English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ireon Music Festival 2010 [7 - 9 Αυγ]

Ireon Music Festival 2010

Φετος το καλοκαίρι το Συμπαν συνομοτεί και τα γυρίσματα της Χολυγουντιανής υπερπαραγωγής "Πυθαγόρας : Oι Πύλες του Φωτός" που φέρνει στην Ελλάδα Ultra Mega Stars σχεδόν συμπίπτουν με το 7ο Ireon Music Festival με Stereo Mcs ( αποκλειστικά για τη Σάμο), Παύλο Παυλίδη και Μπάμπη Στόκα. 7-8 και 9 Αυγούστου, στην ακμή της παραθεριστικής σαιζόν, η πανέμορφη Σάμος και το γεμάτο μυστικισμό Ηραίον γίνονται ο απόλυτος τόπος προορισμού !!! 3 μέρες μουσικής και Πυθαγόρειας ενέργειας που θα σημαδέψουν το φετινό καλοκαίρι ! και ποιός ξέρει?? ίσως στους δρόμους και τις παραλίες συναντήσετε και τους πρωταγωνιστές του Ηραίον ή της ταινίας...

Ακόμα ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί και για φέτος!!! Οι μεγάλοι βρετανοί σταρς της Electro-funk-hip hop εναλλακτικής μουσικής σκηνής STEREO MCS (αποκλειστικά στην Ελλάδα μόνο για το Ηραίον) καθώς επίσης ο Μπάμπης Στόκας και ο Παύλος Παυλίδης θα εμφανιστούν live μπροστά στο κοινό του IMF.

Αναλυτικά:
Σάββατο 7 Αυγούστου: Μπάμπης Στόκας / Valkyries
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
Ο Μπάμπης Στόκας ήταν ο τραγουδιστής των ΠΥΞ ΛΑΞ, του πιο δημοφιλους ελληνικού συγκροτήματος της σύγχρονης μουσικής σκηνής, του οποίου αποτελούσε και ιδρυτικό μέλος. Η εφηβική του παρέα με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και η γνωριμία τους με το Μάνο Ξυδούς οδήγησε το 1990 στην δημιουργία των ΠΥΞ ΛΑΞ. Ακολοθούν πολλοί δίσκοι που αλλάζουν τη ροή της ελληνικής ροκ και έντεχνης μουσικής σκηνής. Έχει συνδέσει το όνομα του με πολλά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια στο χώρο αυτό όπως το 'πούλα με' και το 'μοναξιά μου όλα'. Έχει δουλέψει με μεγάλους έλληνικες μουσικούς και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τον Μάρτιο του 2001 ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας". Το 2005 ο Μπάμπης Στόκας δημιουργεί την νέα του μπάντα την οποία και ονομάζει « το σχέδιο ΓΑΜΜΑ» που αποτελείται από μουσικούς-πρώην μέλη από ΤΡΥΠΕΣ, ΠΥΞ-ΛΑΞ και ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλά lives σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη στιγμή τη πρώτη μ προσωπική συναυλία ς στις 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού με τους αγαπημένους του Φίλους, Σταμάτη Κραουνάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μελίνα Ασλανίδου, Υπόγεια Ρεύματα, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστα Χρονόπουλο και πολλές ακόμη συμμετοχές έκπληξη όπως αυτή των ΠΥΞ ΛΑΞ που δεν είχε ανακοινωθεί, μια πολύ συγκινητική συναυλία που παρακολουθήσανε χιλιάδες θεατές. Ο Μπάμπης παράγει προσωπικούς δίσκους μέχρι σήμερα που γνωρίζουν πάντα μεγάλη επιτυχία.
