English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Metallica: Μια πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη..

Οι Metallica εδωσαν (μια ακομα) συνεντευξη στα πλαισια της συναυλιας τους στο Leeds ειπαν καποια ενδιαφεροντα πραγματα:

Οσον αφορα για το μεχρι ποτε θα καταφερουν να συνεχισουν ως Metallica:

Lars Ulrich: "Στα αθανατα λογια του Noel Gallagher (Oasis), θα ζησω για παντα! Αυτη ειναι η ερωτηση των 64.000 δολαριων. Οι Rolling Stones αποτελουν ενα καλο παραδειγμα ομως, ο Charlie Watts δεν παιζει ντραμς οπως απαιτουν τραγουδια σαν το "Fight Fire With Fire" καθε βραδι, και δεν θελω να φανω αγενης. Θα μπορουμε να παιζουμε αυτα τα τραγουδια οταν θα ειμαστε 65? Δεν το γνωριζω. Οταν καταντησει αστειο, θα σταματησουμε".

Για το κατακριθεντα "Αγιο Θυμο", αλμπουμ του 2003:

James Hetfield: "Το St. Anger εγινε επειδη επρεπε να γινει. Ακουγεται πολυ ασυναρτητο οταν το ακουω τωρα. Μονοδιαστατο. Αδυσωπητο. Και αυτο ειναι ακριβως πως νοιωθαμε εκεινο το διαστημα: ειμασταν ασυναρτητοι (σαν συγκροτημα), και νομιζω οτι η δυσαρεσκεια που νοιωθαμε ο ενας για τον αλλον ηταν αδυσωπητη."

Για την πολιτικη:

James Hetfield: "Οι Metallica εχουν πραγματικα προσπαθησει να παραμεινουν ως μη-πολιτικοποιημενοι, οσο γινεται. Γραφω για την ανθρωπινη πλευρα ολων. Πραγματικα δεν μου αρεσει οταν ολες αυτες οι διασημοτητες βγαινουν στην τηλεοραση (soapbox) και αρχιζουν να δινουν την γνωμη τους. Δεν θα επρεπε να ειναι πιο εγγυρη επειδη εισαι διασημος. Αυτο μπαινει στον δρομο της μουσικης (ως εμποδιο). Μου αρεσει απλα να ζω, να σκεφτομαι, να αισθανομαι. Η πολιτικη με κουραζει. Η πολιτικη διαχωριζει τους ανθρωπους, και ειδικα απο εδω που καταγομαστε. Η πολιτικη σπανια ενωνει τους ανθρωπους".

Για το γεγονος οτι δεν ειναι οι ιδιοι ανθρωποι οπως οταν ηχογραφουσαν το Master of Puppets:

Lars Ulrich: "Ειμαι 44 χρονων, εχω 3 παιδια και την Παρασκευη πεταξα με ελικοπτερο. Ειναι λιγο δυσκολο να "επιστρεψεις" στον προ 20 ετων ρυθμο ζωης οταν ζεις σε μια σουιτα με 2 κρεβατια στο Claridge. Ζω μια πολυ διαφορετικη ζωη απο τοτε."

Για το επιπεδο προσδοκιων απο τους Metallica:

Lars Ulrich: "Σκεφτομουν οτι ολοι περιμενουν απο εμας να συνεχισουμε να βγαζουμε δισκους που προσδιοριζουν το ειδος, να σωσουμε το metal. Και αυτο ειναι μια μεγαλη γαμημενη πιεση, πραγματικα. Γιατι κανεις αλλος δεν μας εκτοπισε απο τον θρονο ακομα? Υποστηριζουμε ολα τα σπουδαια νεα metal συγκροτηματα, τους βαζουμε κατω απο την προστασια μας, αλλα οι ανθρωποι ακομα θελουν εμας να κουβαλαμε ολο το ειδος (metal) στις πλατες μας".

edit: Μεταφραση απο Blabbermouth.net Η συνεντευξη πραγματοποιηθηκε για λογαριασμο της Guardian οπου και μπορειτε να την διαβασετε ολοκληρη στα Αγγλικα.

3 scary σχόλια:

Οταν ο James Hetfield, μετα τον σκληρο τσακωμο του με τον Lars Ulrich, βρονταγε την πορτα πισω του λεγοντας "I am fucking James Hetfield", σε μια σκηνη του Some Kind Of Monster, πολλοι δεν καταλαβαν πληρως τι εννοουσε.

Οι Metallica ειναι οι Metallica. Τοσο απλα. Καποιοι τους εχουν αγαπησει, καποιοι τους εχουν μισησει αλλα στο τελος πως γινεται να μισησεις κατι αν δεν το αγαπησεις πρωτα?

Ειναι ενα συγκροτημα που ολοι μιλουν για αυτο, και το ξερουν καλα. Ειναι ωραιο να τους βλεπουμε επι σκηνης σαν μικρους θεους, ομως ειναι και αυτοι, οπως και εμεις, ανθρωποι.

Με τα αρνητικα και τα θετικα, εχουν επηρεασει ενα ολοκληρο χωρο της μουσικης για συνεχομενες δεκαετιας.

Να ειναι καλα λοιπον.

Πραγματικα στεναχωριεμαι οταν βλεπω μεγαλα συγκροτηματα οπως οι Metallica να γερνάνε.

Πραγματηκα ενα μεγαλο συγκροτημα.

Και συγκεκριμενα ο James Hetfield η σπουδεοτερη προσωπικοτητα της Metal!

οντως περιεργο να τους βλεπεις να γερνανε...

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More