English Spain French Italian Dutch Russian Japanese Korean Portuguese Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Mac OS X - Windows Mobile: 1-0

Η πτωτική πορεία των Windows Mobile συνεχίστηκε και αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην τριμηνιαία έρευνα της Gartner για την αγορά των smartphones, καθώς για πρώτη φορά οι πωλήσεις του iPhone 3G ήταν περισσότερες από το συνολικό αριθμό όλων των συσκευών που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Σύμφωνα με την Gartner, το τρίτο τρίμηνο του 2008 διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 4,72 εκατ. συσκευές που βασίζονται στο «Mac OS X» - 327,5% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (!), αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο της τάξης του 12,9%. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις των συσκευών με Windows Mobile σημείωσαν πτώση κατά 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους και περιορίστηκαν στις 4,053 εκατ. συσκευές. Έτσι, το «Mac OS X» βρέθηκε για πρώτη φορά στη τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των λειτουργικών συστημάτων, ενώ τα Windows Mobile υποχώρησαν στην τέταρτη θέση. Η Gartner πιστεύει ότι τα προβλήματα για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα συνεχιστούν και τα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι πρωτοβουλίες «ανοιχτού κώδικα» του Android και της Symbian Foundation, θα αποτελέσουν πρόκληση για το υφιστάμενο μοντέλο αδειοδότησης των Windows Mobile. Επιπρόσθετα, η Gartner υπογραμμίζει ότι η συνεχιζόμενη απουσία ενός ανταγωνιστικού interface, θα συνεχίσει να περιορίζει την χρηστικότητα των συσκευών που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft με αποτέλεσμα αυτές να είναι λιγότερο ανταγωνιστικές. Φυσικά, οι ανακατατάξεις στις χαμηλότερες θέσεις δεν επηρέασαν την κυριαρχία του Symbian OS, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με 18,179 εκατ. συσκευές και μερίδιο 49,8%. Ωστόσο, οι πωλήσεις των συσκευών που βασίζονται στο εν λόγω λειτουργικό σύστημα μειώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος κατά 12%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα της Research In Motion με 5,8 εκατ. συσκευές και μερίδιο 15,9% - αύξηση 81,7% σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Linux με μερίδιο 7,2% (μείωση 9,1%), ενώ ακολουθεί το Palm OS με μερίδιο 2,1% (αύξηση 100,3%).

GartnerΑναφορικά με τους κατασκευαστές η Nokia διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά με μερίδιο 42,4%, ωστόσο για πρώτη φορά οι πωλήσεις των συσκευών της μειώθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με το περασμένο έτος. «Η Nokia νοιώθει ήδη τις συνέπειες της πίεσης του ανταγωνισμού στον χώρο των smartphones», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Gartner. «Η φινλανδική εταιρεία εισήγαγε στην αγορά εντυπωσιακά προϊόντα, ωστόσο από το portfolio της απουσίαζαν συσκευές με οθόνες αφής. Το Nokia N97, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, θεωρείται σημαντικό βήμα της εξέλιξης των συσκευών της σειράς N, ωστόσο είναι ατυχές το γεγονός ότι αυτό δεν πρόκειται να φθάσει στις προθήκες των καταστημάτων πριν από το πρώτο εξάμηνο του 2009. Το συγκεκριμένο προϊόν θεωρείται σήμερα ανταγωνιστικό, ενώ φυσικά είναι άγνωστο τι θα συμβαίνει τότε...».

Οι πωλήσεις των BlackBerry συσκευών αυξήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 81,7%. Η Research In Motion κατάφερε να διευρύνει την παρουσία της ενώ ανανέωσε το portfolio της με νέα μοντέλα. Τα νέα της προϊόντα αναμένεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η Gartner υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι αναλυτές θεωρούν ότι το BlackBerry Storm είναι το πιο ενδιαφέρον από τα κινητά που έχει παρουσιάσει έως αυτήν τη στιγμή η RIM, καθώς έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε best-seller. Η Apple κατάφερε να επανέλθει στην τρίτη θέση των κατασκευαστών, με το μερίδιό της πλέον να ανέρχεται σε 12,9%. Οι πωλήσεις της εταιρείας τετραπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς πλέον το iPhone διατίθεται πλέον σε πολλές περισσότερες αγορές από ό,τι στο παρελθόν.

