English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Lost and Found (2008) [screenshots, HD trailer]

Το Lost and Found είναι μια ξεχωριστή ταινία, που πραγματεύεται την αφοσίωση και τη φιλιά, με  τρυφερότητα κι ευγένεια. 
Ενα αγόρι βρίσκει στην πόρτα του έναν χαμένο πιγκουΐνο. Δυσανασχετώντας από το βάρος της ευθύνης, προσπαθεί να τον βοήθησει να βρει τους δικούς του. Όταν όλες οι προσπάθειές αποτυγχάνουν, η αίσθηση του καθήκοντος τον οδηγεί σε μια δύσκολη απόφαση. Ετοιμάζει την βάρκα του και ξεκινά για ένα μεγάλο ταξίδι στον Βόρειο Πόλο, με σκοπό να παραδώσει τον  πινγκουίνο στην οικογένειά του. Φτάνοντας στον προορισμό του και εγκαταλείποντας τον συνταξιδιώτη του στους δικούς του, που είναι ένα πλήθος ομοιόμορφων και  ανώνυμων πινγκουίνων, συνειδητοποιεί πως ο φίλος του δεν είναι χαμένος, αλλά μόνος.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του παιδικού βιβλίου Lost and Found του Oliver Jeffers (Βραβείο Nestlé Smarties Book Prize Gold 2005, βραβείο Blue Peter Book 2005). Την παραγωγή της ταινίας έκανε το στούντιο ΑΚΑ σε σκηνοθεσία του Philip Hunt.
Η πρεμιέρα του φιλμ έγινε την νύχτα των Χριστουγέννων του 2008 στο αγγλικό κανάλι Channel Four. Το φιλμ κέρδισε το βραβείο σπέσιαλ τηλεοπτικού προγράμματος 2009 στο 33ο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Αννεσί και το βραβείο ΒAFTA κινουμένων σχεδίων 2009.

Μια αγγλόφωνη εκδοχή κυκλοφορεί σε DVD.

Συμπαραγωγή: STUDIO ΑΚΑ - Ε1 Εntertaiment Group
Σκηνοθεσία: Philip Hunt
Διεύθυνση Παραγωγής: Sue Coffe
Διάρκεια: 25΄
Αφήγηση: Jim Broadbent
Διάλογοι: Max Richter


Περισσότερα

Το τρέιλερ

Φωτογραφίες και κλιπάκια

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More