English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Παραίτηση Steve Jobs από τη θέση του ως CEO της Apple.


Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας τεχνολογίας, ανακοίνωσε ο Στιβ Τζομπς. Ο 55χρονος ιδρυτής της εταιρίας θα παραμείνει στην τιμητική θέση του προέδρου, ενώ CEO αναλαμβάνει ο Τιμ Κουκ, ο μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής.
Αναφερόμενος στους λόγους της αποχώρησής του, ο Τζομπς δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, πυροδοτώντας σενάρια για την κατάσταση της υγείας του, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη τον τελευταίο καιρό, καθώς ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Στην επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αλλά και την κοινωνία της Apple, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γράφει μεταξύ άλλων:
«Δεν μπορώ πλέον να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις προσδοκίες. Πάντα έλεγα ότι όταν έρθει η μέρα που δε θα μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις προσδοκίες ως επικεφαλής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το γνωστοποιήσω. Δυστυχώς αυτή η μέρα έφθασε. Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλω την παραίτησή μου από διευθύνων σύμβουλος της Apple. Έκανα τους καλύτερούς μου φίλους στην Apple και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτά τα χρόνια που είχα τη χαρά να εργαστώ μαζί σας».

Με την συμβολή του - ευφυούς αλλά και δεσποτικού - Τζομπς η παρ' ολίγον χρεοκοπημένη Apple μετετράπη σε τεχνολογικό κολοσσό και είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία σε χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού δείκτη Standard & Poor's 500, μετά Exxon Mobil Corp.
Χάρη στον Τζομπς, η Αpple μπήκε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με την παρουσίαση του iPhone, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 παρουσιάστηκε το πρώτο iPad. Με τις δύο αυτές συσκευές, η εταιρεία είχε αύξηση στην αξίας της 84%, στα 153 δις δολάρια, με αποτέλεσμα να να αφήσει την Google στη δεύτερη θέση με αξία 111 δις, και την IBM στην τρίτη θέση με 100 δις. Η Microsoft βρίσκετε στην 5η θέση με αξία σχεδόν μισή από ότι η Apple.
Την ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς ακολούθησε πτώση της μετοχής της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ποιος είναι ο νέος CEO
Ο Τιμ Κουκ, επιχειρησιακός διευθυντής, είχε αναλάβει την καθημερινή λειτουργία του ομίλου και τώρα θα αντικαταστήσει επισήμως τον Τζομπς, σύμφωνα με το "σχέδιο διαδοχής" που ο ίδιος έχει ορίσει.
Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι "είναι απολύτως πεπεισμένο πως ο Τιμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή".
Ο Κουκ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Ντιούκ και εργάστηκε στην Compaq και την ΙΒΜ πριν προσληφθεί στην Apple το 1998.

πηγή κειμένου: nooz.gr

1 scary σχόλια:

Ισως τωρα δουμε Flash στο iPhone?!
Ισως κι οχι..

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More