English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

The Stone Roses: Made of Stone [2013]

Υπήρξαν ένα από τα συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη επίδραση που ξεπήδησαν ποτέ από το σπουδαίο μουσικό κίνημα του Μάντσεστερ και τεράστιοι ροκ σταρ στην εποχή τους. 
Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά άλμπουμ στην Ιστορία. Κι όμως, το συγκρότημα έλαμψε για λίγο και μετά διαλύθηκε. Η φωτιά όμως δεν έσβησε όλα αυτά τα χρόνια και έτσι το 2011 ανακοίνωσαν την επανένωσή τους και ξεκίνησαν περιοδεία για να τονώσουν το ενδιαφέρον των φαν τους. Αυτή την περιοδεία αναλαμβάνει να καταγράψει ο Shane MeadowsThis is England» 2006), ο οποίος είναι μάλιστα μεγάλος τους φαν και αυτό είναι το πρώτο του μουσικό ντοκιμαντέρ.


Από αυτή την πλευρά φαίνεται πως είδε και την ιστορία που θα έλεγε για τους Stone Roses, του φαν. Χρησιμοποιεί πολύ ενδιαφέρον υλικό από την εποχή που όλοι μιλούσαν για αυτούς, την άνοδο και τη διάλυσή τους και τους παρακολουθεί στις προετοιμασίες και τις πρόβες τους για τη νέα περιοδεία τους.

Ίσως η καλύτερη στιγμή του ντοκιμαντέρ, είναι η μίνι συναυλία που έδωσαν δωρεάν τον Μάϊο του 2012 στο Parr Hall στο Warrington, που ήταν και η πρώτη τους συναυλία ως  Stone Roses από τη διάλυσή τους τη δεκαετία του ’90 και ήταν αποκλειστικά για τους φαν. Και το λέω αυτό γιατί εισιτήριο έπαιρναν μονάχα οι χίλιοι πρώτοι που θα έφταναν στο χώρο της συναυλίας έχοντας μαζί τους ένα CD, ένα μπλουζάκι, ένα ενθύμιο από τους Stone Roses, ή εισιτήριο για την επερχόμενη μεγάλη συναυλία στο Heaton Park. Τα εισιτήρια, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Καθένας από αυτούς που κατέφθασαν τρέχοντας, είχε τη δική τους ιστορία να πει για το συγκρότημα και όλες μαζί σε έκαναν να νιώσεις λίγη από τη χαρά και την ανυπομονησία τους για αυτή τη μεγάλη μουσική στιγμή ή και την απογοήτευσή τους που άργησαν και δε θα κατάφερναν να τη ζήσουν.


Δυστυχώς όμως, ταινία προσπαθεί να αποφύγει να δει από πολύ κοντά τα προβλήματα αυτής της μπάντας, σα να θέλει να κρατήσει μόνο την καλή τους πλευρά. Έτσι χάνεται ένα αρκετά ενδιαφέρον υλικό, από την αποχώρηση του ντράμερ Reni  σε μία από τις συναυλίες τους. Το ότι άφησε το πρόγραμμα μισοτελειωμένο προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από το κοινό, όσο και το θυμό του τραγουδιστή του συγκροτήματος Ian Brown  που δε δίστασε να τον βρίσει δημοσίως. Οι διαφωνίες τους ήταν και ένας από τους λόγους της διάλυσης του γκρουπ την πρώτη φορά.  Τελικά οι διαφορές τους δεν ήταν ικανές να στερήσουν από τους φαν τη μεγάλη συναυλία του Heaton Park, η οποία μαζεύει 75.000 κόσμο και βλέπουμε μέρος της με δέος και την ακούμε σα να ήμασταν κι εμείς φαν . Εάν λοιπόν αυτός ήταν ο σκοπός του Shane Meadows, τον πέτυχε.


Η ταινία προβλήθηκε στο μουσικό διαγωνιστικό τμήμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Της Λίας Παππά

Δείτε το τρέιλερ:

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More