English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

EPIC: Μήνυση κατά του Google Buzz για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών

Μια αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ελευθεριών του κοινού, η EPIC, κατέθεσε μήνυση κατά της διαδικτυακής εταιρείας Google εξαιτίας της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης "Buzz" που η Google πρόσθεσε πρόσφατα στην υπηρεσία ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου και για την οποία έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις.
Η EPIC "ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να ανοίξει έρευνα για το Google Buzz", όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στον ιστότοπο της.
Η EPIC "καλεί την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ζητήσει από την Google να κάνει την υπηρεσία Buzz απολύτως προαιρετική, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις ιδιωτικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστών της προκειμένου να δημιουργήσει μία λίστα για την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και να τους δώσει σημαντικό έλεγχο στα προσωπικά τους δεδομένα".
"Πρόκειται για μία σημαντική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών", επισημαίνει ο Μαρκ Ρότενμπεργκ, διευθυντής της EPIC.

Από τις 9 Φεβρουαρίου, οπότε και πρωτοεμφανίστηκε, το Buzz δημιούργησε αυτόματα για τους χρήστες του Gmail μία λίστα με επαφές κοινωνικής δικτύωσης, που βασίζεται στις επαφές που χρησιμοποιούν περισσότερο οι χρήστες και στην οποία έχει πρόσβαση ο καθένας.
Σύμφωνα με την EPIC "οι παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τις πληροφορίες που τους δίνουν οι χρήστες και η Google απέτυχε" να εκπληρώσει αυτό το ρόλο.
Η οργάνωση εφιστά επίσης την προσοχή στους "δημοσιογράφους, δικηγόρους και τους άλλους ανθρώπους που πρέπει να διατηρήσουν τις συνομιλίες τους εμπιστευτικές".


Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More