English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

1α Γενέθλια Λέσχης Φίλων Κόμικς @ Μοναστηράκι [12 Ιον.]

Κλείσαμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας και το γιορτάζουμε!
Σε μία εβδομάδα ακριβώς - δεν πιστεύω να το χάσετε! :)

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 στις 9:00μμ
Αγ. Ειρήνης 5, Μοναστηράκι

Τo greekcomics δημιουργήθηκε το 2006 με απλούς, μικρούς και ειλικρινείς στόχους. Θέλαμε ένα μέρος να μιλάμε για τα κόμικς, όπως κάναμε μικροί που βγαίναμε στην γειτονιά μας και ανταλλάσσαμε τα μικρά τευχάκια που με κόπο είχαν έρθει στην κατοχή μας.
Το αποτέλεσμα μας ξάφνιασε. Πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, συναντιόμαστε καθημερινά και διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, περνάμε όμορφα.
Οι πρώτοι στόχοι επιτεύχθηκαν και μπήκαν καινούργιοι, μεγαλύτεροι, δυσκολότεροι. Κάθε μέρα ένα σκαλί ψηλότερα και αυτό με πολύ δουλειά από πάρα πολλά μέλη, πάντα με διασκέδαση και πάντα με αξιοπρέπεια στις ανθρώπινες σχέσεις.
Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για τα κόμικς, έχοντας καταγράψει 1747 τίτλους ψηφοποιώντας πάνω από 18.000 εξώφυλλα μέχρι τώρα, με πληροφορίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν καταγεγραμμένες πουθενά.
Εκδόσαμε με την Esperos Comics (εκδοτική που ξεπήδησε από την κοινότητα) τον Στορμ, μια έκδοση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα καθότι ουδέποτε είχε εκδοθεί κόμικ σε τέτοια ποιότητα, σε τόσο μικρό τιράζ (αριθμημένο και υπογραμμένο) και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε οποιαδήποτε εκδήλωση αφορά τα κόμικς, υποστηρίξαμε εκδοτικές προσπάθειες, δημιουργούς και αναγνώστες.
Οι συγκεντρώσεις μας έχουν γίνει πάρα πολύ συχνές και πολυπρόσωπες. Γνωρίσαμε μέλη από όλη την Ελλάδα και είναι περισσότερο από σαφές ότι είμαστε μια πανελλαδική κοινότητα.
Υπάρχει λοιπόν θέληση, αγάπη και δυναμική από αυτήν την Κοινότητα.
Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία υπαρκτής οντότητας με Νομικό Πλαίσιο, σαφείς στόχους και καθαρή πορεία, ώστε να κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς τον μεγάλο στόχο μας.
Να βρουν τα κόμικς την θέση που τους αξίζει στην Ελλάδα!
http://www.facebook.com/lesxifiloncomics

http://www.greekcomics.gr

Bookmark and Share

1 scary σχόλια:

Άλλη μια ευκαιρία να συναντηθούμε και να διασκεδάσουμε! ;)
Thank you for spreading it :)

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More