English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Καταφθάνει το Arcade Stick της Razer (Xbox 360)

H Razer είναι γνωστή στο ευρύ κοινό των gamers λόγω της μεγάλης παράδοσης που έχει στα υψηλής ποιότητας περιφερειακά για PC.  Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξειδικεύεται σε πληκτρολόγια και ποντίκια με έναν ιδιαίτερο προσανατολισμό προς τα παιχνίδια first person shooters (fps) και massively multiplayer online (mmo).

Κοινώς, προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η είδηση ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο arcade stick για το Xbox 360, διευρύνοντας έτσι το κοινό της προς το χώρο των fighting games.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από την εξέλιξη του stick, το οποίο δείχνει να αποτελείται από κουμπιά και μοχλό Sanwa, τα ιαπωνικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε κανονικά arcade cabinets, όπως, χαρακτηριστικά, το Vewlix cabinet του Street Fighter IV. Η δεύτερη φωτογραφία μάλιστα δείχνει το stick ανοιχτό, με το καπάκι να υποστηρίζεται από ένα υδραυλικό μοχλό. Αυτή η "ματιά κάτω από το καπώ" αποκαλύπτει τις συνδέσεις "quick disconnects" με τις οποίες τα κουμπιά και ο μοχλός συνδέονται με το printed circuit board (pcb) του χειριστηρίου. Αυτά τα χαρακτηριστικά του, καθιστούν πολύ εύκολο το "modding", την προσαρμογή του stick στις προσωπικές προτιμήσεις των διαφορετικών στυλ παιχνιδιών. Η αλλαγή των κουμπιών και του μοχλού θα ναι εύκολη, ακόμα και από άτομα με λίγη ή και καθόλου εμπειρία από τέτοιου είδους μετατροπές. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η εύκολη δυνατότητα προσθήκης προσωποποιημένου artwork για τη διακόσμηση του πάνω μέρους του stick.


Είναι προφανές πως η Razer, όπως και η ίδια υποστηρίζει, έχει δουλέψει στενά με άτομα της κοινότητας των fighting games, για τη δημιουργία αυτού του προτότυπου. Θέλοντας να κάνει ένα βήμα παραπάνω, ανακοίνωσε την έναρξη μιας "κλειστής beta", προσκαλώντας έμπειρους παίκτες να λάβουν, για δοκιμαστικούς σκοπούς, ένα από τα πρωτότυπά τους και να τους παραθέσουν τις παρατηρήσεις τους. Παράλληλα, μέσω του επίσημου site της εταιρείας, ο οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει τις ιδέες του μέσω του κουμπιού feedback.

Η εισαγωγή της Razer στο χώρο των arcade sticks προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και ο χώρος δείχνει να ναι σχεδόν πλήρως κατακτημένος τα τελευταία χρόνια από το Tournament Edition Fightstick της MadCatz, με τον οποίο η αμερικανική εταιρεία περιφερειακών "ξέπλυνε" το στοιχειωμένο από προϊόντα κακής ποιότητας παρελθόν της και έδωσε ένα μεγάλο χτύπημα στη Hori, ιαπωνικό τιτάνα στο χώρο των περιφερειακών και μοναδική "σοβαρή" επιλογή για fighting sticks στο παρελθόν.



Επίσημη σελίδα Razer: http://www.razerzone.com/

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More