English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Golden R. Festival 2010 @ Βόλος [10-12 Σεπ.]

Αγαπητοί μουσικόφιλοι,
Το αρχαιότερο και επί σειρά ετών θεσμοθετημένο, νεανικό μουσικό φεστιβάλ σκληρού ήχου της χώρας, το φημισμένο Golden R. Festival, επιστρέφει την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στην πόλη του Βόλου και για άλλη μία χρονιά φιλοδοξεί...


Και επειδή φιλοδοξεί..., από το θρυλικό του σανίδι και φέτος, θα περάσουν κάποια από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ελληνικής του σκληρού ήχου σκηνής και όχι μόνον...
ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Μια μουσική δράση, αν θέλετε, που έκανε την πρώιμη εμφάνισή της, πίσω στο 2002, όταν με την πρωτοβουλία μιας ραδιοφωνικής ομάδας επήλθε το πρωτότυπο για την εποχή και συνάμα πρωτόγνωρο για την περιοχή, κάλεσμα όλων των μουσικών συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν σ' ένα μουσικό γεγονός, η ανταπόκριση στο οποίο οδήγησε στη διοργάνωση ενός μουσικού διημέρου, που έμεινε στην Ιστορία και που μέχρι και στις μέρες μας μνημονεύεται ως το κορυφαίο μουσικό γεγονός στη Κεντρική Ελλάδα.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση δημοτικότητας αυτής της διοργάνωσης, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κέρδισε χιλιάδες μουσικόφιλους και κατ' επέκταση την εμπιστοσύνη των κέντρων λήψης των αποφάσεων, ως προς την αρτιότητα και την πλήρη επιτυχία της.
Το εγχείρημα επαναλήφθηκε με επιτυχία, όχι μία, ούτε δύο, μα τόσες φορές, που το Golden R. Festival έγινε πασίγνωστο στον ευρύτερο συναυλιακό χάρτη της χώρας και επιβεβλημένο μέσω προώθησης κάθε νέας ερασιτεχνικής, ακόμα και επαγγελματικής δισκογραφικής κυκλοφορίας.
Η αγάπη όλων όσων ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο διοργανωτικό εγχείρημα, η όρεξή τους, αλλά και η πλήρως επαγγελματική τους ενασχόληση, οδήγησαν το Golden R. Festival στην θεσμοθέτησή του, ως ένα ετήσιο δηλαδή μουσικό Ελλαδικό γεγονός που καλύπτεται δημοσιογραφικά από σύσσωμο τον μουσικό Τύπο της χώρας, έντυπο και ηλεκτρονικό, συμβάλει στην πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής, στην διάδοση των ελευθέρων ιδεών, στην ορθή δημιουργία προτύπων για την νεολαία της ευρύτερης περιοχής και φυσικά στην διαφημιστική προβολή της Μαγνησίας και του Βόλου, όπου και το φιλοξενεί.
ΟΡΑΜΑ...
Φέτος, εν έτει 2010, γνωρίζοντας απόλυτα τις ανάγκες καλλιτεχνών και ακροατών, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ξανά το αγαπημένο φεστιβάλ των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.
Στόχος μας η δημιουργία ενός μουσικού τριημέρου, που θα μείνει και πάλι χαραγμένο στις μνήμες όλων, για να θυμίζει πως η ελεύθερη έκφραση μέσω της μουσικής μπορεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα και μάλιστα πιο δυνατή από ποτέ..., όπως ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσε να συμβεί εξάλλου, μιας και τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη γη και σ' αυτόν τον ρημαδιασμένο από τους εισβολείς τόπο, καταμαρτυρούν αδιάψευστα πως, ναι..., η ελεύθερη έκφραση μέσω κάθε μορφή τέχνης είναι επιβεβλημένη, τουλάχιστον για όσο ο άνθρωπος μπορεί και θέλει να συνεχίσει να ζει ελεύθερος.
Αυτό το κατά τα άλλα τυπικό δελτίο Τύπου, δεν θα θέλαμε να αποτελέσει οτιδήποτε άλλο, πέραν ενός νέου καλέσματος της νεολαίας, ώστε να αναβιώσουμε και πάλι, όλοι μαζί, το δικό μας μουσικό φεστιβάλ. Το μουσικό φεστιβάλ των μουσικών πρωταγωνιστών της διπλανής μας πόρτας.
GOLDEN R. FESTIVAL 2010...
Πρωταγωνιστές αυτού του απίστευτου μουσικού τριημέρου, πρωτίστως, θα είσαστε όλοι εσείς, έπειτα τα τοπικά μουσικά συγκροτήματα, που θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σ' ένα ευρύτερο κοινό και τέλος κάποια εκ των μεγαλυτέρων μουσικών συγκροτημάτων της χώρας στον χώρο του σκληρού ήχου και όχι μόνον, στον οποίο κινείται και η πλειοψηφία των ερασιτεχνικών μουσικών συγκροτημάτων της περιοχής μας.
