English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

The Rolling Stones: Ιστορική επανακυκλοφορία του Exile On Main Street!

Οι Rolling Stones θα επανακυκλοφορήσουν το ιστορικό album ''Exile on Main Street'' με bonus 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια. Το Exile on Main Street θεωρείται ένα από τα album που στιγμάτισαν τους Rolling Stones ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις από τον κατάλογο τους...
Η επανακυκλοφορία του ιστορικού album, μαζί με τα δέκα ακυκλοφόρητα τραγούδια, θα βρεθεί στα ράφια των δισκοπωλείων από τις17 Μαϊου...
Τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν την περίοδο 1968-1972, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν κυκλοφορήσει σε καμία δισκογραφική τους δουλειά.
Αν και έχουν περάσει πάνω από 3 δεκαετίες από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του το συγκεκριμένο album έχει μπολιάσει πολλές γενιές με το στίγμα του Rock N Roll, ενώ οι top μουσικοί της εποχής (Mick Taylor ,Dr. John, Billy Preston ,Nicky Hopkins) είχαν συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις μαζί με τους Stones.
Τα 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια βρέθηκαν, ενώ ο Keith και ο Mick δούλευαν απλώς για το re-issue του album. Τίτλοι τραγουδιών όπως “Plundered My Soul”, “Dancing in the Light”, “Following the River” και “Pass The Wine” ανήκουν σε μερικά από αυτά έχοντας υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία, μένοντας όμως στο πνεύμα του πρωτοηχογραφημένου album το 1972.
Επίσης στο Bonus cd περιέχονται διαφορετικές εκτελέσεις των “Soul Survivor” και “Loving Cup” ηχογραφημένες το 1972.
Παράλληλα θα παιχτεί στο BBC ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Stones in Exile” σε παραγωγή του βραβευμένου με Oscar John Battsek, ενώ την σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο Stephen Kijak.
Το ντοκιμαντέρ θα περιέχει υλικό αρχείου που επίσης δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας έως τώρα από την περίοδο των ηχογραφήσεων, καθώς και συνεντεύξεις των μελών της μπάντας, όπως και συζητήσεις αναμεταξύ τους για το ποιος καλλιτέχνης τους έχει επηρεάσει περισσότερο.
Το Exile on Main Street ηχογραφήθηκε σε διάφορα μέρη όπως: Olympic Studios του Λονδίνου, στο σπίτι του Keith Richards στο Nellcote της Γαλλίας, ενώ οι τελικές ρυθμίσεις πήραν μέρος στο Los Angeles από όπου και εμπνέυστηκαν τον τίτλο του album.
Οι ιστορίες και οι φήμες κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων δημιούργησαν το απαραίτητο “buzz” πριν την επίσημη κυκλοφορία, γεγονός που επηρέασε και στιγμάτισε τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στα τέλη των `60s και αρχές των `70s.

Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More