύει την αληθοφάνεια και οι developers δεν εχαναν ποτέ χρόνο να το τονίζουν αυτό.
Το ατού του
gameplay είναι ο ανοιχτός κόσμος του. Πραγματικά καταπληκτικό μια και είναι κάτι που δεν συναντάμε στα FPS που συνήθως το παιχνίδι κινείται γραμμικά με scriped αποστολές και μέσα σε περιορισμένο χώρο(το λεγόμενο tunnel game).
Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική περιοχή της Αφρικής όπου μένετε πόλεμος μεταξύ δυο βασικών παρατάξεων. Των UFLL και APR. Κεντρικός σκοπός μας είναι να σκοτώσουμε τον Jackal, έναν τύπο που κινεί όλο αυτό το μπάχαλο με απώτερο σκοπό το προσωπικό κέρδος. Ξεκινώντας θα έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα σε οχτώ διαφορετικούς χαρακτήρες χωρίς αυτό να επηρεάζει την ιστορία καθώς η αρχή και το τέλος της είναι τα ίδια. Η επιλογή έχει χαρακτήρα καθαρά διακοσμητικό. Καθώς οι εναπομείναντες θα χρησιμεύουν ως “buddies”, δηλαδή κάποιοι τύποι που θα βρίσκονται στο παιχνίδι και θα μας βοηθούν με διάφορους τρόπους είτε δίνοντας μας tips στις διάφορες αποστολές είτε στην ίδια την μάχη που θα δίνουμε κάποιες στιγμές στο παιχνίδι. Όπως και να ‘χει παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και στην ροη του, χωρίς όμως να είναι απαραίτητη η ύπαρξη τους ώστε να φτάσουμε στο τέλος.

Πολύ κάλη δουλειά έγινε και στον τομέα της Α.Ι. Ρεαλιστικές μάχες και εντυπωσιακόo tactical combat system για τους εχθρούς μας. Καθώς μπορούν να κρύβονται να αμύνονται και γενικά να κάνουν δύσκολη τη ζωή μας. Πολύ εντυπωσιακό και το σύστημα υγείας του πρωταγωνιστή. Υπάρχει μια μπάρα ενέργειας που μπορούμε να βλέπουμε την κατάσταση που βρίσκετε η υγεία του ήρωα μας και να τον γιατρεύουμε ανάλογα με τους τραυματισμούς του. Και εξηγώ παρακάτω. Όταν έχει πέσει η ενέργεια μας επειδή καρφώθηκαν δυο-τρεις σφαίρες στο σώμα μας τότε θα δούμε τον προταγωνιστη να χρησιμοποιεί ένα εργαλείο για να αφαιρέσει αυτές τις σφαίρες από πάνω του και με αυτό τον τρόπο ανεβάζει την μπάρα ενέργειας. Πραγματικά δε θα βαρεθείτε να βλέπετε τον ήρωα να θεραπεύεται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Επίσης να πούμε ότι ο εξοπλισμός που μπορούμε να έχουμε παρουσιάζει απόλυτα ικανοποιητική ποικιλία. Συνολικά υπάρχουν 27 όπλα τα οποία έχουν την κανονική ονομασία τους και αρκετά ρεαλιστική απόδοση του ήχου.

Τα γραφικά του Far Cry 2 είναι ΦΟΒΕΡΑ! Όλοι οι NPCs είναι καλοσχεδιασμένοι και το περιβάλλον εξωπραγματικό! Κατά την διαρκια του παιχνιδιού έπιασα τον εαυτό μου να χαζεύει τα υπέροχα τοπία και την απίστευτη φυσική του. Καταπληκτική εναλλαγή μέρας νύχτας. Το περιβάλλον είναι πλήρως καταστρεψιμο και η φωτιά πιο ρεαλιστική από ποτέ. Πραγματικά θα χαίρεστε να βάζετε φωτιά στα πάντα και μετά να βλέπετε την εξάπλωση της ανάλογα με τον άνεμο, είναι μια αρκετά καλή τακτική ώστε να τα βγάλετε πέρα σε δύσκολες καταστάσεις. Βέβαια όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά εάν δεν έτρεχε από κάτω η Dunia. H Dunia είναι η μηχανή γραφικών του Far Cry που επανασχεδιαστεί στην ουσία και υπάρχει μόνο το 3% του κώδικα της αρχικής μηχανής (Far Cry 1).

Στον ηχητικό τομέα τα πράγματα είναι πιο απλά. Η μουσική επένδυση είναι αρκετά διακριτική και σε στιγμές κορύφωσης, όπως μια μάχη μπαίνει λίγο μπροστά ώστε να μας ανεβάσει την αδρεναλίνη. Τα εφέ του παιχνιδιού είναι αρκετά καλά και προσεγμένα αρκετά καλή απόδοση του περιβάλλοντος. Σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πραγματικά στην Αφρική! Οι ομιλίες των χαρακτήρων είναι ποικίλες και σπάνια θα ακούσεις μια φωνή δεύτερη φορά, είτε από τους βασικούς χαρακτήρες είτε από τους υπόλοιπους NPCs.

Εν κατακλείδι το Far Cry 2 είναι ένα must για όλους τους φαν του είδους. Η διάρκεια του είναι αρκετά μεγάλη και δε θα σας κουράσει. Πιστεύω πως είναι ένα διαμάντι που δεν πρέπει να λείψει από την συλλογή σας.

Ψάχνοντας για τα αρνητικά του παιχνιδιού πραγματικά ήταν δύσκολο να βρω καποιο… Για να ισορροπήσουμε κάπως τα πράγματα απλά να πω πως με κούρασαν λίγο οι μεγάλες αποστάσεις που έπρεπε να διανύσω και το respawn των εχθρών που θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο αργό, καθώς ορισμένες φορές αισθανόσουν τον κόπο σου να μην πιάνει τόπο.

Βαθμολογια: 9/10

2 scary σχόλια:

Εχω τρελαθει με αυτο το παιχνιδι οπως και πολλοι αλλοι ανα τον κοσμο! Πραγματικο διαμαντι που σαρωνει!

Φαίνεται ένα πραγματικά ενδιαφέρον παιχνίδι και από όσο ξέρω είναι το μόνο FPS που βγήκε αυτές τις ημέρες οπότε αξίζει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον...

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More