English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Get Smart (2008)

Ενας αναλυτης της "Control" (ΤΑΞΗ), μια παρομοια υπηρεσια της CIA, προαγεται σε πρακτορα και η πρωτη του αποστολη θα ειναι να σωσει το Los Angeles απο μια πυρηνικη βομβα. Εχοντας στο πλάι του την ομορφη πρακτορα 99, θα αντιμετωπισει επικινδυνες καταστασεις προσπαθωντας να την εντυπωσιασει - και φυσικα να σωσει τον κοσμο..

Ο Peter Segal αναλαμβανει επιτελους να φερει στην μεγαλη οθονη την μεταφορα της ομωνυμης σειρας της δεκαετιας του 1960, του Mel Brooks φυσικα (ο οποιος συμμετεχει ως συμβουλος στην παρουσα). Με κοστος παραγωγης που αγγιξε τα 80 εκ. δολαρια παρακαλω, τα οποια οχι μονο εχει αποσβεσει αλλα εχει φερει και μεγαλο κερδος για τους παραγωγους της, η ταινια αυτη ηταν προγραμματισμενη για το 1998 με πρωταγωνιστη τοτε τον Jim Carrey - οποτε καλλιο αργα παρα αργοτερα.. Αξιο να σημειωθει επισης πως σε μια απο τις αρκετες σκηνες δρασης, η Anne Hathaway τραυματιστηκε σοβαρα αποκτωντας ενα βαθυ κοψιμο στο ποδι (μεχρι το κοκκαλο).

Στα τεχνικα της ταινιας, η σκηνοθεσια ειναι αρκετα καλη με γρηγορες εναλλαγες και σιγουρα εμφαση στο κωμικο στοιχειο καθως θα αναδειξει τις ερμηνειες των πρωταγωνιστων. Στις σκηνες με δραση (οι οποιες δεν ειναι λιγες!), η σκηνοθεσια ειναι δυναμικη και ακολουθειται απο μια αξιοπιστη φωτογραφια ενω οι ληψεις, ειδικα αυτες τις Μοσχας, θα μαγεψουν. Οι διαλογοι ειναι απολαυστικοι βγαζοντας αρκετο χιουμορ που σιγουρα θα προκαλεσει μερικα αθωα και μη χαμογελα στους υποψηφιους θεατες. Τα εφε ξεχωριζουν καθως ειναι καλοσχεδιασμενα και δεν θα δωσουν την εντυπωση του φθηνου.

Πρωταγωνιστης ο Steve Carell, ταλαντουχος και επιτυχημενος κωμικος (εχει ξεφυγει στην Αμερικη με την τηλεοπτικη σειρα "The Office"), στον ρολο του Maxwell Smart. Eχει πραγματικα πηγαιο χιουμορ και τον διακρινει μια θετικοτητα. Η αληθεια ειναι οτι δεν επιλεξε την ευκολη λυση των αστειων γκριματσων και ατσουμπαλων κινησεων, και αυτο ειναι προς τιμη του. Η συνολικη του ερμηνεια ειναι σοβαρη και σιγουρα θα προκαλεσει απροσμενα γελια. Απλα απολαυστικος, πηγαινει την ταινια σε ενα αλλο επιπεδο.

Στο πλευρο του η υπεροχη, μαγευτικη, σεξι, αστεια και μοιραια Anne Hathaway στον ρολο της πράκτορος 99, για την θεση της οποιας οι παραγωγοί είχαν σκεφτεί τις Jennifer Love Hewitt και Rachel McAdams, πριν καταλήξουν στην ομορφη μελαχρινη. Θα δεσει καταπληκτικα με τον Carell, κατι το οποιο φαινεται απο το επιπεδο των διαλογων αλλα και απο την συνολικη τους ερμηνεια. Οι αρσενικοι θα την λατρεψουν, οι θηλυκες θα κολλησουν με τον κυριο παρακατω.

Ο The Rock, ο οποιος πλεον επιστρεφει στο κανονικο του ονομα Dwayne Johnson, ειναι ο γεροδεμενος και ματσο πρακτορας 23. Εχει καποιες κωμικες σκηνες αλλα συνολικα αναλωνεται σε αυτο που ξερει να κανει καλυτερα: Να προσπαθει να ερμηνευσει απλα επιδεικνυοντας τα "καλη" του. Καλος και αρκετος.

Ο απιστευτος Alan Arkin [ο παπους στο Little Miss Sunshine (2006)] στον ρολο του Αρχηγου ειναι εκπληκτικος με αρκετα κωμικα στοιχεια, εχοντας ως αποκορυφωμα τις αεροπλανικες σκηνες. Συμμετεχει και ο αρκετα καλος Terence Stamp σε εναν γνωριμο ρολο, αυτον του κακου. Ο πρωην ιδιοκτητης καζινο στην σειρα "Las Vegas", ο James Caan ειναι ο προεδρος των ΗΠΑ. Με σατιρικες αναφορες στον κυριο G.W.Bushτη, ειναι καλος και θα μας στερησει μια κοκα κολα (απο το πολυ γελιο) στην σκηνη του κονσερτου κλασσικης μουσικης. Ενα μικρο καμεο κανει και ο Bill Murray σε εναν "οικολογικο ρολο". Υπαρχει και ο Masi Oka (ο γιαπωνεζος απο την σειρα "Heroes") σε εναν οικειο και τεχνολογικο ρολο.

Αυτη η ταινια θα μπορουσε να χαρακτηριστει απο αρκετες πολυ καλες σκηνες που θα προσφερουν πολυ γελιο και θα ξεκουρασουν οσους την προτιμησουν. Δεν ειναι τοσο "αμερικανια" οπως οι παρομοιες του ειδους της. Οσοι δεν γνωριζετε καλα Αγγλικα, θα "χασετε" καποια αστεια μερη, ομως τιποτα αρκετο που να μειωσει το συνολο.

Καλογυρισμενη και κωμικη, προτεινεται για ενα υπεροχο βραδι με παρεα, πιτσα και ποτα (αν και τα τελευταια καλο ειναι να τα αποφυγετε - τα ρουθουνια σας δεν θα αντεξουν λογω γελιου). Τιποτα λιγοτερο απο 7/10 για μια ταινια που φοβομουν να δω ομως τελικα με δικαιωσε, μακρια απο την μετριοτητα που χαρακτηριζει το συνολο του ειδους ομως αρκετα κοντα στο φαινομενικα γεματο 7,3/10 του IMDb.

Δειγμα διαλογων:

Maxwell Smart: I think it's only fair to warn you, this facility is surrounded by a highly trained team of 130 black op snipers. 
Siegfried: I don't believe you. 
Maxwell Smart: Would you believe 2 dozen Delta Force commandos? 
Siegfried: No. 
Maxwell Smart: How about Chuck Norris with a BB gun?!

1 scary σχόλια:

Οι γκαφες στο μεγαλειο τους!

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More