English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Archive


Γράφω αυτή τη παρουσίαση γιατί τελευταία έχω λιώσει στα ηχεία τραγούδια των Archive, και πιστεύω οτι είναι άξιοι προσοχής. Πάμε λοιπόν...

Οι Archive δημιουργήθηκαν απο τους Darius Keeler και Danny Griffiths το 1994. Μαζί με την Roya Arab και τον rapper Rosko John, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο "Londinium" στην δισκογραφική εταιρία Island Records το 1996. Ο δίσκος αυτός ήταν καθαρά Trip-Hop (ακολουθώντας την πορεία των Massive Attack), (rap με alternative rock). Οι κριτικές για τον δίσκο δεν ήταν άσχημες, αλλά το συγκρότημα διαλύθηκε μέσα στον ίδιο χρόνο. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά απο αυτόν τον δίσκο ένα τραγούδι που λέγεται 'All Time' ...
Το 1997 ο Keeler και ο Griffiths ξαναδημιούργησαν τους Archive με μία άλλη γυναικεία φωνή (Suzanne Wooder - υπέροχη φωνή) και το 1999 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος με το όνομα "Take My Head", μια μίξη pop και συμφωνικής trip-hop μουσικής, που το κατέστησε πιο μελωδικό από τον πρώτο δίσκο. Το συγκρότημα αναφέρεται στο "Take My Head" σαν "ο λιγότερο αγαπημένος δίσκος", και όχι εντελώς άδικα.
Ανάμεσα στις χρονιές 2002 και 2005 το συγκρότημα κυκλοφόρησε 3 δίσκους ακόμα, με τραγουδιστή τον Craig Walker, πρώην τραγουδιστής των Power of Dreams και άρχισαν να γίνονται ολοένα και περισσότερο γνωστοί στο κοινό, ιδιαίτερα στην Γαλλία και την Πολωνία. Με αυτούς τους 3 δίσκους οι Archive σταμάτησαν να είναι πλέον Trip-Hop & Electronica, αλλά είναι πιο κοντά σε psychedelic & progressive rock όπως οι Pink Floyd και διάφορα άλλα συγκροτήματα. Μάλιστα, ένα τραγούδι τους, το 'Again' πιστεύω έχει πολλά στοιχεία απο Pink Floyd, και είναι το αγαπημένο μου.
Το 2003, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Soundtrack της Γαλλικής ταινίας Michel Vaillant.
Οι Archive ανακοίνωσαν ότι ο Craig Walker δεν θα συμμετάσχει στις συναυλίες του συγκροτήματος τον Νοέμβρη του 2004 λόγω "απρόβλεπτων συνθηκών". Σε μία δήλωση του, ο Darius Keeler, υπονόησε ότι υπάρχου προσωπικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν τον Walker να συμμετάσχει στην περιοδεία του συγκροτήματος.
Τελικά το 2005 ο Keeler και ο Griffiths σε μια συνέντευξη τους στον τηλεοπτικό σταθμό arte, επιβεβαίωσαν ότι ο Walker δεν είναι πλέον μέλος των Archive, και ότι δουλεύει σε ένα προσωπικό του δίσκο.
Το φθινόπωρο του 2004, οι Archive ανακοίνωσαν ότι ο Dave Penny (Birdpen) θα πάρει την θέση του Walker στην περιοδεία Noise - λόγω των συνεχόμενων προβλημάτων μεταξύ του Walker και των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος. Κατά την περιοδεία τους στην Βιέννη της Αυστρίας, ο Keeler και ο Griffiths συνάντησαν τον τραγουδιστή Pollard Berrier. Οι τρεις τους ξεκίνησαν να γράφουν και να ετοιμάζουν καινούρια τραγούδια, τα οποία έγραψαν στα Southside Studios στο Λονδίνο τον Σεπτέμβρη του 2005.
Τον Μάιο του 2006, κυκλοφόρησε ο δίσκος "Lights", με πρώτο CD Sngle το "System". Ο Dave Penny βοήθησε σε 3 από τα τραγούδια του δίσκου ενώ η Maria Q τραγούδησε σε 4. Κατά την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία οι Archive χρησιμοποιούν σαν τραγουδιστές τους Dave Penny, Pollard Berrier και Maria Q.

Εδώ έρχομαι να προσθέσω οτι ηχογραφούν ακόμα έναν δίσκο το 2008, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το 'Controlling Crowds', που είναι νομίζω μια στροφή περισσότερο στον trip hop και τον alternative ήχο παρά progressive rock κλπ.. Παρόλα αυτά ο δίσκος είναι υπέροχος και οι Archive ένα συγκρότημα πολλά υποσχόμενο... Για να δούμε...

Ενεργά μέλη
Maria Q - Φωνητικά
Pollard Berrier - Φωνητικά, Κιθάρα
Dave Penney - Κιθάρα, Φωνητικά
Steve Harris - Κιθάρα
Jonathan Noyce - Μπάσο
Lee Pomeroy - Μπάσο
Darius Keeler - Συνθεσάιζερ, πιάνο
Danny Griffiths - Συνθεσάιζερ, samples
Smiley - Ντραμς
[Επεξεργασία]Παλαιότερα Μέλη
Craig Walker - Φωνητικά, Κιθάρα
Roya Arab - Φωνητικά
Rosko John - Φωνητικά, Rap

Δισκογραφία
Studio albums

Londinium (1997)
Take My Head (1999)
You All Look The Same To Me (2002)
Noise (2004)
Unplugged (2005)
Lights (2006)
[Επεξεργασία]EP
Absurd EP (2002)
Ζωντανά Ηχογραφημένοι Δίσκοι

Live at Paris/France Inter (2002)
Live at Zenith (2007)
Συλλογές κ.α.

Michel Vaillant (soundtrack απο την ταινία Michel Vaillant) (2003)

Πηγές: wiki, official site, και το myspace τους..


κείμενο: Strange Little Girl
edit 1: Στα πλαίσια αμοιβαίας συνεργασίας των Scary Greeks με το ιστολόγιο I taste.. music
edit 2: Οι Scary Greeks συμφωνουν με την επιλογη τραγουδιου που εγινε στην αρχικη δημοσιευση της παρουσης, και θα ηθελαν να αφιερωσουν το "Again" σε μια σπανια live εκτελεση στην αγαπητη SLG.

0 scary σχόλια:

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More