English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Gloria [2013]

Η Γκλόρια είναι μία 58χρονη και γεμάτη ζωή γυναίκα. Έχει χωρίσει με τον άντρα της, και τα δυο της παιδιά έχουν τραβήξει το καθένα το δικό του δρόμο κάνοντας τη δική του οικογένεια. Κάποια άλλη στη θέση της θα πίστευε πως αυτό είναι το τέλος της ευτυχίας. 
Όχι όμως η Γκλόρια την οποία ερμηνεύει εκπληκτικά η Paulina Garcia. Είναι ελεύθερο πνεύμα, είναι ώριμη, ξέρει τι της αρέσει και δε θα στερηθεί τα αγαπημένα της μόνο και μόνο επειδή δεν έχει κάποιον να τα μοιραστεί. Για παράδειγμα τίποτα δε την εμποδίζει να πηγαίνει χωρίς παρέα σε κέντρα διασκέδασης και να χορεύει μόνη της στην πίστα φλερτάροντας. Δοκιμάζει καινούρια πράγματα για τον εαυτό της και τον ανακαλύπτει και πάλι μετά από χρόνια μέσα από αυτά. 
 Το λαμπερό της χαμόγελο θα προσέξει και ο Ροντόλφο (Sergio Hernadez) και οι δυο τους θα μπουν σε μία ερωτική ιστορία γεμάτη ένταση. Όμως η απογοήτευση δε θα αργήσει να έρθει.


Ο Sebastian Lelio φτιάχνει μία γλυκόπικρη ιστορία που θα μπορούσε να ανήκει σε οποιαδήποτε γυναίκα στην ίδια ή και σε μικρότερη ηλικία από εκείνη της Γκλόρια. 
Την ντύνει με αρκετές μελαγχολικές στιγμές και μοναξιά, αλλά και με χιούμορ και θετική ενέργεια, όλα μέσα από την πρωταγωνίστριά του που προσπαθεί να βρει το δικό της χώρο στις ζωές των αγαπημένων της, αλλά και την πορεία που θα ακολουθήσει η δική της. 


Ο σκηνοθέτης δε θα διστάσει να προβάλει και εικόνες «ταμπού» όπως το γυμνό ή το σεξ από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και αυτό ίσως για μια στιγμή σε «ξεβολεύει». Εξάλλου τα μάτια όλων έχουν συνηθίσει μέσα από την τηλεόραση και τα περιοδικά στα τέλεια νεανικά σώματα κι αυτό είναι ένα ισχυρό «χτύπημα» που σε ρίχνει σε σκέψεις.


Η “Gloria” έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο στις “Νύχτες Πρεμιέρας” και βγαίνει στους κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου από τη StraDa Films.

Της Λίας Παππά

Δείτε το τρέιλερ:

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More