English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Λευκός Τάρανδος (White Reindeer) [2013]

Η Σουζάν και ο Τζεφ είναι ένα νέο και ερωτευμένο ζευγάρι που απολαμβάνει τη σχέση του. Εκείνη είναι μεσίτρια και εκείνος μετεωρολόγος σε κανάλι στην Βιρτζίνια. Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα – τα οποία η Σουζαν λατρεύει σε βαθμό νεύρωσης- όταν ο σύζυγος ανακοινώνει τα χαρμόσυνα νέα, ότι δηλαδή μετακομίζουν στη Χαβάη μέσα στον Γενάρη, αφού τον δέχτηκαν στην πολυπόθητη θέση.
Περνούν λίγες μονάχα ώρες, όταν η Σούζαν γυρίζει σπίτι και βρίσκει τον άντρα της νεκρό.


Συγγενείς και φίλοι βρίσκονται εκεί για να της συμπαρασταθούν ο καθένας με τον τρόπο που νομίζει ως ιδανικό. Μία εξομολόγηση όμως από έναν συνάδελφο του Τζεφ την ημέρα της κηδείας του θα φέρει τα πάνω κάτω για όσα πίστευε για τον άνθρωπό της.
Η Σούζαν στην προσπάθειά της να ανακαλύψει ποιος ήταν στην πραγματικότητα θα επιδιώξει να γνωρίσει την στρίπερ με την οποία εκείνος διατηρούσε παράνομο δεσμό. Ψάχνει να συνθέσει τα κομμάτια που συμπληρώνουν την πραγματική εικόνα του άντρα που είχε στο πλάι της και καλύπτει προσωρινά το συναισθηματικό της κενό ακολουθώντας «δρόμους» εκτός της συντηρητικής της ζωής.


Ο Zach Clark μετρώντας αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, προδιαγράφει ένα σημείο μηδέν για την ηρωίδα του, τόσο ως τέλος, όσο και ως νέα αρχή. Όλη της η πορεία παρά την θλίψη και τον φόβο αυτής της μεγάλης αλλαγής στη ζωή της, διακρίνεται από μεγάλες δόσεις κυνισμού και υφέρποντος χιούμορ.
Κι έτσι, αντί για μελαγχολία, τα χριστουγεννιάτικα φώτα και στολίδια - στα οποία ξοδεύει μία μικρή περιουσία – όταν μπουν στην κατάλληλη θέση, φέρνουν μία γλυκιά ζεστασιά.
Η
Anna Margaret Hollyman στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα σας θυμίσει κάτι από τη Renée Zellweger στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς (τη γλυκύτητα, την αφέλεια και την τόλμη της) ενώ οι υποστηρικτικοί χαρακτήρες του υπόλοιπου καστ δεν δίνουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερες ερμηνείες.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας, στο τμήμα Πανοράμα και είναι αμερικανική παραγωγή σε σενάριο και σκηνοθεσία του
Zack Clark.

Της Λίας Παππά

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More