English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Blind Guardian @ Fuzz Club & Principal Club [6,7 & 8 Μαϊ 2011]


Αν υπάρχει κάτι που μας χαρακτηρίζει ως ελληνικό κοινό, είναι η πίστη και η αφοσίωση που δείχνουμε στα συγκροτήματα που αγαπάμε.

Υπάρχουν συγκροτήματα που νιώθουμε «δικά μας» και η σχέση μας μαζί τους δεν υφίσταται τη φθορά του χρόνου. Ένας δεσμός που δε λέει να σπάσει, τόσο δυνατός και μακροχρόνιος που μοιάζει παραμυθένιος μας δένει με τους Blind Guardian. Καθόλου τυχαία λέξη, όταν μιλάμε για ένα από τα πιο παραμυθένια, επικά και κλασσικά συγκροτήματα της ευρωπαϊκής power metal σκηνής. Τρία χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή τους στη χώρα μας κάτω από τους Heaven And Hell, επιστρέφουν, αυτή τη φορά με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω τους. Όχι άδικα, αφού το νέο τους album, "At The Edge of Time" έχει χαρακτηριστεί από μερίδα του τύπου ως «το αποκορύφωμα της καριέρας τους»! Μιας καριέρας δεμένης τόσο στενά με το ελληνικό κοινό που θα ήταν αδιανόητο να μην παρουσιάσουν ζωντανά τη νέα τους δουλειά στη χώρα μας!

Δημιουργημένοι στα μέσα του '80, ξέφυγαν γρήγορα από τη σκιά των συμπατριωτών τους Helloween, από τους οποίους και επηρεάστηκαν για να δημιουργήσουν έναν καθαρά προσωπικό και ξεχωριστό ήχο που με τα χρόνια θα φανέρωνε ευρύτερα τις επιρροές τους. Σημείο αναφοράς το "Somewhwere Far Beyond" του '92 που παγίωσε τη θέση τους ως ένα από τα συγκροτήματα που θα είχαν τη δική τους πια θέση στο πάνθεον του metal. Σε μια εποχή που ο ακραίος ήχος κέρδιζε έδαφος και το grunge μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του κόσμου, οι Blind Guardian έγιναν σημαία ενός κοινού που αναπολούσε το παραδοσιακό metal και δε ντρεπόταν να τραγουδήσει ιστορίες για δράκους και χόμπιτ! Τέτοιος μάλιστα ήταν ο δεσμός τους με τον κόσμο του Tolkien, που λίγο έλειψε να γράψουν το soundtrack της επιτυχημένης τριλογίας! Πήραν την εκδίκησή τους όμως με το άλμπουμ "Nightfall On Middle-Earth" του '98 (βασισμένο στο "Silmarilion" του Tolkien) που χαιρετίστηκε ως η καλύτερη και ωριμότερη στιγμή τους. Το "A Night At The Opera" έκλεινε το μάτι στους Queen και έδειξε μια μπάντα που δε φοβάται να πειραματιστεί. Φέτος επιστρέφουν πια με τον αέρα του θρύλου να τους συνοδεύει μαζί με τις διθυραμβικές κριτικές για το νέο τους δίσκο. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξανασυναντήσει τους αγαπημένους του βάρδους...

Στις 6-7 Μαΐου στο Fuzz Club στην Αθήνα και στις 8 Μαΐου στο Principal Club στη Θεσσαλονίκη, οι Blind Guardian θα επιστρέψουν για τρεις συναυλίες σε ένα κοινό που αγαπάνε όσο τους αγαπάει! Αν ο τελευταίος τους δίσκος είναι το αποκορύφωμα της καριέρας τους, τότε οι εμφανίσεις τους στη χώρα μας προβλέπεται να είναι το αποκορύφωμα της περιοδείας τους! Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει τέλη Αυγούστου.

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More