Όπως μάλιστα θα παρατηρήσετε, διαβάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα, στις δύο κλασσικές ημέρες σκληρού ήχου, προστέθηκε άλλη μία, αυτή δηλαδή που μας έλειπε, αφορά σε πιο soft μουσικά σχήματα, φιλοξενεί τεράστια ονόματα της σκηνής και το headliner της θα ανακοινωθεί σύντομα.
Εις ότι αφορά στον χώρο διεξαγωγής του, αλλά και στις τιμές των εισιτηρίων του ανά ημέρα, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά την απαράδεκτη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, φροντίσαμε και κάναμε το καλύτερο δυνατό.
Ως εκ τούτου με 10 ευρώ ανά ημέρα, πλην της τρίτης που θα κοστίζει 15 ευρώ, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, θα μπορέσει κανείς να παρακολουθήσει συνολικά και ζωντανά 24 μουσικά συγκροτήματα, κάποια εκ των οποίων αποτελούν την αφρόκρεμα της μουσικής μας σκηνής.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το ακριβές πρόγραμμα του φετινού τριήμερου φεστιβάλ μας, του Golden R. Festival 2010:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(Έναρξη 17.00 - Είσοδος 10 ευρώ)
23.00 - 00.00... ROTTING CHRIST (Αθήνα)
22.00 - 22.45... ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (Αθήνα)
21.15 - 21.45... PSYCHO CHOKE (Θεσσαλονίκη)
20.30 - 21.00... OVERGARVEN (Αλεξανδρούπολη)
19.45 - 20.15... DIE WITHOUT (Βόλος)
18.30 - 19.00... AGAINST THE SOCIETY (Βόλος)
17.45 - 18.15... ETERNAL HATED (Βόλος)
17.10 - 17.30... RIVER UNFED (Βόλος)
ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η εν λόγω ημέρα δεν έχει 1, αλλά 2 headliners και αυτά δεν είναι άλλα, από τα 2 μεγαλύτερα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, Rotting Christ + Αντίδραση, Αντίδραση + Rotting Christ, τα οποία, για 1η φορά θα μοιραστούν το ίδιο stage και μάλιστα, σ' ένα από τα καινούργια τραγούδια των Αντίδραση, θα τραγουδήσει ο frontman Σάκης των Rotting Christ. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία ιστορικής σημασίας συναυλία, που δεν πρέπει να χάσει κανείς...
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(Έναρξη 17.00 - Είσοδος 10 ευρώ)
23.00 - 00.00... INNERWISH (Αθήνα)
22.15 - 22.45... ??? REUNION SHOW ??? (Βόλος)
21.30 - 22.00... ΑΝΩΡΙΜΟΙ (Αθήνα)
20.45 - 21.15... CONVICTED (Βόλος)
20.00 - 20.30... THE FALLEN WITHIN (Αθήνα)
19.15 - 19.45... REX MUNDI (Θεσσαλονίκη)
18.30 - 19.00... FRIGIDUM LACRIMA (Βόλος)
17.50 - 18.15... SLITHER (Βόλος)
17.10 - 17.35... BELIEF (Βόλος)
ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η εν λόγω ημέρα έχει κι αυτή την ιδιαιτερότητά της, αφού, όπως και παραπάνω παρατηρεί κανείς, κάτω από τους Innerwish, ανακοινώνεται η ζωντανή εμφάνιση ενός ακόμη συγκροτήματος, που δεν αναφέρεται το όνομά του, παρά η φράση "??? REUNION SHOW ???". Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι είναι Βολιώτες. Ποιοί είναι, πώς λέγονται και τί σημαίνουν τα ερωτηματικά μπροστά και πίσω από την φράση, "REUNION SHOW", υπομονή και στις 11 του Σεπτέμβρη, θα μάθετε...
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(Έναρξη 17.00 - Είσοδος 15 ευρώ)
22.30 - 00.00... ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
21.30 - 22.15... SOFIA ARVANITI (Αθήνα Με Βολιώτες Μουσικούς)
20.30 - 21.15... ΣΑΛΙΝΑ (Αθήνα)
19.30 - 20.15... ΑΛΚΗ (Αθήνα)
18.40 - 19.15... ΑΛΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ (Βόλος)
17.55 - 17.25... ΜΕΤΕΩΡΟΝ (Αθήνα)
17.10 - 17.40... NIBIRU ORBITS (Βόλος)
ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Χμμμ, το headliner της εν λόγω ημέρας παραμένει μυστικό. Αυτό που σίγουρα δεν μπορούμε να σας αποκρύψουμε είναι ό,τι η Sofia Arvaniti θα εμφανιστεί μεν, με Βολιώτες μουσικούς στο πλευρό της δε. Ποιοί είναι αυτοί και πώς θα αποδώσουν την μουσική της; Υπομονή, η 12η Σεπτέμβρη είναι πολύ κοντά...

