English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Γαλλία: εγκρίθηκε ο νόμος κατά των παράνομων downloads

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το σχέδιο νόμου που ποινικοποιεί το παράνομο «κατέβασμα» μουσικής και ταινιών από το Διαδίκτυο με κίνδυνο διακοπής της σύνδεσης, εφόσον οι χρήστες δεν συμμορφωθούν με τις σχετικές υποδείξεις.
Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε, στη δεύτερη ανάγνωσή του, με 296 θετικές, έναντι 233 αρνητικών ψήφων.
Με κύριο εμπνευστή τον ίδιο τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, το σχέδιο νόμου θα προωθηθεί και στη Γερουσία προκειμένου να λάβει την τελική έγκρισή του σε νόμο, ο οποίος θα καταστήσει τη Γαλλία την πρώτη χώρα στον κόσμο, που προβλέπει αυστηρές ποινές για το «κατέβασμα».
Στις 9 Απριλίου οι βουλευτές των Σοσιαλιστών είχαν απορρίψει το σχέδιο νόμου, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία που τους προσέφερε στο «Ημικύκλιο» η μαζική απουσία των βουλευτών (577 συνολικά) από τη συνεδρίαση.
Βάσει του νόμου, από το φθινόπωρο, όσοι επιδίδονται στο «κατέβασμα» ταινιών και μουσικής από το Διαδίκτυο, διαδικασία στην οποία αρέσκονται κατά κόρον οι Γάλλοι, θα αρχίσουν να λαμβάνουν ταχυδρομικώς τις πρώτες προειδοποιήσεις από το νέο θεσμικό όργανο την Ανώτατη Αρχή για την Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ιντερνέτ (Hadopi).
Σε περίπτωση υποτροπής, οι πρώτες διακοπές θα ξεκινήσουν το 2010, με τους «πειρατές» όμως να συνεχίζουν να πληρώνουν τη συνδρομή τους, πράγμα που θα συνιστά μία «διπλή ποινή» για τους καταναλωτές, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση.


Πηγή: In.gr

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More