English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

YouTube: 1080p High Definition? Είναι ήδη παρελθόν!

Πάνω που είχαμε συνηθίσει στις αναλύσεις 1080p που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Youtube τον περασμένο Δεκέμβρη και είχαμε αρχίσει να παίρνουμε οθόνες που τις υποστηρίζουν, μαθαίνουμε ότι πλέον ξεπεράστηκαν και αυτές!

Τέλος στα 1080p λοιπόν, ή μάλλον όχι τέλος απλά πλέον έχουμε στην λίστα και τις αναλύσεις 4K. Και όταν μιλάμε για αναλύσεις 4K μιλάμε για 4096x2304 pixels, πάνω από 4 φορές το μέγεθος των 1080p. Για να δείτε κάποιο βίντεο σε αυτή την ανάλυση επιλέξτε το "Original" από τις διαθέσιμες αναλύσεις.

Για να δείτε βίντεο σε ανάλυση 4Κ δείτε αυτή την playlist. Είναι από κάποιους που είχαν πρόσβαση σε βιντεοκάμερα τέτοιας ανάλυσης (οι οποίες είναι απλά πανάκριβες και καθόλου προσιτές στο κοινό στην παρούσα φάση). Θα χρειαστείτε κάποια γρήγορη σύνδεση για να δείτε τα βίντεο.

Μην μπερδεύεστε όμως όπως κάνουν αρκετοί. Δεν μιλάμε για 4Kp (αντίστοιχα με τα 720p και τα 1080p). Τα νούμερα σε p αντιστοιχούν στο ύψος του βίντεο ενώ τα 4K pixels είναι το μήκος. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν υπάρχουν οι οθόνες που θα παίξουν τέτοια βίντεο και το πιο πιθανό είναι αν πάτε να το δείτε να σας κολλάει.

Οπότε για την ώρα αρκούμαστε στο γεγονός ότι γίνεται, για λίγους μόνο που χουν πρόσβαση σε τέτοιες κάμερες.

Πηγή κειμένου & φωτογραφίας: http://liveplace.gr

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More