English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

iPhone 3G S [όλες οι -επίσημες- πληροφορίες για το νέο μοντέλο που έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο]

Οι φήμες που ήθελαν την Apple να παρουσιάζει το iPhone «τρίτης γενιάς» στο πλαίσιο του Worldwide Developers Conference (WWDC), το οποίο άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Σαν Φρανσίσκο, δεν θα μπορούσαν παρά να επαληθευθούν. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο, ο Philip Schiller - αντιπρόεδρος του τμήματος product marketing της εταιρείας - αποκάλυψε στο ανυπόμονο και ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κοινό το... iPhone 3G S. Το τρίτο κινητό της Apple ενσωματώνει αρκετές νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δυνατότητες, ενώ παράλληλα υιοθετεί τα περισσότερα από τα ήδη γνώριμα και «επαναστατικά» χαρακτηριστικά των προγενέστερων μοντέλων.

Στον τομέα του software το iPhone 3G S δεν κρύβει σημαντικές εκπλήξεις καθώς το λειτουργικό σύστημα που ενσωματώνει δεν είναι άλλο από το iPhone OS 3.0, που παρουσίασε η Apple τον περασμένο Μάρτιο και το οποίο θα διατεθεί δωρεάν και στους κατόχους των δύο προγενέστερων τηλεφώνων της αμερικανικής εταιρείας - από τις 17 Ιουνίου.
Μερικές από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις που εισάγει η νέα έκδοση του λειτουργικού είναι τα MMS, η λειτουργία αντιγραφής / επικόλλησης κειμένου, η ικανότητα για streaming στερεοφωνικού ήχου μέσω Bluetooth, η δυνατότητα χρήσης του κινητού ως ασύρματο modem (tethering), η ολοκληρωτική υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας (greek language support, greek keyboard support, greek dictionary support) κ.α.
Μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή που έχει γίνει στο iPhone 3G S εντοπίζεται στην ψηφιακή του κάμερα. Αυτή πλέον παύει να είναι... πρωτόγονη, αποκτώντας τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης και ενσωματώνοντας αισθητήρα υψηλότερης ευκρίνειας. Συγκεκριμένα, η κάμερα του νέου τηλεφώνου έχει ανάλυση 3 megapixel, ενώ εκτός από τη λειτουργία auto-focus έχει και δυνατότητες αυτόματης ρύθμισης της έκθεσης και του light balance.
Η νέα κάμερα του iPhone 3G S δεν θα μπορούσε παρά να επιτρέπει και τη βιντεοσκόπηση - μία ακόμη λειτουργία που ίσως θα έπρεπε να υπήρχε (χωρίς τεχνάσματα) και στα δύο πρώτα iPhone. Η βιντεοσκόπηση είναι δυνατή σε ανάλυση VGA (640 x 480 pixels) στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με ήχο, ενώ φυσικά υποστηρίζονται και οι λειτουργίες auto-focus, auto white-balance και auto-exposure.
Μία ακόμη δυνατότητα που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο iPhone 3G S είναι αυτή του φωνητικού ελέγχου (voice control). Συγκεκριμένα, με την παρατεταμένη πίεση του μοναδικού πλήκτρου του τηλεφώνου σε κατάσταση αναμονής είναι δυνατός ο έλεγχος αρκετών από των λειτουργιών που παρέχει αποκλειστικά με τη βοήθεια της φωνής.
Το iPhone 3G S διαθέτει επίσης ψηφιακή πυξίδα (η οποία συνεργάζεται με μία νέα εφαρμογή, αλλά και με τους χάρτες της Google), παρέχει αρκετές νέες λειτουργίες για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας, υποστηρίζει το hardware encryption των δεδομένων, ενώ παρέχει από την πρώτη στιγμή υποστήριξη για το Nike+.
Βελτιώσεις έχουν γίνει όμως και στον τομέα της αυτονομίας. Συγκεκριμένα, το iPhone 3G S προσφέρει έως 9 ώρες χρήσης δικτύων Wi-Fi (αντί για 6), 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο (αντί για 7), 30 ώρες ακρόασης ψηφιακής μουσικής (αντί για 24) και 12 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 2G (αντί για 10) - σημειώνεται ότι ο χρόνος ομιλίας σε δίκτυα 3G παραμένει αμετάβλητος (5 ώρες).



