English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε ο οραματιστης συνιδρυτης της Apple, Steve Jobs. Αβεβαιότητα για το μέλλον του Μηλου.


Ο ιδιοφυης συνιδρυτης της Apple που μεταμορφωσε τη προσωπικη χρηση της τεχνολογιας καθως επισης και ολοκληρες βιομηχανιες με τα προιοντα του οπως τα iPod, iPad, iPhone, τους Macintosh υπολογιστες και το μουσικο ηλεκτρονικο καταστημα iTunes, πεθανε. Ο προεδρος της Apple ηταν μολις 56 χρονων.
Ο καρκινος στο παγκρεας τον αναγκασε να παραιτηθει απο τη θεση του ως CEO της Apple τον προηγουμενο Αυγουστο.


Η επισημη ανακοινωση της Apple αναφερει πως "Η Apple εχασε εναν οραματιστη και δημιουργικο ιδιοφυη ηγετη, και ο κοσμος εχασε εναν υπεροχο ανθρωπο. Ολοι εμεις, που ειμασταν τυχεροι να τον γνωριζουμε και να δουλεψουμε με τον Steve, χασαμε ενα αγαπητο φιλο και εναν μεντορα που μας ενεπνεε".

Η εργασια του Jobs στην Apple και σε αλλα projects του απεδωσε, συμφωνα με το περιοδικο Forbes το 2011, 8,3 δισεκατομμυρια δολαρια. Ηταν στο νουμερο 110 παγκοσμιως της περιφημης Forbes λιστας και στο νουμερο 34 στην Αμερικη.

Ο Jobs ηταν παντρεμενος με τη Laurene Powell Jobs, ετων 47. Ειχε τεσσερα παιδια, τρια με την Powell Jobs. Η οικογενεια καταφερε να κρατησει τα παιδια μακρια απο τη δημοσιοτητα. Ο Jobs ηταν βουδιστης.

σ.σ. Με την ανακοινωση του iPhone 4S, αντι του αναμενομενου iPhone 5, η μετοχη της Apple εχασε 15% της αξιας της. Μαλλον γνωριζουμε πως θα κλεισει σημερα στα χρηματιστηρια. RIP Steve.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More