Συνολικά, το τρίτο τρίμηνο του 2008 διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 36,5 εκατ. «έξυπνα» τηλέφωνα, δηλαδή 11,5% περισσότερα από ό,τι την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2007. Η Gartner σημειώνει ότι αυτή η αύξηση είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, γεγονός που αποδίδεται - όπως είναι λογικό - στην παγκόσμια οικονομική κρίση. «Στο μέλλον θα συνεχιστεί η ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, ωστόσο οι ρυθμοί θα είναι ακόμη μικρότεροι. Μολονότι αρκετοί πάροχοι έχουν αυξήσει σημαντικά τις επιδοτήσεις συσκευών αυτής της μορφής, υποχρεώνουν σε αρκετές περιπτώσεις τους χρήστες να υπογράψουν συμβόλαια διετούς διάρκειας σε προγράμματα με δεδομένα, τα οποία συνεχίζουν να είναι αρκετά ακριβά για το mainstream κοινό», σχολίασε σχετικά ο Robert Cozza, αναλυτής της Gartner.

πηγη: myphone.gr

4 scary σχόλια:

Δεν ακουω τιποτα!! ΤΙΠΟΤΑ!! ΤΟ iphone ειναι πατατα!! ΠΑΤΑΤΑ! Μια φουσκα και τιποτα παραπανω!! ΦΟΥΣΚΑ που καθε παπαρας μπουρτζοβλαχος! ΑΣΧΕΤΟΣ! το αγοραζει απλα και μονο γιατι ακουγεται πολυ και εντιπωσιαζει με την πρωτη ματια!! ΦΟΥΣΚΑ ΒΛΑΧΑΚΙΑ!! ΠΑΡΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΜW και τσιτα αιντιμαλε μεσα για να συνεχισετε την καγκουρια σας! Το iphone ειναι τζαπα money ακομη και για σας!!

lol πολυ μισος μεσα σου κρυβεις, Yoda would add. Γιατι τοσο πολυ στην σπαει? Εγω προσωπικα εχω μαγευτει απο το ολο "reinventing mobile" concept της Apple που στο κατω κατω της γραφης, οδηγησε τις μεγαλυτερες εταιρειες (Nokia, Samsung, Sony) να βγαλουν παρομοια κινητα με μεχρι στιγμης αποτυχημενες δυνατοτητες οσον αφορα την απλοτητα του Iphone.

Θα συμφωνησω οτι με στεναχωρει που βασικες λειτουργιες κινητων που εχουμε συνηθησει στην Ελλαδα, δεν υπαρχουν στο iphone, οπως πχ το MMS, bluetooth sending files κτλ κτλ, αλλα απο την αλλη, προκειται για κατι το εντελως καινουριο το οποιο οδηγησε ακομα και εταιρειες να προσαρμοστουν πανω του.

Οσο σεξυ και καυλωτικο να ειναι το Nokia N97 για παραδειγμα, ειναι ενα ακομα κινητο. Το Iphone ομως ειναι κατι το εντελως ξεχωριστο.

Το οτι το εχουν "χεσει" καποιοι και το εχουν παρακανει οσον αφορα αυτο, ναι σιγουρα συμφωνω.. απο την αλλη..

Θα ερθει review συντομα απο τον κυριο Grimwall για το Iphone και προβλεπω αρκετες συζητησεις επ αυτου!

PS: Μην χανεσαι ρε ρεμαλι ;p

Είσαι τόσο μα τόσο ΒΛΑΧΟΣ που τί να πω? Δεν πάρει χαμπάρι ότι οι εργολάβοι οικοδομών & και οι εργολάβοι κηδειών -οι παλαιοί λάτρεις του κωλάμαξου- έχουν ξυπνήσει και μόνον αλβανοί και οι βλάχοι σαν εσένα ενδιαφέρονται? Όσον αφορά το iPhone σωστά σου απαντάνε αν και η Ηλιθιότητα & η βλαχιά που σε δέρνουν..

lol Δεν πάρει χαμπάρι ;)

Ζήτω η ανωνυμία και.. τα επιχειρήματα που οδηγούν σε μια τόσο ξεκάθαρη άποψη!

you foul?

Διαδωσε το

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More