Συνοπτικά τεχνικά χαρακτηριστικά: iPhone 3G S

Πομποδέκτης: UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100MHz), GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900MHz)
Διαστάσεις: 115,5 x 62,1 x 12,3 χιλιοστά
Βάρος: 135 γραμμάρια
Οθόνη: 480 x 320 pixels (163 ppi), 3,5 ίντσες
Αποθηκευτικός χώρος: 16GB ή 32GB
Ασύρματη τεχνολογία Wi-Fi 802.11b/g
Ασύρματη τεχνολογία Bluetooth 2.1 +EDR
Δέκτης GPS (Assisted GPS)
Ψηφιακή πυξίδα
Ψηφιακή κάμερα 3 megapixel με λειτουργίες αυτόματης (auto-focus) και χειροκίνητης (tap-to-focus) εστίασης
Δυνατότητα καταγραφής βίντεο VGA στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο
Δυνατότητα geotagging φωτογραφιών και βίντεο
Αισθητήρες: Accelerometer, proximity sensor, ambient light sensor
Ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου
Χρόνος ομιλίας: έως 12 ώρες (3G), έως 5 ώρες (2G)
Χρόνος αναμονής: έως 300 ώρες
Χρόνος αναπαραγωγής ήχου: έως 30 ώρες
Χρόνος αναπαραγωγής βίντεο: έως 10 ώρες
Χρόνος χρήσης Internet: έως 5 ώρες (3G), έως 9 ώρες (Wi-Fi)
Βασικό πακέτο: Στερεοφωνικό headset με μικρόφωνο, dock connector, USB power adapter, εγχειρίδιο, SIM Ejector tool


πηγή κειμένου: myPhone.gr
Επίσημη ιστοσελίδα: iPhone 3G[S]

4 scary σχόλια:

Η αληθεια πως η απουσια ενος εξωτερικου επανα-σχεδιασμου μετριασε καπως την ανυπομονησια των οπαδων (ναι, οπαδων!) του Μηλου.
Τα νεα χαρακτηριστικα ειναι στην ουσια μια προσθηκη στις αρκετες απαιτησεις των χρηστων του iPhone 3G και στην γκρινια για την απουσια στοιχειωδων ευκολιων οπως το MMS, καλυτερα καμερα, βιντεο κτλ

Σε συνδυασμο με το γνωστο ξεκλειδωμα, πιστευω οτι το ολοκαινουριο iPhone 3G Speed ειναι ο,τι καλυτερο μπορει να ζητησει καποιος απο μια συσκευη που λανθασμενα αποκαλουμε απλα "κινητο".

Τον Ιουλιο θα ερθει στην χωρα μας, ειναι σιγουρο οτι θα βρεθει στα χερια μας και φυσικα θα ακολουθησει ενα εκτενεστατο Review και μια παρουσιαση που θα καλυψει οποιαδηποτε απορια προκυψει.

Καλως να ορισει λοιπον!

ΥΓ Συγχαρητηρια στα παιδια του Myphone.gr οι οποιοι καλυψαν την πρωτη ημερα του WWDC σε real time και σε ταυτοχρονη μεταφραση στα ελληνικα.

Από όλα κρατάμε κυρλιως την αυξημένη αυτονομία λόγω μπαταρίας, το έξτρα μegapixel στην κάμερα και την πυξίδα που ανοίγει το δρόμο για νέες δυνατότητες που θα είναι αρκετά βολικές.

Τα άλλα (video, tethering, mms, ελληνικά, ακόμα και gps!) λίγο πολύ τα είχαμε ήδη. Για να μην πω ότι η ύπαρξη εργοστασιακού tethering μπορεί να οδηγήσει εταιρείες να το κλειδώσουν στα δίκτυά τους, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχαν κάνει λόγω εξαιρετικά μικρού αριθμού χρηστών που το χρησιμοποιούσαν μέσω pdanet.

Η άποψη μου είναι ότι η καλύτερη κίνηση είναι να πάρει κανείς ένα από τα σημερινά 3G σε χαμηλή τιμή και να το κλείσει εκεί. Παρόλα αυτά αναμένω να δω τιμή του νέου 3GS στην Ελλάδα πριν σκεφτώ αναβάθμιση.

Ισως και σε αυτο το σημειο (και μονο) η Apple να πλησιασε την προσεγγιση της Νokia, βγαζοντας απλα ενα ανανεωμενο μοντελο το οποιο ικανοποιει τα αιτηματα των χρηστων και οχι κατι το πρωτοποριακο οπως ηταν το πρωτο iPhone.. (απο την αλλη, ποσο πιο πρωτοποριακο μπορει να γινει αυτο το "κινητο"?)

Για το αν συμφερει η αγορα ενος iPhone 3G ή ενος iPhone 3GS μενει να δουμε στην πραξη το κατα ποσο η διαφορα τους ειναι στο ενα γραμμα.

Αποτελει παντως ανεξηγητο, μεχρι στιγμης, το γεγονος οτι η Apple διαφημιζει την 2χ ταχυτητα του νεου μοντελου οταν ακομα δεν εχει ανακοινωσει επισημως το μοντελο του επεξεργαστη που εχει το Speed.

Ολες οι αποριες, συγκρισεις κι αγωνιες πιστευω οτι θα εχουν βρει την απαντηση τους αρκετα πριν τις πολυαναμενομενες διακοπες του 15Αυγουστου ;)

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More