VALKYRIES
Οι 'Σαμιώτες' Βαλκυρίες.πλέον πιο ώριμοι από ποτέ. Το σχολικό τότε συγκρότημα που εμφανίστηκε με τεράστια επιτυχία στο schoolwave 2006 , πλέον εντυπωσιάζει με την ωριμότητα των συνθέσεων σε ροκ ρυθμούς και μελωδίες μέσα από ένα κόσμο μελαγχολίας και ψυχεδέλειας. Έχοντας πλέον το δικό τους ένθερμο κοινό εμφανίζονται για πολλοστή φορά στο Ηραίον. Συνεχίζουν ακάθεκτοι μετά από ένα υπέροχο live φέτος το χειμώνα στο δημοτικό μέγαρο Βαθέος.
Κυριακή 8 Αυγούστου: Παύλος Παυλίδης and the B movies / 63 High/ Clairaudio
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ο Παύλος Παυλίδης ξεκίνησε να παίζει με το σχήμα του, τα Μωρά στη Φωτιά πριν πολλά χρόνια. Με το συγκρότημα αυτό, ο Παυλίδης κυκλοφόρησε ένα ομώνυμο δίσκο που έκανε τα Μωρά Στη Φωτιά δημοφιλή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 1993, χρονιά που αποδείχτηκε σταθμός για τα ελληνικά δρώμενα , σχημάτισε το συγκρότημα που σημάδεψε τόσο τον ίδιο όσο και την ελληνική ροκ σκηνή, γενικότερα. Τα Ξύλινα Σπαθιά θεωρήθηκε, όχι άδικα, το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα της χώρας μας μαζί με τις Τρύπες. Με το άλμπουμ 'Ξεσσαλονίκη' και κομμάτια όπως το 'Αδρεναλίνη' και 'Λιωμένο παγωτό' τάραξε τα ελληνικά μουσικά νερά του ελληνικού ροκ. Το 1996 το δεύτερο άλμπουμ τους γίνεται χρυσό. Πολλές συναυλίες με κορυφαία στιγμή την εμφάνιση με τους Rolling Stones στην Αθήνα σημάδεψαν το συγκρότημα πρίν ο Παύλος ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του. Με ένα πιο ψαγμένο και συναισθηματικό ήχο ο Παυλίδης κινείται σε μία πιο ξεχωριστή κατεύθυνση με το δίσκο 'Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα' και συνεχίζει να παραμένει από τα πιο ενεργά στοιχεία της σύγχρονης ελληνικής ροκ σκηνής μέχρι σήμερα.
63 HIGH
Οι 63 HIGH δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1997. Φανερά επηρεασμένοι από την reggae σκηνή της Jamaica, του Αγγλικού ska και της πανκ-hardcore κουλτούρας της Αμερικής αποτελούν ένα από τα πιο ενεργά γκρουπ της 3 γενιάς του ska-punk είδους στην Ελλάδα. Όλα τα μέλη των 63high έχουν υπάρξει μέλη σημαντικών γκρουπ της ελληνικής ροκ και reggae σκηνής όπως οι Soulfire, One drop, Μωρά στη φωτιά, Μπλε καθώς φυσικά και των θρυλικών Ass's Nine Days. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει περίπου 120 εμφανίσεις σε πάρκα, καταλήψεις, αντιρατσιστικά φεστιβάλ, skate-snowboard διαγωνισμούς, κατασκηνώσεις, σπίτια, σχολεία, πανεπιστήμια, clubs, και έχουν 'ανοίξει' τις συναυλίες αρκετών ξένων γκρούπ όπως οι Sex Pistols, Ska-P, Meteors, Toasters, Oi Polloi, No Fun at all, Leftover Crack, Los de Abajos, Jaya the Cat, A Wilhem Scream, Aggrolites, Skin of Tears. Επίσης έχουν συμμετάσχει σε 4 punk-ska φεστιβάλ στην Βουλγαρία. Το γκρουπ έχει στο ενεργητικό της 2 demos, ένα 7'' δίσκο και πρόσφατα ως αποτέλεσμα της 12ετής πορείας του γκρουπ κυκλοφόρησαν μέσω της Playfalse Records την πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο 'Think before unzippin'.
