English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Χάρις Αλεξίου - Η αγάπη θα σε βρει όπου και να'σαι [νέο άλμπουμ @ 9 Νοε.]

«H Αγάπη θα σε βρει όπου και να ΄σαι» είναι ο μαγικός τίτλος του νέου άλμπουμ της Χαρούλας Αλεξίου, που κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου από την Estia Records. Τρία χρόνια μετά το «Βύσσινο και Νεράντζι», η Χάρις Αλεξίου διαλέγει για το άλμπουμ της ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Στιγμές που αποτυπώθηκαν στο δικό της φιλμ και έγιναν τραγούδια… Και έγιναν αγάπη.

Ο τίτλος του άλμπουμ, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια μας.. Δεν έμεινε παρά να μετρήσουμε αντίστροφα μέχρι να το ακούσουμε και από τη φωνή της Χαρούλας… της Χαρούλας που λατρεύει ο κόσμος, της Χαρούλας που αποθεώνει σε κάθε της εμφάνιση, κάθε της κυκλοφορία.
Οι συνθέσεις υπογράφονται επίσης από την ίδια σχεδόν σε όλα τα κομμάτια, πλην του «Ραντεβού» όπου τη μουσική έχει γράψει ο νέος τραγουδοποιός Μιχάλης Τούμπουρος. Συμβολή στη διαμόρφωση των μελωδιών σε κάποια από τα τραγούδια είχαν επίσης ο Μανώλης Φάμελλος, οι εξαίρετοι κορσικανοί I Muvrini και ο δεξιοτέχνης ακορντεονίστας Παναγιώτης Τσεβάς. Από αυτήν την ομάδα συνεργατών και μόνο γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι ο δίσκος αναμένεται να… μυρίζει Μεσόγειο και να έχει σύγχρονες μουσικές αναφορές.
Τελειώνοντας να σημειώσουμε την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να απέχει από τις μουσικές σκηνές και τη νύχτα, κάνοντας μόνο μία εμφάνιση στην Αθήνα, στις 23 Ιανουαρίου στο Παλλάς, με αφορμή το νέο της υλικό.


πηγή κειμένου: www.pressgr.eu

edit: Μεγάλη έκπληξη του δίσκου είναι το τραγούδι «Μεγάλωσα», ένα ραπ αφηγηματικό κομμάτι. Την ενημέρωσή της για τα νέα μουσικά ρεύματα εξάλλου έχει αναλάβει ο γιος της, Μάνος Θεοφίλου που έκανε και την παραγωγή του νέου άλμπουμ. «Μαλώσαμε πολύ στο στούντιο. Εγώ ήθελα περισσότερο χρόνο, να το ψάξω το πράγμα, ο Μάνος διαφωνούσε και τελικά άφησα εκείνον να αποφασίσει», εξομολογήθηκε η Χάρις Αλεξίου για να συμπληρώσει ο Μάνος: «Πιστεύω πως το πρώτο, το αυθόρμητο ένστικτο του καλλιτέχνη είναι το πιο βασικό, το πιο σωστό». (ethnos.gr)

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More