English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η Sandra Bullock... γράφει ιστορία


Με έναν ακόμα τρόπο κατάφερε να περάσει στην κινηματογραφική ιστορία η Sandra Bullock. Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, «The Blind Side», έγινε η πρώτη ταινία με γυναίκα σταρ στον πρώτο ρόλο που ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office.
Η Bullock υποδύεται μια σύζυγο και μητέρα σε μια μεσοαστική οικογένεια, η οποία αποφασίζει να υιοθετήσει ένα νεαρό μαύρο παίχτη του ράγκμπι, πάρα πολύ ταλαντούχο αλλά και πάμφτωχο, και να του δώσει την ευκαιρία που χρειαζόταν για να πετύχει.
Στην ταινία, η πρωταγωνίστρια Bullock είναι το μόνο διάσημο όνομα παγκόσμιας εμβέλειας και αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που την έφερε στην κορυφή. Πριν από μερικά χρόνια, ο «Γάμος Αλά Ελληνικά» της Nia Vardalos είχε ξεπεράσει τα 241 εκ. δολάρια στις ΗΠΑ, αλλά αφενός κανείς τότε δε γνώριζε τη Vardalos και αφετέρου ποτέ δεν έγινε στην ουσία σταρ παγκόσμιας εμβέλειας.
Απ’ την άλλη, ταινίες με διάσημες πρωταγωνίστριες, όπως η πρόσφατη «Mamma Mia!» με τη Meryl Streep και το «Pretty Woman» με τη Julia Roberts, σταμάτησαν στα 144,1 και 178,4 εκατομμύρια αντίστοιχα, αλλά ακόμα και αν είχαν ξεπεράσει τα 200 πάλι θα βρισκόντουσαν πίσω από την Bullock, αφού και οι δυο είχαν και διάσημους άντρες ηθοποιούς (που “τράβηξαν” το δικό τους κοινό στις αίθουσες).
Αυτό το ρεκόρ είναι πολύ σημαντικό καθώς επιβεβαιώνει ότι τα τελευταία χρόνια μεγάλο μερίδιο των εισιτηρίων οφείλεται και στις γυναίκες (όπως φαίνεται και από ταινίες όπως το «Λυκόφως» και η «Νέα Σελήνη» ή το «Sex And The City» και το «Ο Διάβολος Φοράει Πράντα»). Ίσως μια τέτοια διαπίστωση ν’ ακούγεται παρωχημένη, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα κεφάλια των στούντιο δεν είχαν δείξει ποτέ πίστη στο γυναικείο κοινό για τα μεγάλα blockbusters και τα προωθούσαν βασικά στους άνδρες ηλικίας 16-28.


Πηγή: Nooz.gr

Bookmark and Share

1 scary σχόλια:

Η πρώτη παρουσίαση "heads-up" στα κινηματογραφικά νέα των Scary Greeks στον παρακάτω σύνδεσμο:

The Blind Side (2009) [poster, official info & HD trailer]

http://scarygreeks.blogspot.com/2009/12/blind-side-2009-poster-official-info-hd.html

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More