CLAIRAUDIO
Τοπική μπάντα από τη πανέμορφη Ικαρία. Κοινούνται στο χώρο της εναλλακτικης ροκ σκηνής με ακούσματα από placebo, archive, radiohead κτλ. Είναι πολύ αγαπητοί στην Ικαρία και εμφανίζονται για πρώτη φορά στο IREON MUSIC FESTIVAL
Δευτέρα 9 Αυγούστου: STEREO MCS / Fotonovela
THE STEREO MCs
Οι stereo mcs είναι μία αγγλική ιστορική μπάντα παγκόσμιας εμβέλειας που ανήκει στο χώρο της εναλλακτικής ηλεκτρονικής χιπ χοπ μουσικής σκηνής και δημιουργήθηκε το 1985. Το 1990, το single τους 'Elavate my mind' έγινε το πρώτο τραγούδι αυτού του είδους μουσικής που έφτασε στα τσαρτς του US R&B. Την ίδια εποχή ανοίγουν τις συναυλίες των μεγάλων τότε Happy Mondays ενώ γενικά είναι το μόνο συγκρότημα τέτοιου είδους με ειδικότητα. στο να παίρνει μέρος σε Ροκ φεστιβάλ ανά τον κόσμο. To 1992 ήταν η χρονιά τους. Ο δίσκος τους 'connected' με το ομώνυμο single κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 2 των Βρετανικών τσαρτς, ενώ παράλληλα στα Βρετανικά μουσικά βραβεία της ίδιας χρονιάς βραβεύτηκαν ως η καλύτερη μπάντα ενώ ο δίσκος τους ως ο καλύτερος στη Βρετανία. Οι stereo mcs ειδικεύονται στις παραγωγές γι'αυτό και έχουν κάνει πολλά επίσημα remixes για μεγάλα ονόματα όπως οι U2 και η Μαντόνα (το κομμάτι 'frozen'). Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο 'double bubble'.
FOTONOVELA
Δυο από τους πιο ενεργούς και σύγχρονους εκφραστές της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής , Ο Νίκος από τους 'ΜΙΚΡΟ' και ο Γιώργος που έχει δουλέψει με τους 'marscheaux' απαρτίζουν τους φρέσκους και πολλά υποσχόμενους ΦΩΤΟΝΟΒΕΛΑ.


IREON MUSIC FESTIVAL- SAMOS 2010
Τί είναι;
Είναι το μεγαλύτερο τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στο Αιγαίο που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι (συνήθως Αύγουστο) στο Ηραίον της Σάμου. Το μουσικό φάσμα απλώνεται σε όλους τους χώρους της ροκ, εναλλακτικής, ηλεκτρονικής, έθνικ, ρέγκε, και ποπ μουσικής σκηνής, συνδυάζοντας μεγάλα ξένα ονόματα με την αφρόκρεμα ελλήνων καλλιτεχνών καθώς επίσης και τα πιο υποσχόμενα ελληνικά σχήματα Έμφαση επίσης δίνεται στη παρουσία νεανικών τοπικών συγκροτημάτων.
Πού βρίσκεται;
Στο Ηραίον της Σάμου στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για ένα γραφικότατο παραλιακό τουριστικό χωριό μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας που ανήκει στο Δήμο Πυθαγορείου, τη γενέτειρα του μεγάλου μας φιλόσοφου, Πυθαγόρα.
Απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού και περίπου 20 λεπτά από τη πρωτεύουσα και το λιμάνι της Σάμου, το Βαθύ.
Το Ηραίον είναι γνωστό για τον αρχαίο ναό της Ήρας, έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση ναούς στον Ελλαδικό χώρο. Το φεστιβάλ γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο, σχεδόν πάνω στη παραλία του Ηραίου και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο, τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό αν σε αυτό προσθέσουμε και το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Σημεία αναφοράς
  • Πάνω από 6.000 κόσμου όλων των ηλικιών κατακλύζει το Ηραίον και τις 3 μέρες του φεστιβάλ.
  • Το ιδιαίτερα φθηνό εισιτήριο. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το 2009 η τιμή του τριημέρου (Stranglers, Locomondo, Imiskoumbria, Cyanna, Nigma, Valkyries) ήταν μόνο 20 Ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 χρονών .