Την επιλογή των συγκροτημάτων κι αυτό λόγω του τεράστιου φετινού συναυλιακού ανταγωνισμού, έκανε η Συντακτική Ομάδα του 1ου σε επισκεψιμότητα μουσικού portal της χώρας, "e-Rock.gr", το οποίο και υποστηρίζει απόλυτα την όλη διοργάνωση, ως μεγάλος χορηγός επικοινωνίας.

ΥΠΕΡ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τα πάνω από 800(!!!) περίπου συγκροτήματα που δήλωσαν την προθυμίας τους να συμμετάσχουν.

"Υπέρ Της Ελεύθερης Έκφρασης Όλων" θέτουμε γι' άλλη μία φορά ως διοργανωτικό και κοινωνικό μας σύνθημα και καλούμε τη νεολαία, σύσσωμο τον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τοπικό και πανελλαδικό, τους τοπικούς φορείς, αλλά και όσους εθελοντικά θέλουν να συμμετάσχουν, έτσι ώστε να ξαναβιώσουμε αυτό που οι καιροί μας στέρησαν. Εκείνο το μοναδικό συναίσθημα της πλήρους απελευθέρωσης και διάδοσης ιδεών μέσω της μουσικής. Εμείς το ξανατολμάμε...!!! Εσείς...;

ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ PIT
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Ρ/Φ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "GOLDEN RULES"

Bookmark and Share

2 scary σχόλια:

στις 11/9 λέτε οτι θα έρθουν οι ΑΝΩΡΙΜΟΙ οι όποιοι όμως θα βρίσκονται στο αγρίνιο. Ξέρετε τι ακριβώς θα γίνει??

Δεν έχει αποσταλεί κάποια διευκρίνιση.
Εμείς δημοσιεύσαμε το δελτίο τύπου κι αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο θα ήταν συνετό να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές.

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More