English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Google Chrome OS (Operating System): Έρχεται?

Η έκθεση Computex της Ταϊβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όπως συμβαίνει με όλα τα μεγάλα events, οι μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν τα νέα τους καλούδια. Η Google μίλησε -επιτέλους- για την επικείμενη κυκλοφορία του Chrome OS, του λειτουργικού συστήματος που αποτελεί επί της ουσίας μια ενισχυμένη έκδοση του Chrome browser. Προς μεγάλη απογοήτευση των ενδιαφερομένων, πάντως, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ημερομηνία κυκλοφορίας.
Υψηλόβαθμα στελέχη της Google είπαν σε συνάντηση με ανθρώπους της έκθεσης ότι το Chrome OS θα διατεθεί στο τέλος της χρονιάς. Δε είπαν, βέβαια, και τίποτα καινούργιο. Ήταν γνωστό εδώ και μήνες ότι το Chrome OS θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2010. Τουλάχιστον, τώρα έχουμε και την επίσημη διαβεβαίωση.
Το Chrome OS είναι κάτι ανάμεσα σε browser και λειτουργικό σύστημα, με τη συμβατική έννοια του όρου. Όταν ανοίγει ο υπολογιστής, ο χρήστης θα βλέπει αμέσως το browser και όλα θα γίνονται στο Internet. Οι εφαρμογές δεν εγκαθίστανται στο σκληρό δίσκο και όλα γίνονται online. Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται αν κοπεί η σύνδεση στο Internet; Πολύ απλά, το μηχάνημα είναι ουσιαστικά άχρηστο. Το στοίχημα για τη Google είναι μεγάλο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει τελικά το λειτουργικό. Όπως και τυχόν φαινόμενα κανιβαλισμού ανάμεσα στο Chrome OS και το Android...

Πηγή κειμένου: t3mag.gr

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More