  • Οι Stranglers εξέφρασαν περισυ επίσημα το θαυμασμό τους για το μέρος και την οργάνωση στα ξένα και ελληνικά ΜΜΕ!
  • Τα ιδιαίτερα μπλουζάκια με το πρόγραμμα και το logo του φεστιβάλ γίνονται ανάρπαστα κάθε χρόνο!
  • Το Ireon music festival συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία 3 στον ελλάδικό χώρο σύμφωνα με ξένες ιστοσελίδες που ειδικεύονται σε θέματα για φεστιβάλς.
  • Πολύ μεγάλοι και διάσημοι ηθοποιοί αναμένεται να παραβρεθούν φέτος εκεί καθώς το φεστιβάλ συμπίπτει με τα γυρίσματα της πολυδιαφημισμένης υπερπαραγωγής ταινίας Χόλυγουντ, 'Πυθαγόρας: Οι πύλες του φωτός'.
  • Τα αρχικά του Ireon Music Festival (IMF) είναι τα ίδια με αυτά του διεθνούς νομισματικού ταμείου (IMF- International Monetary Fund)!
Πώς μπορείτε να μάθετε και να δείτε περισσότερα;
Από την επίσημη ιστοσελίδα: www.ireon-music-festival-samos.gr
Από το επίσημο γκρούπ στο facebook: Αναζήτηση με το όνομα: Ireon rock festival
Από το myspace: www.myspace.com/ireonmusicfestival
Ποιός το διοργανώνει;
Ο πολιτιστικός σύλλογος Ηραίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η οργάνωση του φεστιβάλ στηρίζεται καθαρά στην εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική και το νησί. Πρόκειται για μία κίνηση μοναδική στο είδος της.
Σημαντική είναι και η βοήθεια όχι μόνο των φορέων του νησιού (όπως η νομαρχία Σάμου, ο Δήμος Πυθαγορείου κ.α) αλλά επίσης και η συμμετοχή απλών τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο τη περιοχή.
H ιστορία του.
Ξεκίνησε δειλά δειλά το 2004 ως Ireon Rock Festival και συνεχίστηκε σε πιο έντονος ρυθμούς μέχρι και το 2008. Πέρυσι, μετονομάστηκε σε Ireon Music Festival καθώς το εύρος των μουσικών προτιμήσεων άνοιξε σημαντικά και ο όρος ροκ ήταν πολύ λίγος για να χαρακτηρίσει όλους αυτούς τους μεγάλους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν και εμφανίζονται live σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της μουσικής.
Ποιοί καλλιτέχνες έχουν ήδη εμφανιστεί εκεί;
Ο κατάλογος ολοένα και αυξάνεται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ονόματα των θρυλικών Stranglers των 'golden brown' και 'always the sun', των βασιλιάδων της ρέγγε Aswad, των Μπλέ, Locomondo, Μikro, Matisse, Cyanna, Φ.Πλιάτσικας, Δ.Κοργιαλάς & Ευριδίκη, Ημισκούμπρια, Raining pleasure, Παλίρροια, Marsheaux και άλλων πολλών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ: 20 ΕΥΡΩ (ΜΕΧΡΙ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) - 30 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ
TIMH ANA ΜΕΡΑ ( ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ FESTIVAL - δεν υπάρχει ημερησια προπωληση)
10 ΕΥΡΩ- 7 AUG
10 ΕΥΡΩ- 8 AUG
20 ΕΥΡΩ- 9 AUG
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ON LINE www.ticketarena.gr
VARKA BAR, LA LUNA CREPERIE, CAVA GAIA (ΗΡΑΙΟΝ)
CAMEL SHOP, ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΒΑΘΥ)
GREGORYS CAFE BAR(ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ)
ON THE ROCKS CAFE BAR (ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ)
ΤΗΛ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΑΜΟΥ: 6936714291
με e-mail staff@ireon-music-festival-samos.gr

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More